Back to Top

Abonnement zonder telefoon - vergelijk sim only abonnementen voor 1 en 2 jaar en maandelijks opzegbaar

Op zoek naar een abonnement zonder telefoon? Via onze tool hieronder kun je eenvoudig aanbiedingen van Sim Only abonnementen (dus abonnementen zonder toestel) op prijs vergelijken en afsluiten voor je smartphone.

Uitleg over Sim Only abonnementen (zonder smartphone / toestel)

Bij de keuze voor een nieuw telefoonabonnement voor je smartphone en het vergelijken van abonnementen sta je allereerst voor de belangrijke vraag of je een abonnement met toestel wilt afsluiten, of juist een abonnement zonder telefoon toestel. Het laatste wordt ook wel een ‘Sim Only abonnement’ genoemd, iets wat je misschien al wist, hoewel een grote groep mensen deze term nog steeds niet kent. De abonnementen vergelijker hierboven op deze pagina van onze website maakt sim only vergelijken mogelijk, en geeft een vergelijking van abonnementen zonder toestel. Je krijgt / koopt dan dus geen nieuwe smartphone bij je abonnement. Mocht je liever abonnementen met smartphone / toestel vergelijken klik dan hier.

Er kunnen verschillende redenen zijn om te kiezen voor een Sim Only abonnement voor je smartphone, en niet voor een abonnement met een nieuw toestel erbij. Hieronder noemen we er enkele veel gehoorde redenen, die afzonderlijk of in combinatie met elkaar kunnen gelden.

  • Je oude smartphone werkt nog prima en je ziet geen reden om een nog prima werkend toestel te vervangen.
  • Je bent erg gehecht aan je oude toestel, of er zelfs mee vergroeid geraakt.
  • Je wilt geld besparen en goedkoper uit zijn. Een abonnement met toestel geeft je (duidelijk) hogere maandelijkse lasten dan een abonnement zonder toestel. Immers, voor een toestelbundel ben je vaak zo 20 tot 50 euro per maand kwijt, iets wat in dat geval nog bovenop je het bedrag voor het abonnement zelf komt.
  • Je denkt duurzaam… Een nieuwe smartphone moet geproduceerd worden, en daarvoor worden allerlei stoffen uit de bodem onttrokken. Bovendien kost het produceren van nieuwe smartphones energie. Als je je oude smartphone langer in gebruik blijft houden hoeven er minder smartphones geproduceerd te worden, iets wat gunstig is voor het milieu.

Vraag jezelf dus af: welke redenen gelden voor jou om juist wel te kiezen voor een abonnement zonder toestel, en niet voor een toestelabonnement?

Providers waar je een abonnement zonder telefoon kunt afsluiten

Er zijn ongeveer 7 providers waar je een abonnement met toestel kunt afsluiten. Een Sim Only abonnement zonder smartphone toestel kun je daarentegen bij iedere provider afsluiten. Dit kan zowel bij een gewone provider (BEN, Hollandsnieuwe, KPN, Tele 2, T-Mobile, Telfort en Vodafone) als bij een zogenaamde ‘Sim Only’ provider (zoals Robin Mobile, Lebara, Simpel, Simyo en Youfone.

kpn-logo

KPN is marktleider in Nederland op het gebied van mobiele telefoon abonnementen. KPN biedt verschillende abonnementsvormen aan. Zowel met toestel als voor het afsluiten van Sim Only abonnementen kun je bij KPN terecht. Er zijn diverse telecomproviders die gebruikmaken van het mobiele KPN netwerk. Deze providers verkopen wel mobiele diensten onder hun eigen naam, maar beschikken zelf niet over een licentie. Zulke aanbieders worden MVNO’s genoemd (Mobile Virtual Network Operator). De mobiele providers die gebruik maken van het KPN-netwerk zijn: Simyo, Youfone, Toggle Mobile, TrendCall, Robin Mobile, Ortel Mobile, Lebara Mobile, ALDI Talk, AH Mobiel, Mobile Vikings, Kruidvat Mobiel, Jumbo Mobiel, HEMA, Lycamobile en Telfort (dochterbedrijf van KPN).

tele2-logo

Tele2 biedt via het netwerk van T-Mobile diverse abonnementen aan. Het bedrijf biedt net als de andere merken abonnementen aan voor alle soorten telefoons. Twintig jaar geleden begon Tele2 aan een haast onmogelijke missie: het afbreken van de bestaande telecommonopolies. Niet zonder succes weten we inmiddels. Door niets aan te trekken van de bestaande conventies heeft Tele2 de markt opengebroken. Ook kun je voortaan zelf bepalen hoe je jouw mobiele abonnement samenstelt en kunnen bedrijven eindelijk kiezen uit meerdere, betrouwbare telecom partners.

t-mobile-logo

T-Mobile Netherlands behoort tot de “Deutsche Telekom”, een van de grootste mobiele telecommunicatiebedrijven in de wereld. Het vroegere Orange dat je misschien nog kent is destijds overgegaan in T-Mobile. In Nederland voert T-Mobile twee labels te weten T-Mobile en BEN.

t-mobile-logo

Na KPN is Vodafone in Nederland de grootste speler op het gebied van mobiele telefoon abonnementen. Vodafone biedt naast gewone abonnementen ook Sim Only aan. Vodafone is ook een van de grote spelers onder de Sim Only aanbieders.

ben-logo

BEN is een label van T-Mobile. Sluit je een Sim Only abonnement bij BEN dan maak je feitelijk gebruik van het netwerk van T-Mobile. Bij BEN kun je terecht voor Sim Only’s, hoewel Ben ook abonnementen biedt met toestel.

Hollandsnieuwe-logo

Hollandsnieuwe is een dochteronderneming van Vodafone. Zoals de naam al doet vermoeden is deze provider relatief jong. Maandelijks kosteloos je bundel verhogen óf verlagen? Opwaarderen tegen een lager tarief dan het basistarief en/of een waarschuwings-sms bij laag tegoed. Het is allemaal mogelijk bij Hollandsnieuwe.

telfort-logo

Telfort is een Nederlandse prijsstunter voor mobiele telefonie. Het bedrijf bestaat sinds 1996 en is sinds 2005 onderdeel van KPN. Kies je voor Telfort dan bel je via het KPN netwerk. Je kunt bij dit merk terecht voor abonnementen met en zonder toestel.

robin-mobile-logo

Robin Mobile maakt gebruik van het KPN netwerk, en is een Sim Only provider. Onbeperkt MB’s, belminuten en SMS voor een vast bedrag per maand, waardoor je nooit meer buiten je bundel gaat. Robin Mobile is door de Consumentenbond in 2013 en 2014 meerdere keren verkozen tot beste provider voor alle door Robin Mobile geleverde producten.

simpel-logo

Simpel is een Nederlandse provider voor mobiele telefonie die zich richt op het aanbieden van sim-only-abonnementen. Simpel bestaat sinds 2007, maar is sinds 2014 onafhankelijk, sinds die tijd staat Simpel los van T-Mobile. Hoewel Simpel geen onderdeel meer uitmaakt van T-Mobile en los staat van T-Mobile als bedrijf zijnde, bel je via Simpel wél over het netwerk van T-Mobile.

simyo-logo

Simyo (Sim Only provider) maakt net als Robin Mobile en Youfone gebruik van het netwerk van KPN. Simyo onderscheidt zich doordat je elke maand je bundel naar boven en naar beneden kunt aanpassen. “Genoeg maakt gelukkig”, is de slagzin van deze provider. Als je een gebruiker bent die pieken en dalen heeft qua verbruik, en je geen nieuw toestel wilt hebben, dan kan Simyo dus een ideale keuze voor je zijn.

youfone-logo

Youfone is een provider die zich richt op het aanbieden van Sim Only abonnementen en actief via het netwerk van KPN. Youfone heeft vele voordelen, biedt onder andere een belplafond aan, heeft 4G ondersteuning, een gratis klantenservice en de laagste bundelprijs van Nederland. Daarnaast is het bij Youfone mogelijk om maandelijks op te zeggen.

Provider keuze: welke provider kies je?

Voor welke provider je kiest, dat hangt natuurlijk helemaal af van je wensen en eisen, maar ook van de sim only aanbiedingen die de providers op een bepaald moment hebben. Dat laatste verschilt van moment tot moment. De ene provider kan nu een voor jou goede deal hebben, maar volgende week of volgende maand kan het juiste weer een andere provider zijn die de voor jou beste aanbieding heeft. Het loont dus zeer de moeite om alle sim only's met elkaar te verkrijgen. Uiteraard kan het zijn dat je loyaal bent aan je huidige provider, in dat geval is het via bovenstaande vergelijker ook uitstekend mogelijk om je abonnement te verlengen bij je huidige provider. Vergewis je ervan dat je bijna altijd gunstiger is om je contract te verlengen, dan je contract te laten doorlopen. De voorwaarden en specificaties van sim only telefoonabonnementen worden steeds beter. Dus voor hetzelfde geld krijg je een beter contract of je krijgt een soortgelijk contract, maar dan voor een lager maandbedrag. Je abonnement niet verlengen bij dezelfde provider of niet een nieuw abonnement afsluiten bij een andere provider, als je contract vrij is (na afloop van het huidige periode), is eigenlijk altijd ongunstig. Overigens is het bij de meeste providers al mogelijk om 3 tot 4 maanden voor de einddatum van je huidige telefooncontract een nieuw abonnement af te sluiten. Ook dit is goed om te weten.

Een Sim Only abonnement zonder toestel afsluiten voor 1 of 2 jaar, of toch een maandelijks opzegbaar / aanpasbaar abonnement?

Net als bij een gewoon telefoon abonnement (met toestel), geldt ook voor de Sim Only abonnementen zonder een telefoon dat je voor de keuze staat of je je abonnement voor 1 jaar of voor 2 jaar afsluit. Het sluiten van een Sim Only abonnement zonder nieuw toestel voor 2 jaar is vaak net iets goedkoper dan het sluiten van een Sim Only abonnement voor 1 jaar. De eerlijkheid gebiedt wel te zeggen dat dit meestal een beperkt bedrag is (overeenkomend met een percentage van 10% of minder). Als je al weet dat je na een jaar toch niet wilt switchen, en niet alsnog een abonnement met smartphone wil hebben, dan kan het echter zinvol zijn om toch gelijk voor 2 jaar een abonnement af te sluiten, in plaats van voor 1 jaar, en zo een leuk bedrag aan voordeel te pakken.

Sommige mensen vinden het prettig ook een Sim Only abonnement af te sluiten voor hun smartphone dat maandelijks opzegbaar is. Deze abonnementsvorm bestaat inmiddels al een weer een aantal jaren, en komt tegemoet aan de wensen van mensen die van ‘flexibel’ houden. Een voorbeeld van een provider die dit aanbiedt is Robin Mobile, die bijvoorbeeld ook de mogelijkheid biedt om je abonnement maandelijks en gratis te wijzigen (bijvoorbeeld qua datasnelheid).

Een andere mogelijkheid die je nog hebt is een Sim Only abonnement afsluiten, en daar dan toch zelf nog een los toestel bij kopen (waarvoor je het bedrag in een keer afrekent). Als dat je voorkeur heeft, kijk dan op de pagina met de losse toestellen vergelijker.

Sim Only abonnementen zonder telefoon (vergelijken en afsluiten) voor je smartphone ook voor België?

Via ons een Sim Only abonnement afsluiten als je woonachtig bent in België? Ook Vlaamse mensen en mensen uit Wallonië kunnen bij ons slagen! Als je doorklikt naar de website van de aanbieder van een abonnement kun je bij het bestelproces soms je woonland opgeven, of je wordt doorgeschakeld naar de Belgische website(versie) van de aanbieder. Voor de voorwaarden en condities om een Sim Only abonnement af te sluiten kijk je het beste even op de website van de betreffende webwinkel. Raadpleeg desgewenst de helpdesk van de betreffende webwinkel / aanbieder.

 

Terug naar abonnementen zonder telefoon vergelijken
© Copyright 2009 - 2024 AndroidToestel.nl - www.androidtoestel.nl | Realisatie: AASHQ