Back to Top

Niet storen modus binnenkort in verschillende apps beschikbaar - androidtoestel.nl

De niet storen modus is een handige toevoeging tijdens het autorijden, in het vliegtuig of in de trein. In deze modus worden gebruikers niet lastig gevallen met notificaties of meldingen, oproepen of andere afleidingen. De niet storen functie is een optie die nu voor verschillende ontwikkelaars beschikbaar is gesteld. Hierdoor verschijnt deze extra functie mogelijk in verschillende apps.

Het belang van de niet storen functie

Veiligheid en privacy onderweg zijn belangrijk. Tijdens het autorijden willen we niet afgeleid worden. De smartphone zorgt steeds vaker voor vervelende verkeersongelukken. De niet storen functie moet dit voorkomen, doordat de gebruiker niet op de hoogte wordt gebracht van binnenkomende meldingen. Ook is de niet storen functie een handige toevoeging voor treinreizigers of vliegtuigpassagiers. De telefoon geeft geen hinderlijke belsignalen of tonen af, wat wel zo prettig is voor de eigen privacy en de omstanders.

De niet storen functie was al langer beschikbaar voor de Google pixel 2 en Google pixel 2 XL. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een API die via machine learning de data van sensoren verwerkt. In de praktijk betekent dit dat het toestel bewegingen kan detecteren en auto- of treinvervoer herkent. Nadat de API dit soort vervoer heeft gedetecteerd, wordt de niet storen modus automatisch ingeschakeld.

Google stelt de API beschikbaar voor alle app ontwikkelaars. Deze kunnen het in hun bestaande of nieuwe app implanteren. Te denken valt aan een niet storen modus in de Facebook app, email app of nieuws app.

 

Samsung In-Traffic Reply

Specifieke Samsung apps maken gebruik van vergelijkbare technologie. De In-Traffic Reply kan aan de hand van sensoren en GPS signalen ontdekken of de gebruiker onderweg is of stilzit. Bij binnenkomende berichten reageert de In-Traffic Reply app automatisch met een reactie, zodat de gebruiker zich alleen nog maar met het verkeer hoeft bezig te houden. De vrijgegeven API van Google geeft Samsung de mogelijkheid om dit in de eigen app toe te passen.

Voordeel van de API is dat deze gebruik maakt van de meest moderne techniek en zo min mogelijk van de accu vergt. Dit komt de gebruikservaring alleen maar ten goede. Google laat hiermee zien dat het continu aan oplossingen werkt.

Beste smartphone deals:

Staat je gewenste abonnement er niet bij? Ga naar de uitgebreide abonnement vergelijker, inclusief filters en zoekwoorden.


© Copyright 2009 - 2018 AndroidToestel.nl - www.androidtoestel.nl | Realisatie: AASHQ