Back to Top

Zo zorg je ervoor dat de batterij van je telefoon minder snel leegloopt - androidtoestel.nl

Vroeger kon je telefoon op een volle accu tot een week meegaan. Maar met de smartphones van nu kan dat helaas niet meer. Dat komt doordat smartphones tegenwoordig veel meer functies hebben. Denk bijvoorbeeld aan filmen in HD of 4K kwaliteit. Deze functies vragen vaak veel van de batterij, waardoor je telefoon al snel leeg is. Gelukkig zijn er manieren om het batterijleven te verlengen. In dit artikel geven we je vier handige tips.

Tip 1. Schakel automatische updates uit

Het aan laten staan van automatische updates in de Google Play Store is een echte energieslurper. Je telefoon blijft namelijk de hele tijd druk in de weer met het zoeken naar updates en deze uitvoeren, terwijl dat helemaal niet altijd nodig is.

Ook vervelend is dat dit niet alleen energie verbruikt, maar ook mobiele data. Zeker als je geen onbeperkt abonnement hebt, kunnen de kosten hoog oplopen. Het uitschakelen van deze functie doe je bij de Google Play instellingen. Kies hier voor ‘Niet automatisch bijwerken’. Alleen niet vergeten om wel zelf af en toe je apps handmatig up to date te houden!

Tip 2. Voorkom te veel processen tegelijkertijd

Het is handig om apps open te laten staan zodat je ze meteen kan gebruiken. Toch kan je dat soms beter niet doen. Apps zijn vaak stroomvreters die veel van het batterijvermogen vragen. En als je ze aan hebt staan en tegelijkertijd een game speelt of een video bekijkt, kan de accu van je telefoon nog sneller leeglopen.

Schakel de apps daarom uit als je batterij wil bewaren voor bijvoorbeeld het plannen van een route. Zo voorkom je dat je snel met een lege accu komt te zitten en kan je op lange termijn ook energie besparen. De rest van de tijd kan je de apps beter wel aan laten staan. Ze afsluiten en opnieuw opstarten kost namelijk meestal meer accuvermogen dan ze op de achtergrond aan laten staan.

Tip 3. Schakel Bluetooth uit als je het niet nodig hebt

Bluetooth is een onmisbare functie op je smartphone. Het zorgt voor een draadloze verbinding tussen apparaten, zoals speakers en koptelefoons. Handig, maar Bluetooth blijft wel altijd proberen om verbinding te maken met andere apparaten, zelfs als dat niet nodig is. En daardoor loopt de batterij sneller leeg. Daarom is het handig om de Bluetooth-functie uit te zetten als je het niet gebruikt. Dit doe je door in de instellingen op Bluetooth te klikken en te kiezen voor uitschakelen.

Tip 4. Houd de batterij in goede conditie

Door de batterij van je smartphone in goede conditie te houden kan je ervoor zorgen dat hij minder snel leegloopt. Dit doe je bijvoorbeeld door hem niet te warm of te koud te laten worden. Bij temperaturen boven de 35 °C kan het lithium van de batterij beschadigd raken, waardoor de capaciteit afneemt en de accu sneller leegloopt.

Bij temperaturen onder de 0 °C, kan de batterij geen elektriciteit meer verplaatsen waardoor hij sneller leeg is. Het beste is om de accu op kamertemperatuur te houden. Zo verleng je de levensduur en zorg je ervoor dat hij langer meegaat.

Energiecontracten

Nu de gasprijzen langzaam terugzakken, worden er op kleine schaal weer vaste energiecontracten aangeboden. Dat is goed nieuws voor mensen van wie het energiecontract afloopt en voor de mensen die een variabel contract hebben. Ga dus weer energie vergelijken om voordeliger uit te komen met je energieverbruik en vergeet de bovenstaande tips niet!

© Copyright 2009 - 2023 AndroidToestel.nl - www.androidtoestel.nl | Realisatie: AASHQ