Via deze nieuwsrubriek vind je alle nieuwsberichten die gaan over het besturingssysteem Android van Google (geschikt voor smartphones, tablets en camera’s), en alles versies daarvan: versie 1.0, 1.5 (Cupcake), 1.6 (Donut), 2.0 (Eclair), 2.2 (Froyo), 2.3 (Gingerbread), 3.0 (Honeycomb), 4.0 (Ice Cream Sandwich), 4.1, 4.2 en 4.3 (Jelly Bean), 4.4 Kit Kat, 5.0 en 5.1 (Lollipop), 6.0 (Marshmallow), 7.0 (Nougat), 8.0 (Android O), Android 9.0 (?) en nieuwere versies, die nog moeten uitkomen.
Via deze nieuwsrubriek vind je alle nieuwsberichten die over het besturingssysteem Android gaan, en alle versies daarvan.
Hoe lang gaat een smartphone mee? Ten eerste hangt dit van het merk af. Samsung en Apple zijn de twee marktleiders en bieden een hoge kwaliteit. Goedkope merken als Xiaomi of Oppo doen het ook goed maar je merkt dat de kwaliteit toch minder is. Dit verkort mogelijk de levensduur van je toestel. Ontdek per Android merk hoe lang je smartphone meegaat.
Hoe makkelijk is dat, printen vanaf je Android telefoon. Het lijkt heel eenvoudig maar wanneer je niet in hetzelfde netwerk als de printer zit dan heb je wel een probleem. Daarom is het belangrijk om eerst je smartphone met de printer te koppelen. Hierna kun je vanaf je smartphone de printer instellen, bedienen en documenten uitprinten.
De smartphone is een prima alternatief voor de (digitale) camera. Helaas kan het voorkomen dat de smartphonecamera niet meer werkt. Ligt het aan de lenzen, de smartphone zelf of misschien aan de software? In dit artikel laten we je verschillende oorzaken en oplossingen zien. Werkt de smartphone camera van jouw Android toestel niet meer goed? Dan moet je dit artikel zeker even doorlezen.
Je Android toestel doorschakelen heeft een aantal voordelen. Zo ontvang je gesprekken vanaf je smartphone op een ander toestel. Hierdoor ben je altijd en overal bereikbaar. De doorschakelfunctie zit op de meeste Android smartphones. Het is wel even zoeken hoe je deze functie aanzet en weer uitzet. Daarom vind je hieronder een duidelijke handleiding inclusief wat praktische tips.
Je Android synchroniseren of koppelen met Chromebook, het is gewoon mogelijk. Zowel Android als Chromebook zijn onderdeel van Google. Dit maakt het synchroniseren een stuk gemakkelijker. In dit artikel een duidelijke handleiding.
Wist je dat je binnen Android gebruik kunt maken van de split screen modus? Dit is een handige optie om met verschillende vensters te werken. Zo doe je twee dingen tegelijk en houd je beide apps in de gaten. Weet je niet hoe je de split screen functie inschakelt? Hieronder lees je hoe dit moet.
Wil je bestanden zoeken op je Android smartphone? Soms leidt dit tot een flinke zoektocht. Gelukkig is er een duidelijke handleiding waarmee je bestanden snel zoekt, opent en eventueel verwijdert.
De batterijstatus laat zien hoeveel capaciteit de batterij nog heeft. Na verloop van tijd klopt deze status niet meer. Het wordt dan tijd om de batterij van het Android toestel te kalibreren. Hieronder lees je hoe je een accu of batterij van een Android smartphone (telefoon) kalibreert.
Je hebt een Samsung Galaxy en deze werkt niet meer. Wat moet je doen wanneer de smartphone vastloopt? Je kunt deze herstarten: toch is dit niet altijd mogelijk. We laten je zien wat je moet doen wanneer je Samsung smartphone niet meer werkt of reageert.
Het werkgeheugen wordt ook wel het RAM (geheugen) genoemd. Hoeveel RAM heeft een smartphone nodig en hoe zit dit bij jouw toestel? Lees alles over het Samsung werkgeheugen en hoe het Samsung werkgeheugen opschonen werkt. Zo reageert jouw smartphone nog sneller.
Last van ongewenste telefoontjes of sms’jes? In Android kun je heel eenvoudig nummers blokkeren. Dit geblokkeerde telefoonnummer verschijnt niet langer in beeld wanneer je gebeld wordt. Ook zie je geen melding meer van ontvangen sms'jes. Mocht je toch nieuwsgierig zijn: je kunt altijd controleren of het geblokkeerde nummer jou heeft proberen te bereiken. Hoe je dit allemaal instelt lees je in dit artikel.
Bij een probleem met het Android besturingssysteem schakelt de smartphone automatisch in de stand veilige modus. Daarnaast biedt dit je de optie om de smartphone op te starten zonder geïnstalleerde apps. Dit is erg nuttig bij problemen of een lage batterijniveau. Het inschakelen en uitschakelen is zeer eenvoudig dankzij onze handleiding en praktische tips.
Op deze pagina worden alle artikelen getoond binnen de rubriek android (besturingssysteem), gesorteerd op datum van plaatsing. In deze rubriek bevinden zich in totaal 63 nieuwsberichten. Je kunt de nieuwsrubriek desgewenst aanpassen hierboven op deze pagina, of verder bladeren door de nieuwsartikelen binnen deze rubriek via het bladermenu.
Vroeger kon je telefoon op een volle accu tot een week meegaan. Maar met de smartphones van nu kan dat helaas niet meer. Dat komt doordat smartphones tegenwoordig veel meer functies hebben. Denk bijvoorbeeld aan filmen in HD of 4K kwaliteit. Deze functies vragen vaak veel van de batterij, waardoor je telefoon al snel leeg is. Gelukkig zijn er manieren om het batterijleven te verlengen. In dit artikel geven we je vier handige tips.
Soms heb je opeens geen geluid meer op je Android smartphone. Dat kan verschillende oorzaken hebben. Bijvoorbeeld doordat je per ongeluk de volumeknoppen aan de zijkant hebt ingedrukt, waardoor de smartphone nu op ‘stil’ staat. In andere gevallen kan het ook gebeuren dat je per ongeluk de niet storen-functie hebt ingeschakeld. Er zijn allerlei mogelijkheden waardoor het geluid uitgeschakeld is. In een uitzonderlijk geval kan je smartphone ook kapot zijn. Maar voordat je die conclusie trekt, hebben we een paar tips voor je.
Als je telefoon wat ouder is, kun je duidelijk merken dat je batterijcapaciteit terugloopt. Goedkopere Android-smartphones hebben vaak een iets minder grote batterij. Wat de oorzaak ook is, niets is zo vervelend als de hele dag door moeten opladen of als je smartphonebatterij opeens leeg is. Daarom hebben we wat tips gevonden om iets meer plezier uit je batterij te halen. Want sommige apps kunnen behoorlijk energie slurpen en sommige functies binnen Android zijn ook niet erg energievriendelijk.
Android is een steeds populairder platform voor smart home producten geworden. Zo kun je bijvoorbeeld met je stem verschillende apparatuur in en rondom het huis aanzetten. Je vertelt de slimme assistent dat je Philips Hue lampen blauwe verlichting aan moeten zetten en het is zo gebeurd. Slimme producten maken het leven gemakkelijker en soms ook veiliger. Zo kun je met een slimme videodeurbel van tevoren zien wie er aan de deur staat. Op die manier weet je zeker dat er geen louche figuren voor de deur staan om tien uur ’s avonds. En je kan tegen de pakketbezorger zeggen dat je even niet thuis bent en vragen of hij het pakketje aan de buren wil geven. Maar mag je die videodeurbel zomaar ophangen?
Je Android telefoon opnieuw opstarten? Wij geven je uitleg wat je moet doen. Iedereen heeft het wel eens: het Android toestel is compleet vastgelopen of het vertoont op eens onverklaarbare kuren. Zo kan het mogelijk zijn dat je Android toestel ’s avonds in donkere modus wordt gezet, maar er ’s ochtends niet meer uitkomt. Of je hebt verbindingsproblemen met je mobiele aanbieder, waardoor je opeens niet meer kan mobiel internetten. Voordat je contact opneemt met je provider is het altijd goed om eerst even te proberen je Android telefoon opnieuw op te starten. Dat kan op verschillende manieren. De veiligste manier is door uit- en aan te zetten.
Je hebt een Android toestel gekocht en leest tegenstrijdige adviezen. De één adviseert je om een virusscanner op je Android telefoon te installeren. De andere vertelt je dat je ook wel zonder kunt. Is het goed om een virusscanner op je Android telefoon te gebruiken? Want er zijn veel mensen die een virusscanner zonder er over na te denken op hun computer installeren, maar niet op hun smartphone. De vraag is of een antivirusprogramma echt iets toevoegt aan je smartphone, of dat het vooral weggegooid geld is. We doken in de wereld van virusscanners voor Android en kwamen tot een oordeel.
Je Android gegevens naar een nieuwe Android telefoon overzetten? Wij geven je in dit artikel goede uitleg hierover... Hoera, je hebt eindelijk een nieuwe Android smartphone gekocht. Je oude telefoon was nu wel echt aan vervanging toe. Om snel weer verder te kunnen, wil je je gegevens van je oude smartphone overzetten op je nieuwe smartphone. Zo hoef je alle apps niet meer met de hand te downloaden uit Google Play Store. Bovendien kan het een behoorlijk tijdrovende klus zijn om al die contacten weer opnieuw toe te voegen. Er zijn een paar handige manieren om snel je data weer over te kunnen zetten.
Vrijwel alle aanbieders van VPN-diensten hebben een app die je op je Android smartphone kunt gebruiken. Toch kan het best lastig zijn om de beste VPN te kiezen. Want het gaat niet alleen om ondersteuning voor je Android device, maar ook om de snelheden die je op een VPN-verbinding kunt behalen en de stabiliteit. Daarnaast is het vaak ook mogelijk met een VPN-verbinding bepaalde geo restricties te omzeilen. Zo kun je via een buitenlandse server bijvoorbeeld de Amerikaanse Netflix bekijken.
Op deze pagina worden alle artikelen getoond binnen de rubriek android (besturingssysteem), gesorteerd op datum van plaatsing. In deze rubriek bevinden zich in totaal 63 nieuwsberichten. Je kunt de nieuwsrubriek desgewenst aanpassen hierboven op deze pagina, of verder bladeren door de nieuwsartikelen binnen deze rubriek via het bladermenu.