Back to Top

Huawei abonnementen vergelijken en afsluiten

Een Huawei telefoon kopen met een abonnement? Vergelijk hier de goedkoopste Huawei telefoon abonnementen (voor 1 en 2 jaar) op prijs bij alle providers die een Huawei abonnement aanbieden. De beste aanbiedingen op een rij!

All
All
All
Name Populariteit Internetdata Minuten / SMS Maandelijks Totale kosten
Meer Laden

Huawei telefoons: hoe lang is je abonnement?

Net als bij andere telefoons, is het abonnement dat je afsluit met een Huawei toestel meestal 1 of 2 jaar. Je hebt ook afwijkende abonnementen, maar over het algemeen komt dit niet vaak voor. Als je de keuze moet maken tussen 1 of 2 jaar, moet je goed nagaan wat voor jou het belangrijkst is. Het voor deel van een 2 jarig contract is namelijk dat je een stuk langer doet over het aflossen van de telefoon. De maandelijkse kosten zijn een stuk lager, omdat de afbetaling is verspreid over twee hele jaren in plaats van één. Wel moet je in dit geval langer met je telefoon doen. Als er na het eerste jaar een nieuw model aankomt die je graag wil kopen, moet je daar nog even op wachten. Het voordeel van een 1-jarig contract is dat je na dit jaar meteen een nieuw contract kunt afsluiten, met op dat moment de nieuwste telefoon van Huawei.

Huawei toestellen en kleuren waar je uit kunt kiezen

Als je de keuze moet maken voor een nieuw Huawei toestel, is het allereerst goed om te kijken naar de verschillende series. De meeste smartphone bedrijven geven hun toestellen uit binnen bepaalde series. Deze serieus hebben hun eigen kenmerken, voordelen en nadelen. Hierdoor weet je een beetje wat je kunt verwachten van het toestel.

De bekendste serie van Huawei is de P serie. Deze serie is he vlaggenschip van Huawei en hiermee gaan ze de strijd aan met Apple en Samsung. Hier vind je de meest populaire telefoons. Net als bijvoorbeeld Samsung, heeft Huawei een goedkopere serie telefoons. Je betaalt dan wat minder voor je toestel, maar dan is de kwaliteit van de onderdelen en de snelheid ook iets minder. Dit wordt de Y serie genoemd.

Hiernaast is er ook een Nova serie. Deze is net als de Y serie een stuk goedkoper. Het verschil met de Y serie is dat de focus ligt op de camera van het toestel. Je levert bij deze serie dus iets in op snelheid en kracht qua onderdelen (vergeleken met de P serie) maar de camera blijft van topkwaliteit. Om deze reden is deze serie erg populair onder jongeren, die de camera erg belangrijk vinden.

Tenslotte heeft Huawei nog een Mate serie. Deze is te vergelijken met de Samsung Note serie. Deze telefoons hebben enorm goede hardware en werken erg snel. Bij deze serie krijg je het beste van het beste. Daarom is deze serie ook het duurst. De Mate serie is dus wel te zien als de premium lijn van Huawei. Mate telefoons zijn vooral populair onder de echte telefoonfanaten, die een baat hebben bij deze goede onderdelen. De telefoons zijn ook verkrijgbaar in verschillende kleuren. Welke dit zijn, hangt af van het model dat je koopt. De standaard kleuren voor telefoons zijn meestal zilver of grijs, zwart en wit. Meestal hebben modellen nog een paar extra kleuren om uit te kiezen, zoals blauw, roze of brons.

Welke providers kun je uit kiezen bij Huawei?

Bij het afsluiten van een telefoonabonnement moet je natuurlijk een keuze maken uit verschillende providers. Op deze site kun je de prijzen en eigenschappen van de abonnementen met elkaar vergelijken. Je kunt zoeken op het merk, de prijs, de providers, lengte van het contract, maar ook op de toestellen zelf. De meest bekende providers in Nederland zijn T-Mobile, Tele2, KPN en Vodafone. Hiernaast heb je nog Ben en Hollandsnieuwe. Bij deze 6 providers ligt de focus bij onze vergelijker voor Huawei abonnementen. De providers hebben hun eigen voorwaarden en aanpak. Vergelijk daarom dus goed het aanbod voordat je een keuze maakt.

Opslagcapaciteit bij je Huawei smartphone

Het is ook belangrijk om te kiezen voor de beste opslagcapaciteit bij je abonnement. Hoeveel opslagcapaciteit je telefoon heeft, bepaalt de prijs van de telefoon. Het heeft dus ook invloed op hoeveel je maandelijks betaalt voor je abonnement. De minimum opslag van moderne telefoons is meestal 64 GB. Veel mensen hebben hier genoeg aan, maar als je veel apps gebruik en foto’s en video’s opslaat, is het beter om te kiezen voor 128 GB. Je hoeft je dan meestal geen zorgen te maken dat je telefoon vol raakt. Twijfel je toch en wil je zeker weten dat dit niet gebeurt? Dan kun je ook kiezen voor 256 GB.

Het prijsverschil tussen 64 en 128 GB is meestal erg klein, maar 50 euro voor de telefoon zelf. Daarom is het dus altijd verstandig om voor de 128 versie te gaan. De prijs tussen 128 en 256 GB is groter, daarom is het goed om hier even over na te denken. Als je verwacht veel te gaan filmen met je telefoon, of heel veel media te downloaden, is er tegenwoordig zelfs een 512 GB optie. Voor de meeste mensen is dit echter niet noodzakelijk.

Losse Huawei toestellen kopen

Voordat je een abonnement afsluit moet je natuurlijk nagaan of je wel een abonnement wil. Je kunt er namelijk ook voor kiezen op een los toestel te kopen. Beide hebben hun voordelen en nadelen. Als je een los toestel koopt, betaal je in één keer de volledige prijs. Het voordeel hiervan is dat je de telefoon helemaal van jouzelf is. Je kunt deze gebruiken zo lang je wil. Je kunt de simkaart veranderen en dus je abonnement wijzigen of opzeggen, zonder de telefoon te verliezen. Hierdoor kun je een stuk langer doen met je telefoon. Je gebruikt hierbij dan een Sim Only abonnementen, die niet gebonden is aan je toestel.

Wil je niet meteen een flink bedrag neerleggen voor je telefoon, dan kun je kiezen voor een abonnement. Vooral als je een nieuw model op het oog hebt uit een dure serie, is dit een slimme keuze. Deze kunnen namelijk erg prijzig zijn. Op deze manier sluit je een contract af van één of twee jaar. De prijs van het model zit hierin meegerekend. Je betaalt het bedrag dus af over minimaal een jaar tijd, waardoor je niet in één keer heel veel moet betalen. Wel moet je nadat dit abonnement afloopt een nieuw contract afsluiten en meestal dus een nieuw toestel krijgen.

> Vergelijk losse Huawei toestellen

© Copyright 2009 - 2024 AndroidToestel.nl - www.androidtoestel.nl | Realisatie: AASHQ