Back to Top

Samsung Galaxy werkt niet meer - androidtoestel.nl

Je hebt een Samsung Galaxy en deze werkt niet meer. Wat moet je doen wanneer de smartphone vastloopt? Je kunt deze herstarten: toch is dit niet altijd mogelijk. We laten je zien wat je moet doen wanneer je Samsung smartphone niet meer werkt of reageert.

Problemen en oplossingen Samsung Galaxy

Samsung is een merk dat staat voor kwaliteit. Toch kan het gebeuren dat je toestel vast blijft hangen of niet reageert. Ontdek alle mogelijke problemen en oplossingen. Let op: kom je er niet uit, neem dan contact op met het Samsung servicecentrum.

Tip: Losse smartphones - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met smartphone vergelijken

Samsung blijft hangen bij opstarten

Probleem: je Samsung werkt niet meer bij het opstarten. Hij blijft hangen en toont geen vooruitgang.

Oplossing: bij oudere toestellen tot en met de S5 verwijder je de batterij en plaatst deze terug. Bij moderne toestellen is dit niet mogelijk. Gebruik in dit geval de toetsencombinaties aan/uit knop en volume omlaag–knop. Hiermee forceer je opnieuw opstarten.

Harde reset werkt niet

Probleem: je hebt gekozen voor een harde reset maar dit werkt niet.

Oplossing: volg de juiste stappen voor een harde reset en controleer de accu. Een harde reset werkt bij de meeste Samsung Galaxy toestellen als volgt:

  • Schakel de smartphone uit
  • Houd de volume omlaag-knop en de aan/uit knop tegelijkertijd ingedrukt
  • Wacht totdat het Android logo op het beeldscherm verschijnt en laat de volume omlaag-knop los
  • Selecteer ‘terug naar fabrieksinstellingen’ of ‘gegevens wissen’

Heeft de accu voldoende capaciteit? Is dit niet het geval, leg dan de smartphone aan de oplader. Probeer een harde reset opnieuw uit.

Je Samsung Galaxy reageert niet

Probleem: ook na het herstarten reageert de Samsung Galaxy niet.

Oplossing: gebruik de applicatie Galaxy Smart Manager. Bekijk of er misschien kwaadaardige software op de telefoon staat. Gebruik anders de optie apparaat onderhoud onder instellingen. De laatste oplossing is het apparaat terugzetten naar de fabrieksinstellingen.

Het scherm blijft zwart

Probleem: de smartphone is uitgevallen en het scherm blijft zwart. Soms blijft er wel een blauw lampje aan staan.

Oplossing: forceer opnieuw opstarten door de aan/uit knop en de volume omlaag-knop tegelijkertijd in te drukken. Werkt dit niet, dan is het scherm mogelijk defect. Laat de Samsung door een reparateur of Samsung service centrum controleren.

Wat moet je doen als je telefoon niet meer aangaat?

Je Samsung Galaxy smartphone gaat niet meer aan. Doorloop in dit geval altijd de volgende stappen:

  • Controleer de accu en de oplader, controleer ook de contactpunten.
  • Probeer een soft-reset van de smartphone. Dit doe je door het verwijderen van de accu of de toetsencombinatie aan/uit knop en volume omlaag-knop.
  • Optimaliseer het toestel via de apparaatonderhoud functie. Hierbij krijg je een duidelijk beeld van de batterijstatus, het RAM geheugen, opslagruimte en systeembeveiliging. Ga naar apps à instellingen à apparaatonderhoud à nu optimaliseren

Werkt bovenstaand stappenplan niet? Bekijk dan de reparatiemogelijkheden. Ga bij voorkeur naar een Samsung service centrum. Je kunt gebruikmaken van een servicelocatie of ophaalservice. Het Samsung service centrum repareert alleen met originele onderdelen. Hierbij behoud je de fabrieksgarantie.

 

© Copyright 2009 - 2023 AndroidToestel.nl - www.androidtoestel.nl | Realisatie: AASHQ