Back to Top

Zo zet je muziek op je Android smartphone - androidtoestel.nl

Muziek gemakkelijk op je Android smartphone zetten?

Je kunt je smartphone gemakkelijk gebruiken om muziek mee af te spelen. Bijvoorbeeld als je aan het hardlopen bent, in de trein zit of een lange vlucht naar het buitenland moet maken. De smartphone heeft de functie van de ouderwetse MP3-speler zelfs helemaal overgenomen. Waar je vroeger een iPod of een andere MP3-speler nodig had, kun je dankzij de grote opslaggeheugens van je Androidtoestel heel wat muziek op je smartphone kwijt.

Manieren om muziek op je Android toestel te zetten

Iedere smartphone heeft de mogelijkheid om muziek op je toestel te zetten. Het maakt dus niet uit of je een Samsung, Xiaomi of ander merk hebt, het is bij alle toestellen mogelijk. Bij een gemiddelde smartphone kun je zomaar duizenden liedjes op je telefoon zetten. Er zijn verschillende manieren om dat te doen. Bijvoorbeeld door gebruik te maken van Android File Transfer of met Google Play Music.

Muziek overzetten met een Windows computer

Wil je muziek op je Windows-computer overzetten op je Android smartphone? Dan heb je ten eerste een USB-kabel nodig die dataoverdracht ondersteunt. Houd er rekening mee dat niet iedere USB-kabel zomaar geschikt is. Er zijn namelijk ook kabels die alleen een laadfunctie hebben. Je kunt dan je Android wel opladen via je Windows-computer, maar geen data overdragen. Zorg er dus voor dat je een geschikte kabel hebt. Sluit deze aan op je computer en je smartphone.

Vervolgens wordt je gevraagd om je telefoon te ontgrendelen. Je Windows-computer ziet je smartphone pas als deze ontgrendeld is. Houd het scherm op je smartphone in de gaten, want daar krijg je nu de vraag wat je met de USB-verbinding wilt doen. Kies voor ‘media-apparaat (MTP)’.

Je Windows-computer zal nu de smartphone herkennen en de daarvoor benodigde drivers installeren. Na het installeren van de drivers klik je op ‘Computer’ en zie je onder het kopje ‘Draagbare apparaten’ je smartphone staan. Dubbelklik op je smartphone. Je krijgt dan alle inhoud van je toestel te zien. Door op ‘Music’ te klikken, kun je al je MP3’s en WAV’s gemakkelijk van de ene map op je computer naar de andere map op je smartphone kopiëren. Daarna verschijnen de liedjes automatisch in je speler op je smartphone.

Muziek overzetten met een Mac

Als je een Mac gebruikt, gaat het overzetten van muziek op je Mac naar je smartphone op een iets andere manier in zijn werk. De Mac kan namelijk niet zomaar drivers installeren voor je toestel. Om deze reden doe je er goed aan om eerst Android File Transfer te downloaden en te installeren. Zodra je het DMG-bestand hebt gedownload, kun je de inhoud van het bestand kopiëren naar de map ‘Programma’s.’ Daarna kun je het programma openen. Je hoeft het programma maar één keer zelf te openen. De volgende keer dat je de smartphone aankoppelt, start het programma uit zichzelf al op.

Met Android File Transfer krijg je de inhoud van je Android smartphone te zien in Finder. Daarna werkt het op dezelfde manier als op een Windows-computer: kopieer alle MP3’s en WAV’s naar de Muziek-map op je smartphone. Daarna verschijnen de liedjes weer op je Android toestel.

Google Play Music gebruiken

Een andere manier om muziek op je Android smartphone te zetten, is door Google Play Music te gebruiken. Je dient daarvoor wel eerst Google Music Manager op je computer te installeren. Dit is vooral nog vaak het geval bij oudere smartphones. Als je de Music Manager hebt geopend, moet je inloggen met een Google-account.

Vervolgens kies je voor het tabblad ‘uploaden’ en klik je op ‘map toevoegen’. Daarna kun je de muziek aanklikken die je op je smartphone wilt zetten. Google Music Manager vraagt je of je ook alle nummers aan je Google Play Music-account wilt toevoegen. Daarna wordt alle muziek van je computer naar je account gekopieerd.

Nadat dit gebeurd is, verbind je je smartphone met WiFi en installeer je Google Play Music op je smartphone. Daarna log je in met hetzelfde Google-account. Vervolgens klik je op ‘Bibliotheek’ en kies je voor ‘aangeschaft en geüpload’. Je kunt daarna klikken op ‘Cache muziek tijdens streamen’ om ervoor te zorgend at de muziek ook offline op je smartphone wordt opgeslagen.

Muziek onderling met elkaar delen via jullie Android smartphones

Stel: je wilt samen met een vriend wat muziek uitwisselen. Dan kun je daarvoor de Bluetooth-techniek gebruiken. Vrijwel alle Android-smartphones hebben deze handige functie. Je hebt er geen USB-kabels of draadloos internet voor nodig. Wel is het belangrijk dat beide toestellen dicht bij elkaar liggen. Daarvoor dien je de toestellen eerst met elkaar te koppelen:

Ga naar de Instellingen;

  • Klik op Bluetooth;
  • Schakel Bluetooth in als deze nog niet ingeschakeld was;
  • In sommige gevallen zie je de Bluetooth-functie onder het kopje ‘draadloos en netwerken’;
  • Hierna zie je de smartphone van de ander. Klik op de naam van dit toestel en klik op ‘koppelen’ of ‘verbinden’.
  • Zorg ervoor dat beide toestellen in ‘detectiemodus’ staan, zodat ze elkaar kunnen zien.

Als de smartphones met elkaar zijn gekoppeld, kunnen ze gegevens uitwisselen. Nu kun je de muziek die je wilt delen met een vriend selecteren en delen. Dat kun je als volgt doen:

  • Ga naar alle gewenste liedjes in de afspeellijst en selecteer deze. Klik vervolgens op ‘delen’ en kies daarna voor ‘Bluetooth’. Vervolgens kies je voor de naam van de smartphone van de doeltelefoon;
  • Op je doeltelefoon krijg je nu een melding dat iemand muziek met je wil delen. Klik nu op ‘accepteren’ en wacht totdat de liedjes zijn ontvangen. Let op: afhankelijk van de ouderdom van de smartphone (en dus oudere Bluetooth-versies) kan het even duren totdat alle bestanden zijn uitgewisseld.
  • Zie je geen Deel-functie in je muziek-app? Ga dan naar ‘Bestanden’ en klik vervolgens op de map waarin de liedjes zijn opgeslagen. Kies vervolgens voor ‘delen’ en klik dan op Bluetooth.

Het is belangrijk dat beide Android smartphones dezelfde Bluetooth-versies hebben. Anders is de technologie verouderd en krijg je verbindingsproblemen. Zorg er bovendien voor dat je je toestellen aan de later houdt, want het uitwisselen via Bluetooth kan best wat energie slurpen.

© Copyright 2009 - 2024 AndroidToestel.nl - www.androidtoestel.nl | Realisatie: AASHQ