Back to Top

YouTube maakt incognitomodus beschikbaar - androidtoestel.nl

Privé surfen middels een incognitovenster is al langer actief. YouTube werkt nu aan een eigen incognitomodus. Hierbij worden de zoekgeschiedenis en sitegegevens niet opgeslagen. Voordeel is dat je niet meer wordt lastig gevallen met relevante aanbevelingen.

We vinden privacy steeds belangrijker worden. Jarenlang zijn we achtervolgd door grote en kleine websites die data verzamelen. Dit wordt gebruikt ter vertoning van relevante advertenties of aanbevelingen. YouTube werkt op precies dezelfde manier. Nu privacy op de eerste plaats staat, moet YouTube hierin meegaan. De nieuwe incognitomodus voldoet aan onze stille wensen.

 

Geen aanbevelingen meer zichtbaar

Wie gebruik maakt van de incognitomodus ziet geen aanbevelingen op de homepage. Dit komt omdat de vernieuwde modus zowel de zoekgeschiedenis als de geabonneerde kanalen niet langer volgt. Hierdoor kan YouTube geen relevante aanbevelingen doen. Of er in de toekomst toch aanbevelingen in de incognitomodus zullen verschijnen, is nog even afwachten. YouTube zou bijvoorbeeld de meest populaire video's kunnen aanbevelen. Deze hebben niks te maken met de eigen zoekgeschiedenis, maar kunnen wel interessant zijn.

 

Incognitomodus in Android activeren

YouTube experimenteert eerst met de incognitomodus op Android smartphones. Open de YouTube app en ga naar instellingen. Hier vind je automatisch de incognitomodus. Dit kan later weer uitgeschakeld worden. Wanneer de eerste testen op Android toestellen goed verlopen, zal de incognitomodus ook voor iOS toestellen beschikbaar zijn.

 

Voordeel van anoniem surfen

De incognitomodus biedt ten eerste een betere gebruikservaring. Gebruikers worden niet langer lastig gevallen met aanbevelingen, iets waar we ons steeds meer aan storen. Bovendien kan de incognitomodus ook praktisch zijn wanneer de smartphone door meerdere personen gebruikt wordt. Even snel een YouTube video op de smartphone van de partner of collega opzoeken? Binnen de geheime modus ziet niemand wat er precies is opgezocht. Dat is wel zo prettig wanneer je liever niet met je surfgedrag pronkt, of wanneer je écht iets te verbergen hebt.

 

Over YouTube

YouTube is in 2005 opgericht en sinds 2006 in handen van Google. Moederbedrijf Google werkt vanuit de verschillende diensten aan de vernieuwde privacywetgeving. Het integreren van de incognitomodus heeft hier niet direct iets mee te maken, maar het moet gebruikers vooral een betrouwbaar gevoel geven. We hoeven in ieder geval niet langer uit te loggen of de zoekgeschiedenis handmatig te wissen, dat is al een hele vooruitgang.

Beste smartphone deals:
Samsung Galaxy Note 9128GB 10 GB 4G eenmalig €0.00 abo €18.00 p.m. toestel €29.00 p.m.
Samsung Galaxy Note 9128GB 5 GB 4G eenmalig €10.00 abo €18.00 p.m. toestel €34.00 p.m.
Samsung Galaxy Note 9128GB 10 GB 4G eenmalig €66.00 abo €27.00 p.m. toestel €30.00 p.m.
Samsung Galaxy Note 9128GB 25 GB 4G eenmalig €0.00 abo €36.00 p.m. toestel €30.00 p.m.
Samsung Galaxy Note 9128GB 1.5 GB 4G eenmalig €292.00 abo €8.00 p.m. toestel €24.00 p.m.

Staat je gewenste abonnement er niet bij? Ga naar de uitgebreide abonnement vergelijker, inclusief filters en zoekwoorden.


© Copyright 2009 - 2018 AndroidToestel.nl - www.androidtoestel.nl | Realisatie: AASHQ