Back to Top

Google toestellen vergelijken – Google los toestel kopen zonder abonnement, vergelijk prijzen

Een Google Pixel toestel los kopen, zonder een abonnement? Hieronder kun je losse toestellen van het merk Google op prijs vergelijken, maar ook op andere eigenschappen. De goedkoopste (telefoon) aanbiedingen voor losse Google Pixel smartphones op een rij gezet, van alle bekende en minder bekende webwinkels.

Merk

Model

Geheugen

Staat

Toestelprijs

€ 5
€ 1750

Kleur

Niet tevreden met de hierboven gepresenteerde Google smartphone / telefoon aanbiedingen? Pas dan via ‘Filters’ de instellingen aan, voor toestellen (los) in andere kleuren, en met andere opslaghoeveelheden, of voor compleet andere modellen van andere telefoonmerken.

Waarom een los toestel van Google Pixel?

Google Pixel smartphones staan bekend om hun praktische, duidelijke design. De telefoons zijn daarom erg gebruiksvriendelijk, zonder allerlei overbodige functies en opties, die je vaak ziet bij moderne smartphones. Daarom zitten er op de telefoons bij aanschaf ook weinig applicaties. Deze kun je zelf downloaden als dit wenselijk is. Hiernaast hebben de Google Pixel telefoons een redelijke prijs voor de specificaties van de verschillende toestellen. Vooral de camera op Google Pixel telefoons is een pluspunt. Deze telefoons hebben namelijk de beste smartphonecamera’s die je op de markt kunt vinden.

Losse telefoon van Google Pixel: modellen en series

Ben je van plan een losse smartphone te kopen van Google Pixel? Dan moet je natuurlijk weten wat je kunt verwachten van de verschillende modellen. De grote smartphonemerken geven hun modellen vaak uit in verschillende telefoonseries. Aan de series kun je ziet wat de voornaamste functie of focus is van de smartphone. Je zou verwachten dat dit zorgt voor meer duidelijkheid, maar vaak is dit juist niet het geval. Vaak zijn de telefoonseries niet consistent, veranderen series van naam of verdwijnen oudere series. Hierdoor is het soms lastig om alles te blijven volgen. Gelukkig is dit bij Google Pixel niet het geval. Google smartphones hebben één standaardserie, met hierop twee duidelijke variaties. Hierdoor weet je precies wat je van een model kunt verwachten.

Ten eerste heb je de standaardtelefoons van Google, die altijd Pixel worden genoemd. Deze komen ieder jaar uit met een nieuw nummer. De meest recente smartphone is de Pixel 6. Hiervoor had je uiteraard de Pixel 5, de Pixel 4 etc. Voor mensen die de beste smartphone willen kopen, kun je ook kiezen voor de Pro-variant van Pixel, de Pixel 6 Pro. Voorheen werd deze serie ‘XL’ genoemd. Alle telefoons behalve de Pixel 5 hadden een XL-variant. De Pixel 5 had naast de standaardeditie geen extra Pro of XL toestel. De voordelen van een Pro of XL variant? Dat is vooral het scherm. Deze is namelijk een stuk groter, met ook een hogere resolutie. Hierdoor heb je veel mooier beeld. Ideaal als je jouw telefoon gebruikt om te streamen, films of video’s te kijken of om spelletjes te spelen. Ook de batterij is wat beter in deze modellen en gaat langer mee. Doordat het toestel duurder is, moet je ook meer betalen voor deze telefoons. De Pixel 6 Pro is rond de 900 euro, terwijl de Pixel 6 maar 600 euro was. Ook kun je bij de Pixel 6 Pro kiezen voor een grotere opslag, namelijk 512 GB in plaats van 128 GB of 256 GB.

Buiten deze twee series, heeft Pixel nog twee andere versies. Eén hiervan is de A-serie. Dit zijn vooral budgetsmartphones. Deze modellen zijn goedkoper, maar hebben daardoor ook een minder grote opslag, minder goede specificaties, beeld en een minder goede camera. Omdat de Pixel 6 pas net uit is, kun je hiervan nog geen A-variant kopen. Het vorige toestel, de Pixel 5, had wel een eigen Pixel 5A variant. Hetzelfde geldt voor de Pixel 4 en de Pixel 3. De Pixel en Pixel 2 hadden nog geen extra budgetvariant. Deze hadden alleen een XL-versie. Verder heb je ook speciale 5G modellen, de Pixel 4A (5G) bijvoorbeeld. Deze aanduiding is nu niet meer nodig, omdat de latere varianten allemaal standaard al de optie hadden voor 5G verbinding. Google Pixel telefoons zijn meestal verkrijgbaar in drie verschillende kleuren. Het nieuwste toestel, de Pixel 6, kun je krijgen in goud, zilver en zwart. Oudere modellen hadden andere opties, zoals blauw, rood en wit.

Opslagcapaciteit van Google Pixel telefoons

Wat verder nog belangrijk is om op te letten, is de opslagcapaciteit van de smartphones. Voor meer opslag, betaal je meer geld. Niet iedereen heeft natuurlijk behoefte aan de grootste interne opslag. In het verleden kon je nog veel telefoons vinden met een opslag van 32 GB of 64 GB, maar dit is nu echt te weinig. Applicaties, media en andere bestanden worden steeds groter. Daarom hebben de meeste smartphones nu de keuze tussen 128 GB opslagruimte of 256 GB. Welke van deze de beste keuze is voor jou, is natuurlijk afhankelijk van hoeveel je jouw toestel gebruikt en waarvoor. Wil je veel foto’s en video’s opslaan? Speel je veel spellen en gebruik je veel apps? Dan is 256 GB misschien een handige optie. Gebruik je jouw telefoon vooral voor simpele werkzaamheden? Dan is 128 GB waarschijnlijk meer dan voldoende. De Pixel 6 Pro heeft zelfs een optie voor 512 GB, maar voor de meeste mensen zouden wij dit niet aanraden. Deze opslag zul je waarschijnlijk nooit vol krijgen. Denk wel goed na over deze keuze, want moderne smartphones hebben vaak geen ruimte meer voor externe SD kaarten. Als je mobiele telefoon vol zit, zit deze dus ook definitief vol, waardoor je bestanden en applicaties moet gaan verwijderen.

Google Pixel smartphone: los toestel of met abonnement?

Een belangrijke vraag bij het kopen van een nieuwe smartphone, is of je deze wel of niet los gaat kopen. Tegenwoordig kiezen veel mensen ervoor om en mobiele telefoon te kopen met een abonnement. Dit is uiteindelijk niet goedkoper, maar je zorgt er zo wel voor dat de kosten voor je toestel verspreid zijn over één of twee jaar. Wil je een dure smartphone kopen? Zoals de Pixel 6 Pro? Dan is het makkelijker om dit bedrag maandelijks te betalen. De kosten voor je telefoon zijn namelijk inbegrepen in het abonnement.

Het grote voordeel van een los toestel, is dat je meer vrijheid hebt. Je telefoon is niet verbonden aan je abonnement of andersom. Je kunt gemakkelijk jouw simkaart in een ander toestel stoppen. Ook kun je een nieuwe simkaart in je losse Google Pixel smartphone stoppen, mocht je een nieuw abonnement willen afsluiten. Hierdoor kun je er ook voor kiezen om je toestel langer te gebruiken. In plaats van één of twee jaar, kun je jouw mobiele telefoon drie, vier of zelfs meer jaar houden.

> Vergelijk abonnementen met Google Pixel toestellen

© Copyright 2009 - 2024 AndroidToestel.nl - www.androidtoestel.nl | Realisatie: AASHQ