Back to Top

Een screenshot (schermafbeelding) op je OnePlus smartphone maken - androidtoestel.nl

Een screenshot is erg handig: je legt vast wat er op dat moment op je scherm zichtbaar is. Deel deze schermafbeelding via social media of met vrienden. Hoe maak je een screenshot op je OnePlus smartphone? Hieronder een duidelijke handleiding en praktische tips.

Uitleg screenshot

Een screenshot staat ook wel bekend als een schermafbeelding of schermafdruk. Een schermafbeelding van een computerscherm heet juist een printscreen. Wat kun je allemaal met een screenshot? Hiermee laat je zien wat er op je scherm zichtbaar is. Best handig om iets uit te leggen of te verduidelijken. Soms kom je ook iets grappigs tegen en wil je dit absoluut met anderen delen. Ook dan maak je even snel een screenshot.

Handleiding screenshot OnePlus smartphone

Ben je klaar om een screenshot op je OnePlus smartphone te maken? Volg onderstaande stappen:

  • Open het scherm waarvan je een screenshot wilt maken
  • Druk tegelijkertijd op de powerknop en volume-omlaag knop

Het scherm flitst kort, wat betekent dat je toestel een screenshot maakt. Deze screenshot vind je terug in de galerij op je smartphone.

Schermafbeelding middels handgebaar (vegen)

Bij veel moderne smartphones is het mogelijk om een screenshot middels een handgebaar te maken. Hierbij veeg je van links naar rechts over het scherm. Dit doe je met de zijkant van de hand. Afhankelijk van het OnePlus model is dit mogelijk:

  • Open het scherm waarvan je een screenshot wilt vastleggen
  • Veeg met de zijkant van de hand van links naar rechts over het scherm

Gebeurt er niks? Dan ondersteunt jouw smartphone deze methode niet. In dit geval moet je voor een andere methode kiezen.

Met drie vingers een schermafbeelding maken

Bij OnePlus 6 toestellen en nieuwer maak je een schermafbeelding met drie vingers. Het is wel belangrijk dat je deze optie inschakelt. Doorloop onderstaande stappen om dit in te schakelen:

  • Open het instellingenmenu
  • Selecteer knoppen en gebaren
  • Kies snelle gebaren
  • Zet de schakelaar in bij schermafdruk met drie vingers

Hoe maak je een screenshot met drie vingers? Open het scherm waarvan je een afdruk wilt maken. Veeg nu met drie vingers over het scherm. Als het goed is maakt je OnePlus Toestel nu een schermafdruk.

OnePlus screenshot bewerken

Direct na het maken van een screenshot verschijnt deze als miniatuurafbeelding op je scherm. Tik hierop om de schermafbeelding te openen. Doe je dit niet, dan verdwijnt de miniatuurafbeelding na enkele seconden. Gelukkig kun je deze ook vanuit je galerij openen. Ga hiervoor naar galerij > screenshots (schermafbeeldingen). Selecteer de afbeelding en tik hierop.

Een screenshot bewerken is heel eenvoudig. Je hebt de keuze uit bijsnijden, het toevoegen van een filter of de markeerstift gebruiken. Met de markeerstift markeer je een woord of schrijf je er een notitie bij.

Je kunt ook meerdere schermafbeeldingen samenvoegen (collage). Open de galerij en selecteer je de gewenste afbeeldingen. Je tikt vervolgens op het menu. Selecteer collage: zo voeg je meerdere screenshots samen. Deze optie is niet op alle toestellen beschikbaar en afhankelijk van de bijgewerkte software.

Een screenshot delen

Een screenshot OnePlus maken is niet zo moeilijk, maar hoe deel je deze met anderen? Hiervoor tik je op de screenshot linksonder zie je het deel icoon verschijnen. Tik hierop en selecteer een deeloptie. Je hebt de keuze uit WhatsApp, Facebook, e-mail of andere deelopties. Een en ander is afhankelijk van jouw geïnstalleerde apps.

OnePlus screenshot maken lukt niet

Je weet nu hoe je een screenshot op je OnePlus telefoon maakt. Bovendien ben je bekend met het bewerken of delen van deze schermafbeelding. Lukt het maken van een screenshot niet? Waarschijnlijk doe je iets niet goed. Gebruik je de traditionele methode, druk dan de powerknop en volume-omlaag knop tegelijkertijd in. Doe je dit vlak na elkaar, dan reageert het toestel op een andere manier.

Lukt de functie met vegen (handgebaar) of drie vingers niet? Soms moet je deze functie eerst nog instellen. Of dit mogelijk is, zie je binnen het instellingen menu.

Hoe zit het met de capaciteit van je batterij? Wanneer deze te laag is, kun je geen screenshot met je OnePlus maken. Zorg dat de batterij voldoende is opgeladen. Leg je toestel eventueel aan de oplader en probeer het later opnieuw.

Beste smartphone deals:

Staat je gewenste abonnement er niet bij? Ga naar de uitgebreide abonnement vergelijker, inclusief filters en zoekwoorden.


© Copyright 2009 - 2019 AndroidToestel.nl - www.androidtoestel.nl | Realisatie: AASHQ