Back to Top

Google (Pixel) smartphones vergelijken

Op deze pagina vind je een overzicht van alle smartphones van dit telefoonmerk, inclusief de belangrijkste specificaties (de kleuren en het aantal GB’s). Je kunt alle smartphones en abonnementen op prijs vergelijken, en op andere eigenschappen. Klik desgewenst door naar de abonnementen en/of losse toestel vergelijker voor de smartphone van jouw keuze.

Pixel 4a

Abonnementen:

Losse toestellen: (Vanaf )

Pixel 5

Abonnementen:

Losse toestellen: (Vanaf €338.00)

Pixel 3a XL

Abonnementen:

Losse toestellen: (Vanaf )

Pixel 3 XL

Abonnementen:

Losse toestellen: (Vanaf )

Pixel 3

Abonnementen:

Losse toestellen: (Vanaf )

Pixel 2 XL

Abonnementen:

Losse toestellen: (Vanaf )

Pixel 2

Google Pixel 2

64 GB
128 GB

Abonnementen:

Losse toestellen: (Vanaf )

Pixel XL

Google Pixel XL

32 GB
128 GB

Abonnementen:

Losse toestellen: (Vanaf )

Pixel

Google Pixel

32 GB
128 GB

Abonnementen:

Losse toestellen: (Vanaf €359.00)

Mobiele telefoons van Google Pixel

Google Pixel is een merknaam voor bepaalde elektronica gemaakt door Google. Onder de Google Pixel naam zul je dus niet alleen maar mobiele telefoons vinden, maar bijvoorbeeld ook laptops, tablets en oordopjes om muziek te luisteren. Tegenwoordig natuurlijk vooral draadloze oordoppen. Het bedrijf Google is natuurlijk wel bekend. Wat begon als een zoekmachine op internet, is langzaam uitgegroeid tot één van de grootste bedrijven van de wereld. Google heeft nu talloze producten, zoals applicaties, spellen, software, elektronica en nog veel meer. Zo begon Google een aparte merknaam voor elektronische producten zoals tablets, laptops en ook smartphones. Dit merk werd Google Pixel genoemd.

De eerste smartphone van Google Pixel verscheen op de markt in 2016. De merknaam Google Pixel werd echter drie jaar eerder al aangekondigd, in 2013. Het eerste product onder deze naam was de Chromebook Pixel, een laptop. De eerste smartphones uitgegeven door Google Pixel hadden simpelweg de naam ‘Pixel’ en ‘Pixel XL’. Hierbij was de Pixel natuurlijk de het standaardmodel. De Pixel XL was een duurdere variant, met een groter scherm en een betere resolutie. Daarnaast had dit toestel ook een grotere batterij, waarmee je langer kon doen. De smartphones van Google Pixel zouden zich focussen op telefoons die makkelijk te gebruiken zijn, zonder overbodige software, functies en applicaties. Ook de camera’s op deze toestellen zijn erg goed, misschien wel de beste die je zult vinden op een smartphone.

Modellen en series van Google Pixel

Welke modellen en telefoonseries heeft Google Pixel allemaal om uit te kiezen? Gelukkig is het aanbod van Google erg overzichtelijk als het gaat om smartphones. Veel merken hebben veel telefoonlijnen, met toestellen die ieder weer vele variaties en opties hebben. Hierdoor zie je soms door de bomen het bos niet meer. Google Pixel heeft één duidelijke serie van smartphones: Pixel. Smartphones die hier worden uitgegeven, hebben meestal slechts één of twee variaties. Zo had je eerst de Pixel XL, een toestel dat in principe hetzelfde werkt, maar net even iets groter is. Het beeld heeft een hogere resolutie en meestal is het toestel nét even wat beter dan de standaardvariant. Bij de laatst uitgegeven smartphone van Google Pixel, de Pixel 6, zijn deze varianten vernoemd naar de Pixel 6 Pro. Hierbij gold hetzelfde principe: namelijk dat de Pro versie net even wat betere specificaties heeft, voor een hogere prijs. Het toestel heeft een groter beeldscherm, met hogere resolutie. De RAM ligt met 12 GB net iets hoger dan de 8 GB van de Pixel 6. Ook de batterij gaat net iets langer mee. Voor de rest zijn de toestellen vrijwel hetzelfde.

De enige overige variant van Google Pixel telefoons, is de A-serie, die verscheen in 2019 met de komst van de Pixel 3A. De Pixel 4 en 5 hadden allebei ook een eigen A-variant. De A-serie is wat minder goed, maar is daardoor ook goedkoper. Een budgetkeuze dus. Verder heb je ook nog 5G uitgaven van telefoons. De Pixel 4A (5G) eb de Pixel 5A (5G) bijvoorbeeld. Bij nieuwere modellen is dit echter niet meer relevant. De meest recente toestellen, de Pixel 6 en de Pixel 6 Pro, hebben namelijk standaard al een optie voor 5G internet.

Voordelen en nadelen van Google Pixel smartphones

Ben je op zoek naar een nieuwe smartphone? Tegenwoordig is dit natuurlijk een lastige keuze. Er zijn zoveel merken, telefoonlijnen en modellen om uit te kiezen. Daarom moet je vooral kijken naar de voor- en nadelen van bepaalde merken. Wat is de kracht van het merk? En wat vind jij belangrijk aan een smartphone? Telefoons van Google Pixel hebben een aantal grote voordelen. De camera’s zijn bijvoorbeeld erg goed, met vooral ook een hele goede nachtmodus en opties voor HDR+ foto’s. Foto’s maken is ook erg gemakkelijk met Google Pixel telefoons. Deze foto’s kun je ook meteen opslaan in Google Foto’s, in de cloud. Voorheen kreeg je bij Google Pixel toestellen zelfs onbeperkte opslagruimte. Hoewel dit niet meer het geval is, krijg je bij nieuwe modellen nog steeds 15 GB of 30 GB opslag gratis. Dit is erg fijn, omdat je zo veel ruimte over kunt houden voor andere bestanden, media, applicaties en spellen.

Een ander groot voordeel van Google Pixel telefoons, is dat deze zich richten op effectiviteit en gebruiksvriendelijkheid. Je zult niet allemaal overbodige applicaties, instellingen en functies vinden op Google Pixel telefoons. Alleen wat je écht nodig zult hebben zul je vinden op deze telefoons. Alles wat je hiernaast wilt gebruiken, kun je natuurlijk zelf downloaden. Hierdoor zijn de telefoons van Google erg snel en makkelijk te gebruiken. Het design en de software op de Google smartphones is ook erg simpel en duidelijk. De telefoons zien er hierdoor misschien wat saaier uit, met minder opties en functies, maar voor velen zal dit juist een pluspunt zijn. De manier waarop Google nieuwe smartphones uitbrengt, is ook zeer duidelijk en overzichtelijk. Waar veel smartphonemerken kiezen voor talloze telefoonseries, modellen en onduidelijke aanduidingen achter deze namen, heeft Google Pixel simpelweg twee of drie keuzes. Zo heb je de standaardserie, met hiernaast nog één of twee variaties. Dit is natuurlijk erg fijn als je op zoek bent naar een nieuw toestel.

De updates voor Google Pixel telefoons zijn ook erg consistent en fijn. Je toestel zal drie jaar lang regelmatig software updates blijven krijgen. Deze updates zul je ook als eerste ontvangen. Dit zorgt niet alleen voor een betere ervaring en een beter toestel, maar ook voor betere bescherming tegen malware en beveiligingsinbreuken.

Google Pixel telefoon met of zonder abonnement?

Besloten dat je een telefoon wilt kopen van Google Pixel? Dan heb je nog een belangrijke keuze die je moet maken. Dat is namelijk of je een los toestel wilt kopen, of een Google smartphone met een telefoonabonnement. Hierbij zijn een bepaalde vragen belangrijk. Hoe lang wil je met dit toestel doen? Wil je na één of twee jaar een nieuw toestel? Of wil je minstens vier jaar rondlopen met dit model? Abonnementen met toestel sluit je meestal af voor één of twee jaar. Hierna moet je dus een nieuw toestel en abonnement uitzoeken. Een los toestel kun je zo lang gebruiken als je wilt. Ben je van plan jouw abonnement mee te nemen naar een nieuw toestel? Dit is natuurlijk ook alleen mogelijk als je een Sim Only abonnement hebt, dat niet verbonden is aan je smartphone. Tenslotte is de prijs een belangrijke factor. Wil je een los toestel halen? Dan moet je de prijs hiervoor in één keer betalen. Voor een telefoon van minstens 500 euro, is dat natuurlijk niet altijd even makkelijk. Daarom kan een abonnement een aantrekkelijke keuze zijn. Je hoeft jouw toestel dan pas over één of twee jaar af te lossen. Deze prijs is verwerkt in de maandelijkse kosten van je abonnement. Ideaal dus, als je een nieuw, duur toestel wilt kopen zonder meteen de hoofdprijs te betalen.

> Vergelijk abonnementen met Google toestellen

> Vergelijk losse Google toestellen

© Copyright 2009 - 2024 AndroidToestel.nl - www.androidtoestel.nl | Realisatie: AASHQ