Back to Top

Smartphone abonnementen vergelijken of afsluiten

 

Kies hierboven eerst een Android toestel om de resultaten met de goedkoopste aanbiedingen op maat te krijgen.

Abonnement afsluiten met toestel of juist zonder toestel (Sim Only)…

Bij de keuze voor een nieuw telefoonabonnement en het vergelijken van abonnementen sta je allereerst voor de belangrijke vraag of je een abonnement met toestel wilt afsluiten, of juist een abonnement zonder toestel. Het laatste wordt ook wel een ‘Sim Only abonnement’ genoemd, iets wat je misschien al wist. De vergelijker met smartphone abonnementen hierboven, maakt een vergelijking van abonnementen met toestel (je krijgt er dan dus een nieuwe smartphone bij), mocht je liever abonnementen zonder toestel vergelijken klik dan hier.

Als je oude smartphone nog prima werkt, of als je gewoon nog erg gehecht bent aan je toestel, als je niet per se een nieuwe smartphone hoeft te hebben, of als je wilt besparen op je maandelijkse lasten en goedkoper uit wilt zijn, dan kan een Sim Only abonnement de juiste keuze zijn. Wil je juist wel een nieuw smartphone toestel hebben, bijvoorbeeld omdat je oude toestel defect is, verouderd, of omdat je gewoon wilt vernieuwen en wil meegaan met de tijd, dan zal een abonnement met toestel voor jou de beste keuze zijn.

Smartphone merken - en specifieke smartphones; je keuze maken

Als je weet dat je een abonnement met toestel wilt hebben, dan is de tweede vraag waarschijnlijk voor welk toestel je gaat kiezen. De uitspraak ‘de keuze is reuze’ geldt hier zeker want er zijn tegenwoordig heel veel Smartphone merken die op het besturingssysteem Android werken.

Maak hierboven in de smartphone (telefoon)abonnementen vergelijker eerst een keuze voor het merk waarvan je abonnementen wilt vergelijken. Dat kan een populair / bekend smartphone merk zijn zoals Samsung, HTC, Huawei, Sony, LG, Nokia, BlackBerry of Motorola, maar kan net zo goed een van de andere (misschien wat minder bekende) smartphone merken zijn zoals bijvoorbeeld Acer, Alcatel, Asus, CA, Doro, Fairphone, General Mobile, Honor, Kodak, Lenovo, Vodafone, Wiko, Wileyfox, Yarvik of ZTE. Je vindt in onze abonnementen vergelijker voor abonnementen met toestel méér dan 20 verschillende merken, en dat aantal neemt nog altijd toe! Vind je het lastig om een merk te kiezen, houd het dan bij een van de meer bekende telefoonmerken, zoals een Samsung die in Nederland en België marktleider is voor wat betreft verkoop van Smartphone toestellen.

Heb je je merk gekozen, dan kun je daarna je soort toestel / toestel type kiezen in de vergelijker. Voornamelijk bij de grotere merken zoals Samsung, Sony, LG, Motorola en HTC heb je erg veel keuzes qua toestellen. Bij de andere merken kan dat wat minder zijn, en sommige merken heb maar een beperkt aantal smartphones uitgegeven / op de markt gebracht. Maar goed, ook dit kunnen natuurlijk hele leuke en fantastische toestellen zijn die prima bij jou kunnen passen!

Heb je je toestel gekozen dan presenteert de abonnementen vergelijker je daarna meteen de aanbiedingen van abonnementen met dat toestel erbij, en dat van verschillende providers. Ook geeft de vergelijker je de mogelijkheid om de gepresenteerde aanbiedingen te verfijnen op hoeveelheid data (voor je internetgebruik), op de hoeveelheid belminuten die je nodig hebt, en op het eenmalige bedrag dat je wil betalen voor je toestel (waarmee je je maandelijkse bedrag omlaag brengt).

Providers vergelijken

Zoals je waarschijnlijk wel weet zijn er ook best wat providers waar je uit kunt kiezen, hoewel het – in tegenstelling tot bij de telefoon / smartphone merken – voor wat betreft het aantal nog te overzien is. De spelers in deze markt hebben zich namelijk goed gevestigd; eventuele nieuwe providers komen daar lastig nog tussen. Op dit moment heb je de volgende keuze voor wat betreft de providers waar je een abonnement kunt afsluiten met een smartphone / toestel:

KPN

KPN is marktleider in Nederland op het gebied van mobiele telefoon abonnementen. KPN biedt verschillende abonnementsvormen aan, zowel met toestel als zonder. Er zijn diverse telecomproviders die gebruikmaken van het mobiele KPN netwerk. Deze providers verkopen wel mobiele diensten onder hun eigen naam, maar beschikken zelf niet over een licentie. Zulke aanbieders worden MVNO’s genoemd (Mobile Virtual Network Operator). De mobiele providers die gebruik maken van het KPN-netwerk zijn: Simyo, Youfone, Toggle Mobile, TrendCall, Robin Mobile, Ortel Mobile, Lebara Mobile, ALDI Talk, AH Mobiel, Mobile Vikings, Kruidvat Mobiel, Jumbo Mobiel, HEMA, Lycamobile en Telfort (dochterbedrijf van KPN).

tele2-logo

Tele2 biedt via het netwerk van T-Mobile diverse abonnementen aan. Het bedrijf biedt net als de andere merken abonnementen aan voor alle soorten telefoons. Twintig jaar geleden begon Tele2 aan een haast onmogelijke missie: het afbreken van de bestaande telecommonopolies. Niet zonder succes weten we inmiddels. Door niets aan te trekken van de bestaande conventies heeft Tele2 de markt opengebroken. Ook kun je voortaan zelf bepalen hoe je jouw mobiele abonnement samenstelt en kunnen bedrijven eindelijk kiezen uit meerdere, betrouwbare telecom partners.

t-mobile-logo

T-Mobile Netherlands behoort tot de “Deutsche Telekom”, een van de grootste mobiele telecommunicatiebedrijven in de wereld. Het vroegere Orange dat je misschien nog kent is destijds overgegaan in T-Mobile. In Nederland voert T-Mobile twee labels te weten T-Mobile en BEN.

vodafone-logo

Na KPN is Vodafone in Nederland de grootste speler op het gebied van mobiele telefoon abonnementen. Vodafone biedt naast gewone abonnementen ook Sim Only aan. Vodafone Nederland maakt deel uit van Vodafone Group, in omzet een van de grootste mobiele telecommunicatiebedrijven ter wereld, met meer dan 446 miljoen mobiele klanten en 12 miljoen klanten op het vaste netwerk (per 31 maart 2015).

ben-logo

BEN is een label van T-Mobile. Sluit je een abonnement bij BEN dan maak je feitelijk gebruik van het netwerk van T-Mobile. Bij BEN kun je terecht voor abonnementen met toestel en zonder (Sim Only).

Hollandsnieuwe-logo

Hollandsnieuwe is een dochteronderneming van Vodafone. Zoals de naam al doet vermoeden is deze provider relatief jong. Maandelijks kosteloos je bundel verhogen óf verlagen? Opwaarderen tegen een lager tarief dan het basistarief en/of een waarschuwings-sms bij laag tegoed. Het is allemaal mogelijk bij Hollandsnieuwe.

telfort-logo

Telfort is een Nederlandse prijsstunter voor mobiele telefonie. Het bedrijf bestaat sinds 1996 en is sinds 2005 onderdeel van KPN. Kies je voor Telfort dan bel je via het KPN netwerk. Je kunt bij dit merk terecht voor telefoon abonnementen met en zonder toestel.

Abonnement met smartphone / toestel afsluiten voor 1 of 2 jaar?

Naast de zaken die er hierboven al hebben besproken, waar je op selecteert bij het vergelijken en afsluiten van een abonnement met smartphone, is de periode waarvoor je het telefoonabonnement aangaat verder nog van belang. Je hebt standaard de keuze voor een abonnementsvorm van 1 jaar of een abonnementsvorm van 2 jaar. Het is maar net wat je wenst. Een abonnement met smartphone voor 2 jaar is niet goedkoper dan een abonnement met toestel voor 1 jaar, in die zin dat de prijs van je toestel niet daalt als voor 2 jaar kiest. Wel kan het sluiten van een smartphone abonnement voor 2 jaar een slimme zet zijn als je je maandelijks lasten omlaag wilt brengen.

Het sluiten van een abonnement met toestel is in feite koop op afbetaling. Vandaar ook de logo’s ‘geld lenen kost geld’, die je van de autoriteiten tegenwoordig verplicht bij mobiele telefoon abonnementen moet tonen. Een abonnement met toestel, voor 1 jaar, of juist voor 2 jaar is dus hetzelfde als je toestel in 1 jaar of juist in 2 jaar afbetalen, door middel van een (doorgaans) maandelijkse betaling. Dit kan een manier zijn om de eenmalige hoge kosten voor de aanschaf van een smartphone te omzeilen. Je betaalt het toestel dan nog steeds, alleen in 12 of 24 termijnen. Dit wordt ook wel omschreven als ‘een toestelbundel’, met een bijbehorend maanbedrag dat dus bovenop het bedrag komt voor het abonnement zelf (met daarin begrepen, bellen/sms-en en evt. Internet), bij een bepaalde provider naar keuze.

Een andere mogelijkheid die je nog hebt is een Sim Only abonnement afsluiten, en daar dan zelf nog een los toestel bijkopen (waarvoor je het bedrag in een keer afrekent). Als dat je voorkeur heeft, kijk dan even op de pagina met de Sim Only abonnementen.

Smartphone abonnementen (vergelijken en afsluiten) ook voor België?

Twijfel je of je bij / via ons ook een abonnement (met of zonder toestel) kunt afsluiten, als je woonachtig bent in België? Ook Vlaamse mensen en mensen uit Wallonië kunnen bij ons slagen! Als je doorklikt naar de website van de aanbieder van een abonnement kun je bij het bestelproces soms je woonland opgeven, of je wordt doorgeschakeld naar de Belgische website(versie) van de aanbieder. Voor de voorwaarden en condities kijk je het beste even op de website van de betreffende webwinkel.

 

Terug naar Smartphone abonnementen vergelijken

 

© Copyright 2009 - 2024 AndroidToestel.nl - www.androidtoestel.nl | Realisatie: AASHQ