Back to Top

Android doorschakelen - aanzetten en uitzetten - androidtoestel.nl

Je Android toestel doorschakelen heeft een aantal voordelen. Zo ontvang je gesprekken vanaf je smartphone op een ander toestel. Hierdoor ben je altijd en overal bereikbaar. De doorschakelfunctie zit op de meeste Android smartphones. Het is wel even zoeken hoe je deze functie aanzet en weer uitzet. Daarom vind je hieronder een duidelijke handleiding inclusief wat praktische tips.

De voordelen van doorschakelen

Het doorschakelen van je Android toestel heeft een aantal praktische voordelen. Houd je er twee nummers op me, bijvoorbeeld zakelijk en privé, dan is het veel handiger wanneer slechts één nummer wordt doorgeschakeld. Maar ook wanneer je iemand anders de oproep wilt laten beantwoorden is doorschakelen een aanrader.

Soms is het doorschakelen van oproepen ook praktisch wanneer je op vakantie bent. Je laat iemand anders dan de (zakelijke) telefoontjes opnemen zonder dat jij gestoord wordt.

Android toestel doorschakelen: zo werkt dat

Je wil je Android toestel doorschakelen naar een ander nummer, maar hoe werkt dit precies? Dit is afhankelijk van de versie van het Android besturingssysteem. Er zijn dus verschillende manieren om het doorschakelen toe te passen. Hieronder de meest voorkomende methoden. Let hierbij goed op het besturingssysteem.

Alle oproepen doorschakelen via de telefoon-app

Het makkelijkste is om alle oproepen door te schakelen op je telefoon. Dit werkt op vrijwel alle Androidversies.

  • Open de telefoon app
  • Druk de toetsen **21* in
  • Voor het telefoonnummer in waarnaar je wil doorschakelen
  • Sluit af met #

Als het goed is verschijnt er een melding op het scherm: het doorschakelen is gelukt. Het kan ook dat er een geluidssignaal hoorbaar is. Wil je het doorschakelen ongedaan maken? Open dan opnieuw de telefoon app en voer het volgende in: ##21#. Ook nu weer zie je een melding verschijnen dat het doorschakelen onderbroken is.

Doorschakelen op Android 4.2 of ouder

Oudere Android smartphones ontvangen geen beveiligingsupdates meer. Dit betekent ook een ouder Android besturingssysteem. Maak je smartphone gebruik van Android 4.2of ouder? Dan werkt het doorschakelen van oproepen als volgt:

  • Open de telefoon app
  • Ga via deze naar het instellingenmenu
  • Selecteer het spraakoproep menu
  • Kies voor ‘oproepen doorschakelen ‘
  • Selecteer de gewenste optie

Je hebt de keuze uit het doorschakelen bij in gesprek zijn of wanneer je onbereikbaar bent. Maar je kunt ook doorschakelen wanneer je de oproepen niet beantwoordt.

Oproepen doorschakelen op Android 5 of nieuwer

Smartphones die in 2020/2021 zijn uitgebracht zijn voorzien van het Android 11 besturingssysteem. Bij wat oudere toestellen is dit upgradebaar naar de nieuwste versie. Vanaf Android 5 of hoger werkt het doorschakelen van oproepen net weer wat anders. Natuurlijk kun je gebruik maken van de allereerste optie waarbij je **21* inclusief telefoonnummer invoert. Maar het kan ook anders:

  • Open de instellingen app
  • Ga naar oproepen
  • Selecteer ‘meer instellingen’
  • Kies voor spraakoproep
  • Selecteer ‘altijd doorschakelen’
  • Voer het telefoonnummer in

Zo eenvoudig is het om oproepen door te schakelen. Houd er rekening mee dat bovenstaande alleen voor Android toestellen geldt. Heb je een iPhone? Kijk dan hieronder.

Een iPhone doorschakelen

Een Apple iPhone maakt gebruik van het iOS besturingssysteem. Ook hierop kun je telefoongesprekken gewoon doorschakelen naar een andere smartphone. Het maakt hierbij niet uit of die andere smartphone een iPhone of Android toestel betreft. Bekijk hieronder hoe je de oproepen doorschakelt.

  • Open de instellingen
  • Ga naar telefoon
  • Selecteer ‘doorschakelen’
  • Schakel ‘doorschakelen’ in
  • Voer het telefoonnummer in
  • Het doorschakelen weer uitzetten

In principe werkt het uitzetten van een doorschakeling hetzelfde als het aanzetten, behalve wanneer je gebruik maakt van de snelcode. Bedenk dus vooraf hoe je het doorschakelen hebt aangezet, op dezelfde manier zet je deze weer uit. Hiervoor doorloop je alle stappen, alleen kies je dit keer voor ‘uitzetten’ of ‘uitschakelen’.

Wat kost het doorschakelen van gesprekken?

Voor het doorschakelen van oproepen betaal je helemaal niets. Toch kun je met extra kosten te maken krijgen. Wanneer je gebeld wordt betaal je de gesprekskosten vanaf het eerste toestel naar het andere nummer. Hoeveel je betaalt hangt van het type aansluiting af. Heb je bijvoorbeeld een abonnement met onbeperkte belminuten, dan betaal je voor het doorschakelen niets.

Dit wordt anders wanneer je doorschakelt naar een niet Nederlands telefoonnummer. In principe belt het eerste nummer dan naar een buitenlands nummer. Hier zijn kosten aan verbonden.

Overigens kun je een telefoonnummer in veel gevallen niet doorschakelen naar een (betaald) servicenummer. Wil je dit toch, neem dan contact met de provider op. Deze kan meer over de mogelijkheden vertellen.

Doorschakelen telefoon werkt niet (Android)

Ervaar je problemen met het doorschakelen van je Android smartphone? Dit heeft verschillende oorzaken. Allereerst is het belangrijk dat je over een werkende SIM-kaart beschikt. Dan pas kun je de oproepen van oproepen doorschakelen naar een ander nummer.

Schakel bellen via wifi uit. Wanneer je dit aan laat staan dan is de kans groot dat het doorschakelen niet werkt. Zorg ook dat het mobiel netwerk op data staat.

Blijf je problemen houden met het doorschakelen van oproepen? Zit je smartphone helemaal uit en start deze opnieuw op. Vaak lukt het dan wel. Soms zit er niets anders op dan je toestel helemaal terug te zetten naar fabrieksinstellingen. Voordat je dit doet is het belangrijk om eerst een back-up van alle gegevens en instellingen te maken. Na een reset naar fabrieksinstellingen kun je vaak weer verschillende functies oproepen.

Kan ik alle Android telefoons doorschakelen?

In principe kun je alle Android merken en modellen doorschakelen. Dit kan dus ook bij de goedkopere smartphones. Dit verloopt via de telefoon app, de instellingen app of door gebruik te maken van de snelcode. Lukt dit niet, neem dan contact op met je provider. Soms is het mogelijk om via de provider oproepen door te schakelen. Voor het uitschakelen moet je dan wel weer opnieuw contact opnemen met de provider.

Doorschakelen bij een dubbele SIM-kaart

Maak je gebruik van twee simkaarten? Het maakt niet uit of het hier om fysieke simkaarten of een e-SIM gaat. Wanneer je een van deze twee nummers wil doorschakelen dan doorloop je bovenstaande stappen. Vervolgens moet je de gewenste SIM-kaart kiezen. Heb je twee simkaarten in je toestel zitten en je maakt gebruik van de snelcode, zorg dan dat de gewenste SIM-kaart ook actief is.

© Copyright 2009 - 2024 AndroidToestel.nl - www.androidtoestel.nl | Realisatie: AASHQ