Back to Top

De belangrijkste aanpassingen in Android P - androidtoestel.nl

Android P is het nieuwste mobiele besturingssysteem van Google. Android P ondersteunt schermuitsparingen, beschikt over een nieuwe multi-camera en heeft een verbeterde notificatiefunctie. Dit besturingssysteem is volledig gericht op consumentenfuncties, waardoor ontwikkelaars hun apps nóg beter aan kunnen passen.

Het lijkt voor sommigen onbelangrijk: het besturingssysteem. Zolang het toestel het maar doet, toch? Een achterhaald idee, omdat het besturingssysteem bepaalt hoe effectief de smartphone werkt. Android P laat een aantal mooie verbeteringen ten opzichte van zijn voorganger Android Oreo zien.

Ondersteuning van inkepingen in het scherm

De notch (inkeping in het scherm) is vooral bekend van de Apple iPhone X. Nieuwere Android-toestellen beschikken ook over de notch. Omdat het scherm niet langer een normale rechthoek vormt, moeten de pixels aangepast worden. Het Android P besturingssysteem ondersteunt toestellen met een inkeping in het scherm of een scherm met afgeronde hoeken.

Navigeren met Android P

Het nieuwste besturingssysteem ondersteunt wifi round trip time (RTT). Het gaat hier om apps die door middel van een wifiverbinding de indoorlocatie bepalen.

Daarnaast is het met Android P mogelijk om in apps de content uit andere apps te tonen. Hiermee kan informatie uit verschillende apps met elkaar gecombineerd worden. Precieze details over deze functie zijn nog niet bekend. Het zou in ieder geval kunnen worden toegepast bij het navigeren via Google Maps.

Tegelijk opvragen van beelden

Dankzij de ondersteuning voor twee camera’s is het mogelijk om de beelden tegelijk op te vragen.  Ontwikkelaars kunnen hierdoor speciale effecten aan een foto app toevoegen. Zo is het fotograferen met een onscherpe achtergrond steeds populairder aan het worden, iets dat app ontwikkelaars zeker mee zullen nemen. 

Het maken van selfies kan soms lastig zijn bij een donkere omgeving. Binnen Android P is er de mogelijkheid om het scherm als flits te gebruiken, waardoor selfies er nog beter uitzien. Ook dit is een toevoeging die ontwikkelaars zelf in hun app moeten toepassen.

Overige kleine verbeteringen

Android P is op veel meer gebieden aangepast. Zo biedt het een betere ondersteuning voor vingerafdrukken en kunnen apps die op de achtergrond draaien niet meer afluisteren en meekijken. Dit geeft een veel betere privacybescherming, iets dat steeds belangrijker wordt binnen onze samenleving.

Google geeft ontwikkelaars de kans om apps kleiner te maken. Hierdoor vragen de apps minder van het werkgeheugen, wat voor een betere gebruikservaring zorgt. Android P is vanaf de tweede helft van 2018 beschikbaar. Nieuwere toestellen worden automatisch voorzien van deze update.

Beste smartphone deals:

Staat je gewenste abonnement er niet bij? Ga naar de uitgebreide abonnement vergelijker, inclusief filters en zoekwoorden.


© Copyright 2009 - 2018 AndroidToestel.nl - www.androidtoestel.nl | Realisatie: AASHQ