Back to Top

Verschillen tussen Samsung A9 en S9 - androidtoestel.nl

Ze schelen slechts 4 maanden: de Samsung A9 en S9. Het gaat hier om twee smartphones uit totaal verschillende series. Eentje komt uit de middenklasse en de ander behoort tot de vlaggenschepen. Welk model is een betere keuze? Ontvang meer informatie over de verschillen tussen Samsung A9 en S9.

A- serie of S- serie: de verschillen

Samsung brengt smartphones in verschillende series uit. Zowel de A- als S- serie speelt bij consumenten een belangrijke rol. Modellen uit de A- serie behoren tot de middenklasse smartphones. Toch zijn deze toestellen vaak voorzien van de nieuwste technische specificaties. De S- serie bestaat uit de vlaggenschepen van Samsung. Deze zijn altijd voorzien van de meest krachtige processor, voldoende opslagruimte en uitstekende camera’s.

Het hangt bij de keuze voor een van deze series voornamelijk van het budget af. Modellen uit de S- serie zijn het duurst, terwijl de A- serie een toegankelijke prijs heeft.

Tip: Losse smartphones - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met smartphone vergelijken

Verschillen tussen Samsung A9 en S9

Vind je processorsnelheid, cameraspecificaties of accuduur het belangrijkst? Ontdek de verschillen tussen Samsung A9 en S9. Hierbij besteden we aandacht aan processor, werkgeheugen, camera maar ook de accuduur.

Design en schermgrootte

Laten we eerst maar eens beginnen met het uiterlijk van deze toestellen. De A9 is de grootste van de twee: deze heeft een 6,3 inch-scherm. De Galaxy S9 heeft een scherm van 5,8 inch. In beide gevallen betreft het een super amoled touchscreen. Toch is het scherm van de S9 beter, vooral door de hogere pixeldichtheid.

De A9 heeft een kunststof behuizing en de S9 een aluminium behuizing. Alleen dit laatste model is waterbestendig (ip68).

Processor: zo snel zijn deze smartphones

Samsung heeft de Galaxy A9 van een Snapdragon 660 processor voorzien. De S9 wordt aangedreven door een Snapdragon 845 processor. Kijken we naar het werkgeheugen, dan is deze bij de A9 2 keer zo groot (8GB versus 4GB RAM). Wat heeft dit voor invloed op de prestaties? hiervoor kijken we naar de Benchmark test. De Samsung S9 is beduidend sneller en kan beter schakelen tussen verschillende applicaties en taken.

Verschil Samsung A9 en S9: de camera’s

Maak je dagelijks foto’s en deel je deze met anderen? Dan ben je op zoek naar een smartphone met een goede camera. Deze vind je bij de Galaxy A9. Aan de achterzijde een quad camera (4 lenzen) met 2 x optische zoom en dieptesensor. De lenzen hebben een resolutie variërend van 24mp tot 5mp. De S9 heeft een enkele 12mp camera met dual pixel PDAF. Op het gebied van camera’s zit je met de A9 echt een stuk beter.

Dit geldt overigens ook voor de selfiecamera, die bij de A9 een resolutie van 24mp heeft (S9: 8mp).

Overige verschillen en overeenkomsten

De volgende specificaties vind je bij beide toestellen terug (overeenkomsten):

  • Bluetooth 5.0
  • Gps en NFC
  • Vingerafdruksensor
  • Snel opladen van de batterij

Verder zijn er toch wel wat verschillen tussen deze twee Samsung smartphones. De batterij van de A9 is groter, wat echter niet betekent dat deze ook een langere accuduur heeft. De batterij van de S9 houdt het namelijk een uur langer vol (3G gesprekstijd).

Luister je veel muziek of kijk je films/ series, dan zit je met de S9 altijd goed. Deze is namelijk uitgerust met stereo luidsprekers, iets dat je bij de A9 niet terugvindt.

Conclusie: welke Samsung smartphone is beter?

Heb je nog geen keuze kunnen maken tussen deze twee toestellen? Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, waaronder zwart, blauw en roze. De S9 is ook nog eens in het grijs, paars, rood en goud verkrijgbaar. Voor dit laatste model betaal je ongeveer €535 (64GB). De Samsung Galaxy A9 is voordeliger geprijsd. Voor dit model betaal je ongeveer €435 (128GB). Voor een lager bedrag heb je bij de A9 meer opslagruimte en betere camera’s. Je moet echter niet al te hoge verwachtingen van de processor hebben.

Conclusie: beide smartphones hebben hun voor- en nadelen. Vind je snelheid belangrijk en ligt je budget hoger, ga dan voor de Samsung Galaxy S9 . In alle andere gevallen is de A9 een uitstekende keuze.

© Copyright 2009 - 2021 AndroidToestel.nl - www.androidtoestel.nl | Realisatie: AASHQ