Back to Top

Nieuws over Android telefooninstellingen

Welkom op het Android telefooninstellingen nieuws gedeelte. Je vindt hier nuttige artikelen en berichten met nieuws en informatie over het verbeteren, wijzigen / aanpassen van de telefooninstellingen van je Android smartphone.

 

Scherm van je Android smartphone reageert niet: dit kun je doen

Reageert het scherm van je Android smartphone niet goed? Bijvoorbeeld omdat een deel van het scherm wel werkt, maar een ander gedeelte niet? Het kan ook voorkomen dat het hele scherm het niet meer doet. Soms zijn de problemen gemakkelijk op te lossen, maar in andere gevallen is het nodig om naar een reparateur te gaan.

  • Thursday 8 February 2024 10:53

Zo los je problemen met bluetooth op je Android smartphone op

Heb je op je Android smartphone problemen met bluetooth? Dan weten wij raad, en kunnen we je helpen!

Voor best wat toepassingen gebruiken we dagelijks bluetooth. Bijvoorbeeld om muziek op de smartphone te koppelen aan de autoradio. En ook het bellen terwijl je aan het rijden bent, werkt aan de hand van bluetooth. Je mag het toestel immers niet in je hand houden. Daarnaast heb je bluetooth ook nodig voor het uitwisselen van bestanden of het gebruik van je draadloze oordopjes. Het is dus best vervelend als bluetooth opeens niet meer werkt op je Android toestel.

  • Friday 12 January 2024 14:56

Zo stap je over van een iPhone naar een Android smartphone

Hier leggen we uit hoe je van een iPhone naar een Android gebaseerde smartphone kunt overstappen. Heb je jarenlang een iPhone gebruikt en stap je nu voor het eerst over naar Android? Dan kan dat best even wennen zijn. Bovendien wil je het liefst al je gegevens van je iPhone meenemen naar je nieuwe Androidtoestel. Denk bijvoorbeeld aan je contactpersonen, je sms’jes en je chats op WhatsApp of Telegram. We hebben al een gids waarin staat hoe je WhatsApp van je iPhone over kunt zetten naar je nieuwe Android smartphone, maar we gaan nu een stap verder. Afhankelijk van welk merk Androidtoestel je hebt gekozen, kun je namelijk je hele iPhone over laten zetten. Dat kan door gebruik te maken van een USB-kabel of door de gegevens over te zetten via wifi. Je mist dan wel een paar gegevens.

  • Friday 8 December 2023 09:19

eSIM: wat is dat, en is het een overweging waard?

Wat is eSIM, en wat zijn de voordelen? En is het aan te raden om het aan te schaffen? Daar geven we in dit artikel antwoord op. Steeds meer providers zijn begonnen met de introductie van eSIM. Dit is een digitale simkaart. In plaats van een fysieke simkaart in je smartphone te stoppen, hoef je alleen maar een QR-code te scannen. Aan de hand van deze code wordt een digitale simkaart op je smartphone geïnstalleerd. Het voordeel ervan, is dat je meerdere simkaarten tegelijkertijd kunt gebruiken. Handig als je smartphone maar één aansluiting voor een fysieke simkaart heeft, maar je bijvoorbeeld ook de zakelijke lijn op eSIM op hetzelfde toestel wilt gebruiken. Zo hoef je maar één telefoon mee te nemen in plaats van twee. Maar zijn we al zover om echt over te stappen op eSIM, of kun je beter nog even wachten?

  • Friday 27 October 2023 10:51

Meldingen op Android smartphone komen niet binnen, zo los je het op

Mis je de laatste tijd steeds vaker berichtjes op je Android smartphone, en komen deze niet volledig binnen? Oplossen is mogelijk! De kans is namelijk groot dat er iets in je instellingen verkeerd is ingesteld. Daarnaast heeft Android tegenwoordig een handige modus voor als je in een vergadering zit: de Niet Storen-modus. Het nadeel van die modus is wel dat je deze weer uit moet zetten, omdat je anders alle meldingen mist. Daarnaast kunnen er ook problemen zijn met de toestemmingen om meldingen te sturen.

  • Thursday 28 September 2023 14:17

Problemen met WiFi op je Android smartphone? Zo los je het op

WiFi problemen oplossen op je Android smartphone is goed te doen!

Als je thuis bent, gebruik je het liefst Wi-Fi op je Android smartphone. Op die manier kun je voorkomen dat je te veel data uit je databundel gebruikt. Bovendien is de verbinding vaak ook een stuk sneller dan de mobiele verbinding van je telecomprovider. Maar dan moet wel alles correct werken. Helaas kan het voorkomen dat je snelheden tegenvallen, dat je helemaal niet kunt verbinden of dat de verbinding om de haverklap wegvalt. Er zijn verschillende oorzaken die de problemen met WiFi veroorzaken. We hebben een paar handige tips voor je op een rijtje gezet.

  • Sunday 6 August 2023 08:47

Verhelp crashende apps met deze tips

Een groot voordeel van Android is dat er heel wat apps en games voor beschikbaar zijn. Met de Play Store heb je de beschikking over al je favoriete apps en nieuwe ontdekkingen. Zo vind je miljoenen gratis apps in verschillende categorieën. Het downloaden van populaire apps ligt voor de hand, maar er zijn ook onbekendere juweeltjes die je kunt installeren. Door de diversiteit van het aanbod kan het gebeuren dat je een app installeert die problemen oplevert bij het opstarten. Bijvoorbeeld doordat de app steeds sluit of instabiel is. App crashes kunnen regelmatig voorkomen. Maar wat kun je er zelf aan doen?

  • Monday 15 May 2023 14:22

Je accounts beter beveiligen met two factor authenticatie

Alleen een sterk wachtwoord gebruiken is niet meer voldoende. Er zijn de laatste jaren al heel wat bedrijven gehackt, waardoor de kans groot is dat je wachtwoord op straat is komen te liggen. Daarom is er aandacht voor je online privacy, het nut van een goed wachtwoord en andere beveiligingsmaatregelen. Eén van de maatregelen die je kunt nemen om je accounts beter te beveiligen, is het gebruik van tweestapsverificatie (of: two factor authentication). Hoe begin je daar precies mee?

  • Thursday 27 April 2023 15:50
 
Bekijk alle abonnementen met toestel Bekijk alle abonnementen zonder toestel Bekijk alle losse toestellen
© Copyright 2009 - 2024 AndroidToestel.nl - www.androidtoestel.nl | Realisatie: AASHQ