Back to Top

Sim Only abonnementen: vergelijken, verlengen, overstappen, omzetten en opzeggen…

Welkom op het Sim Only gedeelte van onze website. Maak hieronder je keuze, of lees de complete tekst over sim only abonnementen onder de keuzes.

Vergelijken

Vergelijk alle abonnementen zonder telefoon

Verlengen

Verleng je sim only abonnement bij je huidige provider

Overstappen

Regel je overstap naar een andere provider

Opzeggen

Je sim only abonnement opzeggen bij je huidige provider

Omzetten

Sim only omzetten naar abonnement met telefoon

Wat is Sim Only?

De term ‘sim only’ bestaat inmiddels alweer vele jaren. Toch weten veel mensen nog steeds niet wat dit betekent. Een sim-only abonnement is eigenlijk niets anders dan een telefoonabonnement waarbij je geen nieuw toestel neemt (dus alleen een simkaart). Een telefoonabonnement waarbij je wel een nieuw toestel neemt wordt ook wel een ‘toestelabonnement’ genoemd. Het grote voordeel van een abonnement zonder een nieuwe smartphone is natuurlijk gelegen in de lage maandelijkse lasten. Bij een abonnement met toestel betaal je je nieuwe toestel af in een periode van 12 of 24 maanden. Aangezien veel smartphones prijzig zijn leidt dit gemakkelijk tot hoge maandelijkse lasten. Bij een abonnement zonder een nieuwe telefoon heb je dit niet, vandaar dat dergelijke abonnementen al zijn af te sluiten tegen een maandbedrag vanaf enkele euro’s! Vanwege de lage maandelijkse lasten worden sim only abonnementen dan ook steeds populairder.

Alle sim only abonnementen vergelijken

Bij Androidtoestel.nl ben je aan het juiste adres om sim only abonnementen te vergelijken van alle providers. Er zijn op dit moment 11 providers waar je een abonnement zonder toestel kunt afsluiten. Je hebt daarbij de keuze uit de 6 grote providers: KPN, Vodafone, T-mobile, Tele2, BEN en Hollandsnieuwe, die zowel toestelabonnementen als abonnementen zonder smartphone aanbieden. Daarnaast kun je ook bij de 5 kleinere zogeheten ‘Sim Only providers’ terecht voor een dergelijk contract: Youfone, Simpel, Simyo, Lebara en Robin Mobile. Er zijn abonnementen met een looptijd van 1 jaar en 2 jaar, en daarnaast heb je nog de flexibele maandabonnementen, waarbij je na 1 maand al vrij bent om over te stappen!

Alle providers hebben zo hun kenmerken, en hun voor- en nadelen. Androidtoestel.nl heeft alle abonnementen zonder toestel van alle providers in een handige vergelijker gezet. Hierdoor kun je gemakkelijk de prijzen vergelijken die providers hanteren voor verschillende soorten abonnementen. Zo kun je altijd het meest geschikte en goedkoopste sim only abonnement afsluiten bij de provider van jouw keuze. Daarnaast bieden we ook aparte vergelijkers per provider, waarmee je specifiek abonnementen kunt vergelijken van één provider. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn als je al weet bij welke provider je een telefoonabonnement zonder toestel wil afsluiten.

Vergelijk alle sim only abonnementen

Je sim only abonnement verlengen bij je huidige provider?

Veel mensen willen lekker bij dezelfde provider blijven, omdat die provider hen bevalt. Als dit ook voor jou geldt, dan is het goed om te kijken naar de ‘verleng deals’ die je huidige provider je biedt. Het is eigenlijk altijd beter om je contract te verlengen bij je huidige provider, dan deze stilzwijgend te laten doorlopen, als je contract na 12 of 24 maanden is afgelopen. Een nieuw abonnement afsluiten bij dezelfde provider is dus bijna altijd gunstiger dan je oude abonnement laten doorlopen, en geen enkele actie ondernemen. Dit komt omdat providers hun abonnementen van tijd tot tijd updaten, en steeds meer belminuten, smsjes en data bieden voor hetzelfde maandbedrag, of zelfs voor een lager maandbedrag. Algemeen gezegd: verlengen bij dezelfde provider is dus een goede keuze als je niet wil overstappen, maar wel een ‘beter abonnement’ wil hebben, voor minder geld of met betere eigenschappen voor hetzelfde geld. Als je wil verlengen bij je huidige provider, dan kun je bovendien kiezen uit alle soorten sim only abonnementen die je provider aanbiedt.

Je sim only abonnement verlengen bij je huidige provider

Abonnement zonder toestel: overstappen naar een andere provider

Een deel van de mensen verlengt zijn telefoonabonnement niet, maar stapt over naar een andere provider. Daar kunnen natuurlijk allerlei reden voor zijn. Een goedkoper of beter abonnement is de meest voorkomende reden voor het overstappen naar een andere provider. Soms stappen mensen ook over naar een andere provider uit onvrede over de huidige provider.

Als je een sim only wilt afsluiten bij een andere provider, dan ben je een ‘overstapper’. Overstappen is zeer gemakkelijk, en dit kan als je op dit moment een sim only abonnement hebt, maar ook als je een abonnement met toestel hebt bij je huidige provider. Wat vaak wordt gedacht is dat overstappen met veel moeite en zorgen gepaard gaat. Dit is niet zo, je nieuwe provider zegt je contract op bij je oude provider, zodat je vlekkeloos overgaat van de ene naar de andere provider. Wat verder anders is na overstappen, is dat je facturen van een andere provider komen en dat je op een ander beheerpanel zal inloggen, namelijk op de website van je nieuwe provider. Overstappen naar een andere provider is eigenlijk net zo gemakkelijk als overstappen naar een andere energieleverancier, iets wat veel mensen ook wel eens hebben gedaan. Overstappen is erg gemakkelijk, kost weinig tijd, en het kan je een goedkoper abonnement opleveren, en/of een abonnement dat beter bij je situatie past. Wil je overstappen naar een abonnement zonder toestel bij een ander provider? Laat je dan dus niet tegenhouden! Klik hieronder om over te stappen naar een sim only abonnement bij een andere provider:

Overstappen naar een sim only abonnement bij een andere provider

Je sim only opzeggen

Uiteraard kan het voorkomen dat je je sim only bij je huidige provider wilt opzeggen.

Sim only opzeggen – wel een nieuw abonnement bij dezelfde of een andere provider:

Heb je een sim only abonnement en wil je deze opzeggen bij je huidige provider, en wil je een nieuw abonnement met of zonder toestel, bij dezelfde of een andere provider? Zeg dan niet zelf je abonnement op. Als je een nieuw abonnement neemt bij dezelfde provider, dan zet je huidige provider namelijk gewoon je abonnement om (als je contract tenminste vrij is en dat mogelijk is); je huidige abonnement opzeggen is dan niet nodig. Als je een nieuw abonnement neemt bij een andere provider dan zal je nieuwe provider de opzegging van je sim only abonnement bij je huidige provider regelen, automatisch en zonder dat je daar zelf werk aan hebt.

De opzegging en omzetting van je oude abonnement wordt dus geregeld door je huidige of nieuwe provider. Het enige wat je hoeft te doen is een nieuw abonnement uitzoeken, sim only of met toestel, en deze vervolgens afsluiten.

Sim only abonnement opzeggen – nieuwe abonnementen vergelijken

Sim only opzeggen – geen nieuw abonnement bij dezelfde of een andere provider:

Als je je Sim only abonnement echt wil beëindigen, en niet verder wil gaan in een nieuw abonnement (niet bij je huidige provider, maar ook niet bij een andere provider), dan is het aan te raden om wél zelf je abonnement op te zeggen bij je provider. Ga in dat geval naar de website van je provider, deze geeft je informatie over het opzeggen van je sim only. Uiteraard heb je je hierbij wel te houden aan de contractduur. Heb je een contract voor 1 of 2 jaar, dan is de opzegging pas een feit als de contractperiode is afgelopen. Houd ook rekening met de opzegtermijn die je provider hanteert.

Sim only omzetten naar een abonnement met telefoon?

Heb je op dit moment een sim only contract en wil je niet verder in een nieuw abonnement zonder telefoon, maar wil je juist over naar een abonnement met telefoon? Dan is ook dat mogelijk. Je kunt zowel bij je huidige telecomprovider overstappen van een sim only naar een abonnement met toestel als bij een andere provider, tenzij de provider waar je verder wilt (je huidige provider of een nieuwe provider) een Sim only provider is. Deze providers bieden namelijk geen toestelabonnementen aan.

Zet je Sim only om naar een abonnement met telefoon

© Copyright 2009 - 2024 AndroidToestel.nl - www.androidtoestel.nl | Realisatie: AASHQ