Back to Top

De batterij van je Samsung toestel vervangen: tips en kosten - androidtoestel.nl

De batterij van je Samsung is aan vervanging toe. Wat kost het vervangen en hoe gaat het in zijn werking? Bekijk de prijs van een nieuwe accu en hoe je hierop bespaart. In sommige gevallen kun je dit namelijk goed zelf doen.

Wanneer is de batterij van een Samsung slecht?

De accu van je Samsung smartphone loopt snel leeg. Je moet hem steeds vaker opladen, soms meerdere keren per dag. Vaak is dit een teken dat de batterij aan vervanging toe is. Toch hoeft dit niet altijd het geval te zijn. Probeer de Samsung batterij eerst te kalibreren:

 • Laat de batterij van het toestel volledig leeglopen
 • Wacht totdat het toestel zichzelf uitschakelt en doe er een halve dag lang niets ermee
 • Leg de smartphone aan de oplader zonder deze in te schakelen
 • Wacht totdat de Samsung 100% is opgeladen
 • Laat het toestel nog een uur langer aan de oplader liggen

Als het goed is zal de accu nu gekalibreerd zijn. Dit betekent dat het toestel weer goed op de waarde van de batterijstatus reageert.

Samsung batterij vervangen - zelf doen

Blijft de batterij snel leeglopen of heeft deze het helemaal begeven? Dan kun je beter voor een batterij vervanging kiezen. Zoals met alles willen we ook hierbij op de kosten besparen. Daarom ga je voor het zelf vervangen, maar hoe werkt dit?

Ten eerste is het belangrijk om te kijken of je de batterij wel kunt verwijderen. Bij nieuwe toestellen (Samsung Galaxy S6 en nieuwer) kun je de batterij niet zelf verwijderen. Dit kan alleen bij een goedgekeurd servicecenter of een reparateur. Met een ouder toestel kun je wel zelf aan de slag.

Zo verwissel je de batterij van een ouder Samsung toestel:

 • Verwijder de achterkant (cover) van het toestel door met een puntig voorwerp in de kleine opening te steken
 • Til met het puntig voorwerp of een nagel de cover voorzichtig op
 • Haal de oude batterij uit het toestel
 • Plaats de nieuwe batterij in het toestel, waarbij de connectoren elkaar aanraken
 • Plaats de cover
 • Druk de achterkant stevig aan, vaak hoor je een klik

Na het vervangen van de batterij is het belangrijk om te kijken of deze ook werkt. Leg het toestel aan de oplader: laadt de batterij zich op? Is dit het geval, zorg dan dat de batterij volledig opgeladen is. Nu is je toestel klaar voor gebruik.

Wat kost het laten vervangen van een Samsung batterij?

Bij nieuwere toestellen is het lastig tot onmogelijk om zelf de batterij te vervangen. Mocht dit wel al mogelijk zijn, dan vraagt het veel voorbereiding. Bovendien is er altijd een kans dat het mis gaat, waardoor je de garantie op het toestel kwijtraakt.

Dit kost het vervangen van een Samsung batterij:

 • S7: €45
 • S8: €45 - €55
 • S9: €50 - €65
 • S10: €55 - €75

Houd er rekening mee dat bovenstaande prijzen gemiddelden zijn. Het kan best dat je ergens anders meer of minder betaalt. De prijs is mede afhankelijk van de batterij: gaat het hier om een originele of een nep accu?

Het verschil tussen een nep accu en een originele batterij

De batterij van je Samsung vervangen: voor welke accu moet je kiezen? Ga altijd voor een originele batterij. Deze is niet alleen beter en heeft een langere levensduur, ook is deze een stuk betrouwbaarder. Nep accu’s, vaak uit Aziatische webwinkels, kunnen snel doorbranden. Bovendien is de levensduur een stuk korter.

Hoe herken je een originele batterij? Veel nepbatterijen zijn niet van echt te onderscheiden, waardoor het lastig is om te zien of je hier met een originele te maken hebt. Een originele batterij moet voorzien zijn van het CE-logo. Hiermee voldoet het product aan de Europese regels. Helaas zie je op websites vaak niet of dit logo erop zit. Of het logo zit er wel op maar het blijkt om een nep logo toe gaan.

Pas wanneer je de batterij uit elkaar haalt zie je het verschil. Helaas is het uit elkaar halen geen optie.

De prijs zegt ook niet alles. Moet je 80 euro betalen voor het vervangen van een Samsung batterij? Je weet dan nog steeds niet of de reparateur een nep of echte accu gebruikt heeft.

Batterij vervangen bij een Service Center

Voorkom gevaarlijke situaties door namaak batterijen. Het beste laat je de batterij van je Samsung smartphone bij een Service Center vervangen. Bekijk hierbij of het om een goedgekeurd Servicecenter gaat. Op de website van Samsung vind je hier meer informatie over. Gebruik op deze website de zoekopdracht Service Center en bekijk waar er een bij jou in de buurt ligt.

Is het vervangen van de Samsung batterijen te kostbaar en ben je toch toe aan een nieuw toestel? Samsung introduceert elk jaar weer een aantal leuke nieuwe modellen. Misschien een goed idee om toch eens naar een ander toestel uit te kijken.

Beste smartphone deals:

Staat je gewenste abonnement er niet bij? Ga naar de uitgebreide abonnement vergelijker, inclusief filters en zoekwoorden.


© Copyright 2009 - 2020 AndroidToestel.nl - www.androidtoestel.nl | Realisatie: AASHQ