Back to Top

Het Samsung werkgeheugen: hoeveel RAM geheugen en hoe kun je dit opschonen? - androidtoestel.nl

Het werkgeheugen wordt ook wel het RAM (geheugen) genoemd. Hoeveel RAM heeft een smartphone nodig en hoe zit dit bij jouw toestel? Lees alles over het Samsung werkgeheugen en hoe het Samsung werkgeheugen opschonen werkt. Zo reageert jouw smartphone nog sneller.

Wat is werkgeheugen smartphone?

De smartphone gebruikt het werkgeheugen om belangrijke processen op te slaan. Denk maar eens aan bepaalde applicaties. Er wordt vaak gedacht dat een groter werkgeheugen voor een snellere smartphone zorgt. Toch klopt dit niet helemaal. Het gaat niet alleen om de grootte maar ook om het type werkgeheugen. De een is sneller dan de ander. 4GB RAM is meer dan genoeg om de smartphone snel genoeg te laten werken. Toekomstige applicaties vereisen waarschijnlijk een groter werkgeheugen. In dit geval kom je al snel bij minimaal 6 GB RAM uit.

Tip: Losse smartphones - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met smartphone vergelijken

RAM geheugen in Samsung smartphones

Nieuwere toestellen krijgen een steeds groter werkgeheugen. Hierdoor kan de smartphone beter multitasken. Handig wanneer je meerdere programma’s open hebt staan. Een groter werkgeheugen zorgt er ook nog eens voor dat het aanraakscherm direct reageert. Samsung besteedt veel aandacht aan de processor en het werkgeheugen. Dit zagen we al bij de Samsung i600 uit 2007, dat toen nog draaide op besturingssysteem Windows Mobile 5. Deze GSM heeft een werkgeheugen van 64 MB, iets dat voor die periode al heel wat is.

De Samsung Galaxy S4 uit 2013 heeft alweer 2 GB RAM. De Galaxy A9 uit 2018 is met zijn 8 GB ram een echte krachtpatser. Vreemd genoeg heeft vlaggenschip Galaxy S9 een werkgeheugen van 4 GB, dat maar de helft is van de A9. De S9 Plus is uitgerust met 6 GB RAM. Ondanks deze verschillen merk je niet veel verschil in de werking van het toestel. De S-modellen worden namelijk aangedreven door een uitstekende Snapdragon processor.

Samsung werkgeheugen opschonen

Verwijder onnodige data en zorgt dat er meer geheugen vrijkomt. Dit zorgt ervoor dat je Samsung smartphone sneller werkt. Je Samsung werkgeheugen opschonen gaat heel eenvoudig:

  • Ga naar instellingen
  • Tik op apparaat onderhoud à opslag à opschonen

Je Samsung toestel verwijdert onnodige data. Wist je trouwens dat sommige apps niet worden afgesloten wanneer je naar de stand-by modus gaat? Hierdoor blijven ze op de achtergrond draaien en vragen ruimte van het werkgeheugen. Gelukkig kun je actieve apps zelf afsluiten. Druk hiervoor kort op de apptoets. Deze vind je links onderaan naast de homeknop. Je ziet nu een overzicht van alle actieve apps. Tik op ‘alles sluiten’ of sluit afzonderlijke actieve apps. Dit doe je door met je vinger naar rechts over de gewenste app te vegen.

Het afsluiten van actieve apps zorgt voor het opschonen van het werkgeheugen. Toch is het niet altijd verstandig om dit te doen. Gebruik je een app vaak en sluit en open je deze telkens opnieuw, dan vraag je veel energie van de batterij. Hierdoor neemt de accuduur af.

© Copyright 2009 - 2022 AndroidToestel.nl - www.androidtoestel.nl | Realisatie: AASHQ