Back to Top

Batterij van een Samsung smartphone kalibreren: handleiding - androidtoestel.nl

Laad je de batterij van je toestel kort achter elkaar op, dan ontstaat er een verschil tussen de werkelijke en weergegeven accucapaciteit. Hierdoor kan het voorkomen dat je Samsung toestel te snel op de energiestand overschakelt. Het is dan belangrijk om de batterij te kalibreren.

Kalibreren van de batterij

Met het kalibreren van de batterij of accu herstel je de waardes van de accustatus. Hierdoor kan de Samsung smartphone weer normaal reageren op de werkelijke waarde. Zo gaat je toestel niet voortijdig in de bespaarmodus of schakelt zich uit. Hoe vaak je de batterij kalibreert, is afhankelijk van jouw methode van opladen. Het is belangrijk om je smartphone batterij niet continu achter elkaar op te laden. Het is verstandig om één keer in de twee tot vier maanden de batterij te kalibreren.

Tip: Losse smartphones - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met smartphone vergelijken

Handleiding batterij van een Samsung kalibreren

Volg onderstaande stappen en kalibreer de batterij van je Samsung:

  • Laat de accu van de Samsung volledig leeglopen
  • Wacht totdat de smartphone uit zichzelf uitschakelt
  • Het is belangrijk om je Samsung toestel gedurende 12 uur lang niet te gebruiken (ook niet opladen)
  • Sluit je smartphone op de oplader aan, laat de telefoon uitstaan
  • Laad de accu tot 100% op

Is de accu volledig opgeladen? Laat deze dan nog een uur aan de oplader liggen. Hiermee is de accu van je Samsung smartphone gekalibreerd.

Wanneer het kalibreren niet lukt

Het is belangrijk om bovenstaande stappen goed te volgen. Dit betekent dat je de accu eerst volledig leeg laten lopen, net zolang totdat het toestel van zelf uitschakelt. Laad je de accu op voordat deze volledig leeg is? Dan mislukt het kalibreren. Dit gebeurt ook wanneer je niet volledig oplaadt maar dit voortijdig afbreekt.

Samsung batterij vervangen

Loopt de batterij snel leeg? Probeer deze eerst te kalibreren. Mogelijk helpt het ook om je Samsung terug te zetten naar de fabrieksinstellingen. Mocht de batterij snel leeg blijven lopen, dan is deze waarschijnlijk aan het einde van zijn levensduur. Het is dan verstandig om de batterij te (laten) vervangen. Afhankelijk van je toestel bedragen de kosten tussen de €20 en €50. Houd er rekening mee dat het vervangen van de allernieuwste Samsung batterij duurder is dan die van een ouder model.

Kan de accu in de vriezer?

Met een oude GSM met een verwijderbare accu kun je dit doen: de accu in de vriezer leggen. Dit is een bekende methode om de accu kalibreren. Doe dit nooit met een Samsung smartphone! Het gaat hier namelijk om een andere accu die niet in de vriezer mag. Stel deze dus nooit aan lage of hoge temperaturen bloot. Er is nóg een reden waarom de batterij van je Samsung toestel niet in de vriezer mag. Voor nagenoeg alle toestellen vanaf 2017 geldt dat de accu niet meer verwijderbaar is. Hierdoor zou je de batterij met smartphone en al in de vriezer moeten leggen. Geen verstandige keuze.

© Copyright 2009 - 2023 AndroidToestel.nl - www.androidtoestel.nl | Realisatie: AASHQ