Back to Top

De beste beschermhoesjes voor je Samsung smartphone - androidtoestel.nl

Heb je een Samsung smartphone, of sta je voor de aanschaf van een Samsung toestel? Dan raden wij je aan om er een (bescherm)hoesje bij te nemen. In verhouding tot de prijs van een Samsung smartphone is een hoesje relatief goedkoop. Voor enkele procenten van het bedrag van een smartphone heb je ook een hoesje. Als je het zo bekijkt zou je dus wel ‘wappie’ zijn als je geen hoesje bij je telefoon neemt, aangezien dit toch de beste manier is om je nieuwe telefoon te beschermen tegen vallen, krassen, stoten, stof en/of schade door vloeistoffen. Dat een hoesje deze beschermfuncties heeft, of kan hebben, dat is algemeen bekend.

Wat minder bekend is, is dat een hoesje juist ook geld kan opleveren… Heb je geen hoesje, en laat je je nieuwe Samsung device vallen, en raakt je beeldscherm kapot, dan ben je zo een paar honderd euro achter de wagen… Een hoesje van 10, 20 of 30 euro (of misschien iets meer) is daarmee een zéér goede investering in onze ogen! In dit artikel geven we nu wat uitleg over het soort hoesjes dat je kunt kiezen voor je Samsung toestel. Welke de beste is, dat hangt uiteraard af van je wensen en eisen. We lichten hieronder nu wat soorten hoesjes uit, zodat je zelf een afweging kunt maken.

Portemonnee hoesjes

Dit zijn superhandige hoesjes die je voor je telefoon kunt gebruiken als je een telefoon en een portemonnee in één bij elkaar wil houden. Met dit type hoes kun je pasjes opbergen, briefgeld en notities bewaren, maar daarnaast dus ook je telefoon. Een slimme optie dus als je je telefoon en portemonnee niet apart wilt hebben, maar juist wilt combineren!

Book cover hoesjes

Dit type hoesje lijkt enigszins op een portemonnee hoesje, want ook hier kun je naast je telefoon wat pasjes in bewaren, bijvoorbeeld je pinpas, je creditcard en je ID kaart. Net als een portemonnee hoesje is dit type vaak van leer of kunstleer. Zoals de naam al zegt, dit type hoes sla je open als een boek…

Back covers

Backcover hoesjes omhullen de achterkant van je telefoon, maar niet de voorkant. Dit soort hoesjes hebben een perfect pasvorm, en de uitsparingen zijn ook precies zo geplaatst dat je alle functies (toetsen en knoppen e.d.) van je telefoon optimaal kunt blijven gebruiken. Fabrikanten maken dit soort hoesjes dan ook op maat voor een bepaald smartphone model. Vaak zijn er al snel hoesjes op de markt voor een smartphone, zelfs nog voordat de betreffende smartphone daadwerkelijk te krijgen is. Dat is op het moment bijvoorbeeld zo voor de nieuwste Samsung, de “Galaxy A71”. Een hoesje voor de Samsung Galaxy A71 bestellen kan op Gsmpunt.nl, een grote website op het gebied van smartphones accessoires. Op hun website vind je overigens ook de hier besproken backcovers, speciaal voor de nieuwste Samsung Galaxy A71.

Backcovers zijn er bijvoorbeeld van carbon; daarmee krijgt je Samsung telefoon een modern uiterlijk. Carbon wordt bijvoorbeeld gebruikt in de luchtvaart en auto-industrie. Er zijn enkele belangrijke voordelen ten noemen van dit type hoes. Het is namelijk gemakkelijk om je smartphone te doen, en het voegt weinig grootte toe aan je smartphone. Bij portemonnee hoesjes is dit bijvoorbeeld juist wél zo. Als je je telefoon in je broekzak bij je draagt, dan kan een carbon hoesje de beste keuze zijn. Een ander voordeel is dat dit type hoesje relatief goedkoop is.

Een andere term die je regelmatig hoort vallen bij backcovers is ‘TPU’. Hoesjes van dit materiaal zijn erg flexibel. Dankzij deze flexibiliteit kan het hoesje schokken gemakkelijker opvangen, waardoor valschade zeer wordt beperkt. Backcovers (van TPU en Carbon) beschermen ook deels je beeldscherm, omdat het hoesjes over de randen van je telefoon valt. Een nadeel is wel dat de bescherming voor het beeldscherm slechts gedeeltelijk is. Hoesjes die ook de voorkant afdekken zijn doorgaans wel de betere oplossing, om ook je beeldscherm optimaal te beschermen.

Screenprotectors

Ook hier heb je waarschijnlijk wel van gehoord. Screenprotectors beschermen alleen je beeldscherm, en vallen om die reden ook eigenlijk niet onder de hoesjes. Wel kan dit een prima (en goedkope) manier zijn als je alleen je beeldscherm wil beschermen. Zelf vinden wij hoesjes toch wel de betere oplossing om je Samsung smartphone te beschermen tegen vallen, stoten, krassen en ander soort schade, aangezien hoesjes een smartphone in zijn algemeenheid beter beschermen dan screenprotectors.

Verder is er dan nog een andere leuke wetenswaardigheid. Voor bijna geen enkel smartphone merk zijn er meer hoesjes te vinden dan voor Samsung telefoons, de keuze is letterlijk reuze! Logisch ook, want Samsung is in Nederland het best verkochte smartphone merk.

© Copyright 2009 - 2021 AndroidToestel.nl - www.androidtoestel.nl | Realisatie: AASHQ