Back to Top

Batterij van een Nokia telefoon kalibreren: handleiding - androidtoestel.nl

Is je Nokia smartphone niet meer nieuw, dan kan de batterij snel leeglopen. Bij een Android toestel kun je gemakkelijk zien welke apps of instellingen de meeste energie verbruiken. Soms is het beter om de batterij van je Nokia telefoon te kalibreren. Hiermee voorkom je voortijdige uitval van je smartphone. In dit artikel lees je hoe je een accu of batterij van een Nokia telefoon kalibreert.

Waardes van de accustatus

In het bovenste gedeelte van het scherm zie je de accustatus. Bij een bijna lege batterij kleurt het batterij icoontje rood. Je Nokia smartphone reageert op de waardes van de accustatus. Komt deze onder de 5%, en dan schakelt het toestel over op de bespaarmodus. Bij een zeer lage accustatus schakelt het toestel uit.

Gebruik je de smartphone veel, dan kloppen de waardes van de accustatus niet altijd. Door te kalibreren zorg je ervoor dat dit wel weer klopt. Dit voorkomt dat je Nokia te snel in de bespaarmodus gaat of voortijdig uitvalt.

Tip: Losse smartphones - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met smartphone vergelijken

Het kalibreren van de batterij van een Nokia telefoon

De batterij van je Nokia telefoon kalibreren werkt zeer eenvoudig. Onderstaande handleiding geldt niet alleen voor Nokia smartphones maar voor alle Android toestellen:

  • Laat de batterij van de smartphone volledig leeglopen
  • Wacht tot de smartphone zichzelf uitschakelt
  • Laat de smartphone gedurende 12 uur ongebruikt liggen
  • Sluit nu de Nokia op de oplader aan
  • zet de smartphone niet aan!
  • Laad de batterij op tot 100%
  • Laat de smartphone nog een uur langer aan de oplader liggen

Heb je alle stappen doorlopen? Het kost je een dag, maar dan is de batterij van je Nokia wel gekalibreerd!

Frequentie batterij kalibreren

Hoe vaak moet je eigenlijk de batterij van je Nokia kalibreren? Dit hangt helemaal van je smartphonegebruik af. Bij normaal gebruik is het verstandig om een keer per twee tot drie maanden de batterij te kalibreren. Gebruik je de smartphone zeer weinig, dan kan dit ook eens per half jaar. Je merkt uiteindelijk vanzelf wanneer het tijd is om te kalibreren.

Nokia batterij in de vriezer (kalibreren)

Oude gsm’s zijn voorzien van een ouder model accu. Loopt deze batterij snel leeg, en dan kun je hem een oppepper geven door hem in de vriezer te leggen. Hierdoor doet de accu het een tijdje beter, hoewel dit later weer verslechtert. De batterij in de vriezer leggen is dus geen blijvende oplossing voor het probleem.

De batterij van je moderne smartphone mag niet in de vriezer! Het gaat hier om een heel ander soort batterij dat slecht tegen hoge of lage temperaturen kan. Bovendien kun je de accu van moderne smartphones niet verwijderen. Het is niet verstandig je toestel in de koeling of vriezer te leggen.

Accubesparing inschakelen

Met accubesparing beperk je achtergrondprocessen. Ook pas je de helderheid van het scherm aan en werkt de processor wat minder hard. Je Nokia accu gaat dankzij de functie accubesparing een stuk langer mee. Je schakelt accubesparing in via de instellingen > accu opties. Schakel accubesparing direct in of stel dit automatisch in.

Voorkom het gebruik van energievretende apps en schakel in het vliegtuig, de auto of in een metalen omgeving de vliegtuigmodus in. Dit voorkomt dat je toestel continu naar masten blijft zoeken: dit vraagt veel energie. Met deze tips hoef je de batterij minder vaak te kalibreren.

Beste smartphone deals:

Staat je gewenste abonnement er niet bij? Ga naar de uitgebreide abonnement vergelijker, inclusief filters en zoekwoorden.


© Copyright 2009 - 2019 AndroidToestel.nl - www.androidtoestel.nl | Realisatie: AASHQ