Back to Top

Android smartphones - Koopoverzicht voor alle smartphone merken – losse toestellen en abonnementen

Hieronder vind je een overzicht van de Android smartphone merken waarvoor je een toestel kunt kopen, met of zonder abonnement. Klik op een merk, een populair toestel, of op één van de links naar de toestel of abonnementen vergelijkers van een telefoonmerk om aanbiedingen te vergelijken.

Het kopen van een Android toestel met abonnement

Sta je op het punt om een Android toestel te kopen, dan is het goed om je af te vragen of je je toestel als los toestel wil kopen, of met een abonnement erbij. Dit maakt voor de prijs van je toestel niet uit, die is hetzelfde. Wel kan een abonnement bij je toestel ervoor zorgen dat je je portemonnee niet in één keer hoeft te ledigen, aangezien je je toestel dan in 12 of 24 maand kunt af betalen. De kosten van je toestel betaal je dan gespreid over 1 of 2 jaar. Dit is kopen op afbetaling.

In het overzicht hierboven vind je alle smartphone merken. Weet je al van welk telefoonmerk je een smartphone wil kopen? Dan kun je via de link onder het merk naar de betreffende abonnementen pagina gaan, om smartphone abonnementen te bekijken van dat merk. Wil je alle abonnementen met smartphone vergelijken (van alle merken), klik dan op de volgende link.

Bekijk alle abonnementen i.c.m. een Android smartphone

Een Sim Only abonnement (zonder toestel)

Een Sim Only abonnement is een andere naam voor een abonnement zonder toestel. Deze abonnementsvorm wint al jaren aan populariteit ten koste van abonnementen met toestel. Een Sim Only kan een goede keuze zijn als je geen nieuw toestel nodig hebt, als je je geen nieuw toestel kunt veroorloven, of als je lagere maandelijkse lasten wil hebben voor mobiele telefonie.

Een Sim Only contract kan ook een goede keuze zijn als je wel een abonnement wil afsluiten en ook een nieuw toestel wil hebben. In dat geval sluit je een Sim Only abonnement af, en koop je elders een los toestel. Dit kan soms leiden tot een besparing ten opzichte van een abonnement met een toestel erbij. Een ander voordeel is dat je op deze manier ook kunt kiezen voor één van de Sim Only providers, die geen toestelabonnementen aanbieden. Deze Sim Only providers hebben doorgaans relatief goedkope deals en bieden vaak ook de mogelijkheid tot het afsluiten van een maandelijks opzegbaar abonnement.

Naar het Sim Only overzicht – sim only’s vergelijken, overstappen en meer…

Een nieuwe Android smartphone kopen, of juist een refurbished toestel?

De laatste jaren horen we steeds vaker de term ‘refurbished’ voorbij komen. Dit wil in feite zeggen ‘gereviseerd’. Een refurbished smartphone is dus een smartphone die is gereviseerd, en waarbij niet werkende onderdelen zijn vervangen door nieuwe onderdelen. Een dergelijke smartphone is ook gecheckt op werking, voor hij weer wordt aangeboden. Een refurbished smartphone is dus een gebruikte / tweedehands smartphone, die is opgeknapt en als nieuw werkt en als zodanig op de markt wordt aangeboden. Het grote voordeel van een refurbished smartphone is de prijs. Deze ligt doorgaans een stuk lager dan de prijs van nieuwe smartphone, om de simpele reden dat zo’n toestel niet nieuw meer is. Het prijsvoordeel van een refurbished smartphone ten opzichte van een nieuwe smartphone is in de praktijk zo’n 10-40%. Het grote nadeel van een refurbished toestel is uiteraard dat het niet meer geheel nieuw is, maar al eerder gebruikt is door één of meerdere eigenaren. Dit laatste hoeft echter geen probleem te zijn, want het toestel werkt immers als nieuw en is geheel opgeknapt en gecontroleerd op een goede werking.

Refurbished Android smartphones zijn nog steeds beperkt te krijgen. Vooral van het merk Samsung is er refurbished smartphone aanbod. Wil je een refurbished toestel kopen, dan is het ook de moeite om even te kijken bij het Apple aanbod. Refurbished iPhones zijn namelijk wel zeer goed te krijgen, en dat geldt eigenlijk voor bijna alle modellen.

Een Android toestel kopen of juist een Apple toestel?

De grote tegenhanger van een Android smartphone is een iOS smartphone van Apple. Android en iOS zijn besturingssystemen voor onder andere smartphones. Ongeveer 75% van de markt wordt bepaald door Android en de overige 25% door iOS. Alleen Apple maakt gebruikt van iOS, terwijl Android dus gebruikt wordt door vele andere smartphone merken.

Het grote voordeel van een Android toestel is dat je uit vele verschillende merken kunt kiezen. Over het algemeen heb je de keuze uit zo’n 20-25 merken, terwijl je met iOS alleen voor Apple kunt kiezen. Een ander voordeel van een Android smartphone is de prijs, deze is vaak lager dan de prijs van een iPhone. Uiteraard hangt de prijs van een Android gebaseerde smartphone ook af van het merk, er zijn duurdere smartphone merken zoals Samsung, maar je hebt ook zeer goedkope smartphone merken zoals Alcatel. Alle smartphone merken hebben zo hun voordelen en nadelen, en het is ook maar net wat je wilt en hoe veel je te besteden hebt. Samsung en Huawei zijn wellicht de smartphone merken die het dichtst in de buurt komen van Apple. Apple staat bekend als zeer innovatief, en is een koploper in de branche qua specificaties. Vandaar ook dat iPhones relatief prijzig zijn.

Webwinkels waarbij je terecht kunt voor de aanschaf van een Android toestel

Er zijn nogal wat webwinkels waar je een Android toestel kunt kopen. Denk hierbij aan de bekende webwinkels zoals Mobiel.nl, Belsimpel.nl, CoolBlue, Wehkamp, Bol.com en MediaMarkt, maar ook aan misschien minder bekende webwinkels als Paradigit, Midimedia, Phoneshop, Ritel, Conrad, Refurbished.nl en BCC. Op Androidtoestel.nl zijn bijna alle Nederlandse webwinkels die zich richten op verkoop van smartphones opgenomen in de toestel vergelijkers. Hierdoor is het mogelijk om een goede vergelijking op prijs te maken, en kun je bovendien snel zien welke modellen er bij diverse partijen op voorraad zijn en welke niet. Ook kun je in onze toestelvergelijkers zien welke toestelvarianten er te krijgen zijn, dus qua GB’s en kleuren.

Als je je keuze eenmaal gemaakt hebt kun je eenvoudig doorklikken naar de webwinkel(s) van je keuze om het betreffende Android toestel te bekijken op de website(s) van de aanbieder(s), en desgewenst kun je je favoriete Android toestel direct nog kopen. De meeste webwinkels leveren een toestel binnen 24-48hr uit, zodat je snel gebruik kunt maken van je nieuwe toestel. In sommige gevallen is het zelfs mogelijk om een toestel dezelfde dag nog in huis te hebben, tegen een kleine extra vergoeding. CoolBlue levert deze service bijvoorbeeld.

Bekijk en vergelijk alle losse Android toestellen

Bekijk en vergelijk alle abonnementen met een Android toestel

© Copyright 2009 - 2024 AndroidToestel.nl - www.androidtoestel.nl | Realisatie: AASHQ