Welkom op het Android telefooninstellingen nieuws gedeelte van Androidtoestel.nl. Je vindt hier nuttige artikelen en berichten met nieuws en informatie over het verbeteren, wijzigen / aanpassen van de telefooninstellingen van je Android smartphone / telefoon toestel. Kom je er zelf niet uit, wil iets op een andere manier instellen, of gewoon benieuwd hoe een andere instelling werkt, dan kunnen de artikelen en berichten binnen deze rubriek je verder helpen.
Welkom op het Android telefooninstellingen nieuws gedeelte. Je vindt hier nuttige artikelen en berichten met nieuws en informatie over het verbeteren, wijzigen / aanpassen van de telefooninstellingen van je Android smartphone.
Klopt je Android GPS locatie niet? Wij leggen je uit wat je daaraan kunt doen.
Je kunt tegenwoordig niet meer zonder: het gebruik van de GPS-functie op je smartphone. Je hebt GPS bijvoorbeeld nodig om gebruik te kunnen maken van navigatie-apps. En als je je locatie wil delen via WhatsApp met je familie of vrienden, wordt deze functie ook gebruikt. Daarom is het vervelend als de GPS-locatie flink afwijkt of de functie helemaal niet meer werkt.
Op je Android telefoon van tijd tot tijd je cache geheugen legen is erg verstandig.
Je telefoon wordt traag, apps reageren niet, je telefoon wordt warm of loopt gewoon helemaal vast. Heel vervelend, maar hoe zorg je er nu voor dat je telefoon het gewoon weer goed doet? Android verzamelt allemaal gegevens om apps goed te laten werken. Dat gebeurt in wat we noemen: ‘de cache’, oftewel virtueel geheugen. Regelmatig je cache legen is dan ook een goed idee om je telefoon optimaal te laten werken. Waarom, en hoe werkt dat precies?
Reageert het scherm van je Android smartphone niet goed? Bijvoorbeeld omdat een deel van het scherm wel werkt, maar een ander gedeelte niet? Het kan ook voorkomen dat het hele scherm het niet meer doet. Soms zijn de problemen gemakkelijk op te lossen, maar in andere gevallen is het nodig om naar een reparateur te gaan.
Heb je op je Android smartphone problemen met bluetooth? Dan weten wij raad, en kunnen we je helpen!
Voor best wat toepassingen gebruiken we dagelijks bluetooth. Bijvoorbeeld om muziek op de smartphone te koppelen aan de autoradio. En ook het bellen terwijl je aan het rijden bent, werkt aan de hand van bluetooth. Je mag het toestel immers niet in je hand houden. Daarnaast heb je bluetooth ook nodig voor het uitwisselen van bestanden of het gebruik van je draadloze oordopjes. Het is dus best vervelend als bluetooth opeens niet meer werkt op je Android toestel.
Hier leggen we uit hoe je van een iPhone naar een Android gebaseerde smartphone kunt overstappen. Heb je jarenlang een iPhone gebruikt en stap je nu voor het eerst over naar Android? Dan kan dat best even wennen zijn. Bovendien wil je het liefst al je gegevens van je iPhone meenemen naar je nieuwe Androidtoestel. Denk bijvoorbeeld aan je contactpersonen, je sms’jes en je chats op WhatsApp of Telegram. We hebben al een gids waarin staat hoe je WhatsApp van je iPhone over kunt zetten naar je nieuwe Android smartphone, maar we gaan nu een stap verder. Afhankelijk van welk merk Androidtoestel je hebt gekozen, kun je namelijk je hele iPhone over laten zetten. Dat kan door gebruik te maken van een USB-kabel of door de gegevens over te zetten via wifi. Je mist dan wel een paar gegevens.
Wat is eSIM, en wat zijn de voordelen? En is het aan te raden om het aan te schaffen? Daar geven we in dit artikel antwoord op. Steeds meer providers zijn begonnen met de introductie van eSIM. Dit is een digitale simkaart. In plaats van een fysieke simkaart in je smartphone te stoppen, hoef je alleen maar een QR-code te scannen. Aan de hand van deze code wordt een digitale simkaart op je smartphone geïnstalleerd. Het voordeel ervan, is dat je meerdere simkaarten tegelijkertijd kunt gebruiken. Handig als je smartphone maar één aansluiting voor een fysieke simkaart heeft, maar je bijvoorbeeld ook de zakelijke lijn op eSIM op hetzelfde toestel wilt gebruiken. Zo hoef je maar één telefoon mee te nemen in plaats van twee. Maar zijn we al zover om echt over te stappen op eSIM, of kun je beter nog even wachten?
Mis je de laatste tijd steeds vaker berichtjes op je Android smartphone, en komen deze niet volledig binnen? Oplossen is mogelijk! De kans is namelijk groot dat er iets in je instellingen verkeerd is ingesteld. Daarnaast heeft Android tegenwoordig een handige modus voor als je in een vergadering zit: de Niet Storen-modus. Het nadeel van die modus is wel dat je deze weer uit moet zetten, omdat je anders alle meldingen mist. Daarnaast kunnen er ook problemen zijn met de toestemmingen om meldingen te sturen.
WiFi problemen oplossen op je Android smartphone is goed te doen!
Als je thuis bent, gebruik je het liefst Wi-Fi op je Android smartphone. Op die manier kun je voorkomen dat je te veel data uit je databundel gebruikt. Bovendien is de verbinding vaak ook een stuk sneller dan de mobiele verbinding van je telecomprovider. Maar dan moet wel alles correct werken. Helaas kan het voorkomen dat je snelheden tegenvallen, dat je helemaal niet kunt verbinden of dat de verbinding om de haverklap wegvalt. Er zijn verschillende oorzaken die de problemen met WiFi veroorzaken. We hebben een paar handige tips voor je op een rijtje gezet.
Een groot voordeel van Android is dat er heel wat apps en games voor beschikbaar zijn. Met de Play Store heb je de beschikking over al je favoriete apps en nieuwe ontdekkingen. Zo vind je miljoenen gratis apps in verschillende categorieën. Het downloaden van populaire apps ligt voor de hand, maar er zijn ook onbekendere juweeltjes die je kunt installeren. Door de diversiteit van het aanbod kan het gebeuren dat je een app installeert die problemen oplevert bij het opstarten. Bijvoorbeeld doordat de app steeds sluit of instabiel is. App crashes kunnen regelmatig voorkomen. Maar wat kun je er zelf aan doen?
Alleen een sterk wachtwoord gebruiken is niet meer voldoende. Er zijn de laatste jaren al heel wat bedrijven gehackt, waardoor de kans groot is dat je wachtwoord op straat is komen te liggen. Daarom is er aandacht voor je online privacy, het nut van een goed wachtwoord en andere beveiligingsmaatregelen. Eén van de maatregelen die je kunt nemen om je accounts beter te beveiligen, is het gebruik van tweestapsverificatie (of: two factor authentication). Hoe begin je daar precies mee?
Vroeger kon je telefoon op een volle accu tot een week meegaan. Maar met de smartphones van nu kan dat helaas niet meer. Dat komt doordat smartphones tegenwoordig veel meer functies hebben. Denk bijvoorbeeld aan filmen in HD of 4K kwaliteit. Deze functies vragen vaak veel van de batterij, waardoor je telefoon al snel leeg is. Gelukkig zijn er manieren om het batterijleven te verlengen. In dit artikel geven we je vier handige tips.
Soms heb je opeens geen geluid meer op je Android smartphone. Dat kan verschillende oorzaken hebben. Bijvoorbeeld doordat je per ongeluk de volumeknoppen aan de zijkant hebt ingedrukt, waardoor de smartphone nu op ‘stil’ staat. In andere gevallen kan het ook gebeuren dat je per ongeluk de niet storen-functie hebt ingeschakeld. Er zijn allerlei mogelijkheden waardoor het geluid uitgeschakeld is. In een uitzonderlijk geval kan je smartphone ook kapot zijn. Maar voordat je die conclusie trekt, hebben we een paar tips voor je.
Tijdens een telefoongesprek kan het voorkomen dat je je gesprekspartner niet goed kunt verstaan. Dat kan verschillende oorzaken hebben. Bijvoorbeeld een laag volume op de smartphone, problemen met de netwerkverbinding of een kapotte luidspreker. In de meeste gevallen is het mogelijk om het probleem zelf op te lossen. Het laten repareren van je smartphone is daarom in de meeste gevallen niet nodig.
Je bent in het bezit van een Samsung smartphone en een Windows laptop, dan is het handig om te weten hoe je deze twee apparaten met elkaar kunt verbinden. Om foto's, muziek en andere bestanden over te zetten tussen je refurbished laptop en telefoon. En om gegevens te synchroniseren zoals je agenda en documenten. Om je hierbij te helpen hebben een lijst samengesteld met daarin meer dan 10 manieren om je Samsung smartphone te verbinden met je Windows laptop.
Als je telefoon wat ouder is, kun je duidelijk merken dat je batterijcapaciteit terugloopt. Goedkopere Android-smartphones hebben vaak een iets minder grote batterij. Wat de oorzaak ook is, niets is zo vervelend als de hele dag door moeten opladen of als je smartphonebatterij opeens leeg is. Daarom hebben we wat tips gevonden om iets meer plezier uit je batterij te halen. Want sommige apps kunnen behoorlijk energie slurpen en sommige functies binnen Android zijn ook niet erg energievriendelijk.
Op deze pagina worden alle artikelen getoond binnen de rubriek telefooninstellingen, gesorteerd op datum van plaatsing. In deze rubriek bevinden zich in totaal 62 nieuwsberichten. Je kunt de nieuwsrubriek desgewenst aanpassen hierboven op deze pagina, of verder bladeren door de nieuwsartikelen binnen deze rubriek via het bladermenu.
Klopt je Android GPS locatie niet? Wij leggen je uit wat je daaraan kunt doen.
Je kunt tegenwoordig niet meer zonder: het gebruik van de GPS-functie op je smartphone. Je hebt GPS bijvoorbeeld nodig om gebruik te kunnen maken van navigatie-apps. En als je je locatie wil delen via WhatsApp met je familie of vrienden, wordt deze functie ook gebruikt. Daarom is het vervelend als de GPS-locatie flink afwijkt of de functie helemaal niet meer werkt.
Op je Android telefoon van tijd tot tijd je cache geheugen legen is erg verstandig.
Je telefoon wordt traag, apps reageren niet, je telefoon wordt warm of loopt gewoon helemaal vast. Heel vervelend, maar hoe zorg je er nu voor dat je telefoon het gewoon weer goed doet? Android verzamelt allemaal gegevens om apps goed te laten werken. Dat gebeurt in wat we noemen: ‘de cache’, oftewel virtueel geheugen. Regelmatig je cache legen is dan ook een goed idee om je telefoon optimaal te laten werken. Waarom, en hoe werkt dat precies?
Reageert het scherm van je Android smartphone niet goed? Bijvoorbeeld omdat een deel van het scherm wel werkt, maar een ander gedeelte niet? Het kan ook voorkomen dat het hele scherm het niet meer doet. Soms zijn de problemen gemakkelijk op te lossen, maar in andere gevallen is het nodig om naar een reparateur te gaan.
Heb je op je Android smartphone problemen met bluetooth? Dan weten wij raad, en kunnen we je helpen!
Voor best wat toepassingen gebruiken we dagelijks bluetooth. Bijvoorbeeld om muziek op de smartphone te koppelen aan de autoradio. En ook het bellen terwijl je aan het rijden bent, werkt aan de hand van bluetooth. Je mag het toestel immers niet in je hand houden. Daarnaast heb je bluetooth ook nodig voor het uitwisselen van bestanden of het gebruik van je draadloze oordopjes. Het is dus best vervelend als bluetooth opeens niet meer werkt op je Android toestel.
Hier leggen we uit hoe je van een iPhone naar een Android gebaseerde smartphone kunt overstappen. Heb je jarenlang een iPhone gebruikt en stap je nu voor het eerst over naar Android? Dan kan dat best even wennen zijn. Bovendien wil je het liefst al je gegevens van je iPhone meenemen naar je nieuwe Androidtoestel. Denk bijvoorbeeld aan je contactpersonen, je sms’jes en je chats op WhatsApp of Telegram. We hebben al een gids waarin staat hoe je WhatsApp van je iPhone over kunt zetten naar je nieuwe Android smartphone, maar we gaan nu een stap verder. Afhankelijk van welk merk Androidtoestel je hebt gekozen, kun je namelijk je hele iPhone over laten zetten. Dat kan door gebruik te maken van een USB-kabel of door de gegevens over te zetten via wifi. Je mist dan wel een paar gegevens.
Wat is eSIM, en wat zijn de voordelen? En is het aan te raden om het aan te schaffen? Daar geven we in dit artikel antwoord op. Steeds meer providers zijn begonnen met de introductie van eSIM. Dit is een digitale simkaart. In plaats van een fysieke simkaart in je smartphone te stoppen, hoef je alleen maar een QR-code te scannen. Aan de hand van deze code wordt een digitale simkaart op je smartphone geïnstalleerd. Het voordeel ervan, is dat je meerdere simkaarten tegelijkertijd kunt gebruiken. Handig als je smartphone maar één aansluiting voor een fysieke simkaart heeft, maar je bijvoorbeeld ook de zakelijke lijn op eSIM op hetzelfde toestel wilt gebruiken. Zo hoef je maar één telefoon mee te nemen in plaats van twee. Maar zijn we al zover om echt over te stappen op eSIM, of kun je beter nog even wachten?
Mis je de laatste tijd steeds vaker berichtjes op je Android smartphone, en komen deze niet volledig binnen? Oplossen is mogelijk! De kans is namelijk groot dat er iets in je instellingen verkeerd is ingesteld. Daarnaast heeft Android tegenwoordig een handige modus voor als je in een vergadering zit: de Niet Storen-modus. Het nadeel van die modus is wel dat je deze weer uit moet zetten, omdat je anders alle meldingen mist. Daarnaast kunnen er ook problemen zijn met de toestemmingen om meldingen te sturen.
WiFi problemen oplossen op je Android smartphone is goed te doen!
Als je thuis bent, gebruik je het liefst Wi-Fi op je Android smartphone. Op die manier kun je voorkomen dat je te veel data uit je databundel gebruikt. Bovendien is de verbinding vaak ook een stuk sneller dan de mobiele verbinding van je telecomprovider. Maar dan moet wel alles correct werken. Helaas kan het voorkomen dat je snelheden tegenvallen, dat je helemaal niet kunt verbinden of dat de verbinding om de haverklap wegvalt. Er zijn verschillende oorzaken die de problemen met WiFi veroorzaken. We hebben een paar handige tips voor je op een rijtje gezet.
Op deze pagina worden alle artikelen getoond binnen de rubriek telefooninstellingen, gesorteerd op datum van plaatsing. In deze rubriek bevinden zich in totaal 62 nieuwsberichten. Je kunt de nieuwsrubriek desgewenst aanpassen hierboven op deze pagina, of verder bladeren door de nieuwsartikelen binnen deze rubriek via het bladermenu.