Back to Top

Google installeren op je smartphone - androidtoestel.nl

Google heeft diverse diensten beschikbaar, waaronder de webbrowser Google Chrome of de Google Play Store voor apps. Wil je Google installeren op je smartphone? We leggen uit hoe dit voor de verschillende diensten werkt.

Google Chrome webbrowser op de smartphone

Meer dan 55% maakt gebruik van de webbrowser Google Chrome. Dit is niet zomaar: Chrome is veiliger en sneller. Speciaal voor Android smartphones vind je de Google Chrome browser in de Google Play Store. Deze webbrowser biedt gepersonaliseerde nieuwsartikelen en snelle links naar jouw favoriete websites. Daarnaast is de mobiele browser voorzien van Google Translate en Google zoeken.

Downloaden en installeren gaat heel eenvoudig:

 • Zoek Google Chrome in de Google Play Store
 • Tik op installeren
 • Tik op accepteren

Wil je op het internet rondkijken, open dan de Chrome app. Maak eventueel een snelkoppeling op je startpagina.

Ondervind je problemen met de Chrome webbrowser? Verwijder de applicatie en installeer deze opnieuw. Vaak is het probleem dan verholpen.

Tip: Losse smartphones - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met smartphone vergelijken

Google Play Store app opnieuw installeren

Op Android smartphones vind je standaard de Google Play Store applicatie. Hier kun je de nieuwste applicaties, games en digitale content downloaden. Soms is deze applicatie onvindbaar of reageert deze niet meer. Probeer dan eerst het toestel opnieuw op te starten. Werkt dit niet en blijft de Play Store app onvindbaar? Bekijk dan eerst of het apparaat de Play Store app ondersteunt. Is dit niet het geval, dan is het ook niet mogelijk om de app opnieuw te installeren.

Herstellen van de Google Play Store app doe je als volgt:

 • Ga naar instellingen
 • Open het menu
 • Kies ‘uitgeschakelde apps tonen’
 • Schakel de Play Store app weer in

Werkt dit ook niet, dan kun je de app alleen via een .apk bestand installeren. Download dit naar je smartphone en bevestig de installatie. De laatste versies van Android vind je op apkmirror.com.

Google Play installeren op Chinese telefoon

Je hebt een Android smartphone van een Chinees merk gekocht. Chinese smartphones worden vaak zonder de Google Play Store app geleverd. Wil je Google installeren op een Chinese smartphone? Dit is gelukkig wel mogelijk. Hiervoor heb je de Google installer nodig. Download dit bestand via je smartphone en open de downloads app. Tik op installeren. Hierna kun je de Play Store installeren.

Ervaar je problemen met het installeren, verwijder dan je Google account van je smartphone. Herstart je apparaat en probeer opnieuw de app te installeren.

Google account verwijderen van telefoon

Wist je dat een Android smartphone bij voorkeur gebruik maakt van jouw Google account? Je kunt accounts toevoegen of verwijderen op je Android smartphone. Zo verwijder je een Google account:

 • Open de instellingen app op de smartphone
 • Tik op accounts à gebruikers en accounts
 • Selecteer het account dat je wil verwijderen en tik op account verwijderen

Let op: is dit het enige Google account op jouw smartphone? Uit beveiligingsoverwegingen vraagt het apparaat naar pincode, wachtwoord of patroon. Een Google account toevoegen werkt op dezelfde manier, alleen kies je nu voor account toevoegen.

Google instellingen beheren

De meeste Android smartphones maken gebruik van Google Play services. Voor de beveiliging en privacy is het belangrijk om de Google instellingen te beheren. Dit doe je zo:

 • Open de instellingen app
 • Selecteer Google
 • Open de applicatie met de naam Google instellingen

Vanuit deze app heb je toegang tot alle Google instellingen waaronder inloggen en beveiliging, privacy en accountvoorkeuren. Ook kun je je afmelden voor persoonlijke advertenties en gekoppelde apps beheren. Kijk ook eens naar je locatie instellingen. Wil je dat Google gebruik maakt van jouw locatie of schakel je dit liever uit? Allemaal privacy instellingen waar je best even stil bij mag staan.

© Copyright 2009 - 2021 AndroidToestel.nl - www.androidtoestel.nl | Realisatie: AASHQ