Back to Top

Netflix app voor Android: downloaden en probleemoplosser - androidtoestel.nl

Kijk je ook de nieuwste films en series op Netflix? Met de Netflix app kun je altijd en overal kijken. Speciaal voor Android Vind je deze app in de Google Play Store. Lees hoe je deze app downloadt en wat je moet doen wanneer het downloaden niet lukt.

Apps in de Google Play Store

In de Google Play Store vind je duizenden applicaties voor je Android-toestel. Netflix heeft zijn eigen app ontwikkeld, verkrijgbaar in de Google Play Store. Laten we eerst eens even kijken wat andere gebruikers van de Netflix app vinden.

Deze app is meer dan 6 miljoen keer beoordeeld. Stel je eens voor hoeveel mensen dit zijn! De app ontvangt 4,4 van vijf sterren (2019). Gebruikers zijn erg tevreden over het ruime aanbod films en series in verschillende talen. Het is een leuke app voor zowel kinderen als volwassenen. Een en ander is natuurlijk ook afhankelijk van het aanbod op Netflix. Naast veel positieve reviews zijn er ook een aantal negatieve punten. Hieronder bespreken we de meest voorkomende problemen met de app en hoe je dit kunt oplossen.

Tip: Losse smartphones - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met smartphone vergelijken

Netflix app downloaden (Android)

Downloaden van de Netflix app gaat heel eenvoudig. Ga naar de Google Play Store en zoek op Netflix. Je ziet direct de favoriete app, onderdeel van Netflix Inc. Dit laatste is belangrijk, omdat je er zo zeker van bent dat je de originele app downloadt. Na het downloaden begint de installatie automatisch.

Het is nu belangrijk om je Netflix account aan de applicatie te koppelen. Dit doe je als volgt:

  • Open de Netflix app
  • Voer je e-mailadres en wachtwoord van Netflix in

Zo eenvoudig is het: je Netflix account is nu gekoppeld aan de app. Je kunt films en series kijken, zolang je een account hebt. Wil je afmelden bij de Netflix app, ga dan naar het menu en selecteer afmelden.

Netflix app downloaden lukt niet

Ervaar je problemen met het downloaden en installeren van de applicatie? Controleer dan eerst of je toestel is gecertificeerd voor Google Play protect. Open hiervoor de Google Play Store app en klik op menu, instellingen. Ga omlaag naar Play protect certificering en bekijk de status. Is je apparaat niet gecertificeerd, neem dan contact op met de smartphonefabrikant. Is deze wel gecertificeerd en ervaar je nog steeds problemen met downloaden, neem dan contact op met het Netflix helpcentrum.

Heb je een toestel met oudere Androidversie, dan is deze mogelijk niet compatibel met Netflix. In dit geval zul je de app rechtstreeks bij Netflix moeten downloaden. Hiervoor ga je naar je telefooninstellingen. Tik vervolgens op beveiliging en vink het vakje onbekende bronnen (toestaan) aan. Vervolgens download je de app rechtstreeks via deze link.

Netflix niet compatibel met je apparaat

Krijg je de melding dat Netflix niet compatibel is met je apparaat? Dit is hetzelfde probleem als hierboven. Verwijder de Netflix app van je smartphone en zorg dat je vanaf onbekende bronnen kunt downloaden. Vervolgens download je de Netflix app via eerder genoemde link.

Advertenties in de Netflix app

Netflix is begin 2019 bezig met een test om advertenties tussen 2 aflevering van een serie te tonen. Dit doet het bedrijf om de winst te vergroten en dit te kunnen investeren in eigen films en series. Advertentievertoning lijkt niet helemaal te passen bij een betaalde dienst. Het is dus de vraag of Netflix dit daadwerkelijk door gaat zetten.

Er is een probleem met het afspelen van de video

Soms krijg je de melding: er is een probleem met het afspelen van de video. Is dit het geval, controleer dan je internetverbinding. Mogelijk werkt deze niet goed. Blijft het probleem zich voordoen, start dan de app opnieuw op. Soms helpt het ook om je smartphone opnieuw op te starten. Als het goed is werkt de Netflix app voor Android weer goed.

© Copyright 2009 - 2021 AndroidToestel.nl - www.androidtoestel.nl | Realisatie: AASHQ