Back to Top

Samsung smartphone koppelen aan een Smart TV - androidtoestel.nl

Veel moderne smartphones kun je koppelen aan de smart tv. Heb je een Samsung telefoon? In veel gevallen is deze probleemloos te koppelen. Dit kan op verschillende manieren, bijvoorbeeld via Samsung Smart View of Google Home. Ook via een Bluetoothverbinding kun je een koppeling opzetten.

Smartphone casten naar de tv

Sommige smartphones zijn niet zo eenvoudig aan de smart tv te koppelen. De Samsung smartphone casten naar de tv is dan de meest eenvoudige oplossing. Zo kun je films en series vanuit Netflix, Videoland en YouTube naar je televisie streamen.

Wat je hiervoor nodig hebt is Google Chromecast. Het gaat hier om een klein apparaatje dat ongeveer € 40 kost. Sommige smart televisies hebben de Chromecast standaard ingebouwd. Hierdoor hoef je niks aparts aan te schaffen.

Het is belangrijk dat je de Google Chromecast via een HDMI-kabel met de televisie verbindt (tenzij deze al is ingebouwd). Verbind je Samsung smartphone met een draadloos netwerk. Open de Samsung Home applicatie en klik op ’toevoegen ‘. De configuratie start automatisch. Wanneer je een code op het televisiescherm ziet bevestig je dit op je smartphone.

Oudere Samsung smartphone koppelen aan smart tv

Heb je een Samsung Galaxy S6 of ouder? Dan moet je gebruik maken van SmartView. Je kunt afbeeldingen maar vaak ook video’s via je smartphones op de smart tv tonen. Hierbij is het belangrijk dat de smarttelevisie in hetzelfde netwerk als die van je smartphone zit.

Om te testen: tik op je smartphone op Apps’ en ‘Galerij’. Open de afbeelding die je op de televisie wil tonen. Bovenin zie je een stream icoontje staan. Selecteer dit of tik op ‘afspelen op apparaat’. Wanneer dit gelukt is kun je proberen om een video via je smartphone op de tv af te spelen.

De volgende stap is YouTube naar je smart tv streamen. Open de YouTube app op de televisie. Binnen deze app ga je naar het onderdeel ‘Pair’. Neem de Samsung smartphone erbij en bezoek deze website: youTube.com/pair. Voer de cijfers in die je op de televisie ziet staan. Voeg vervolgens de tv toe om hem met je smartphone te koppelen. Vanaf nu kun je vanaf je smartphone YouTube naar je televisie streamen.

SmartThings App

  • Je Samsung smartphone koppelen aan de (Samsung) smart tv is heel eenvoudig dankzij de SmartThings App. Download deze via de Google Play Store. Voer vervolgens de volgende stappen uit:
  • Open de applicatie
  • Maak een account aan
  • Tik op Volgende
  • Ga akkoord met de algemene voorwaarden
  • Open je e-mail en klik op de bevestigingslink

Vervolgens moet je de Samsung smartphone koppelen aan de smart tv. Zorg dat de televisie is aangesloten op het lokale netwerk. Ga naar de instellingen van de televisie (homeknop op de afstandsbediening). Selecteer het gedeelte Algemeen en vervolgens Systeembeheer. Kies vervolgens het onderdeel Samsung account. Meld je aan met het eerder aangemaakte account. De televisie verschijnt nu op je smartphone in de lijst met apparaten.

Koppeling maken middels een USB-kabel

Moderne smart tv’s zijn voorzien van USB-poorten. Dit is praktisch want zo kun je heel eenvoudig de Samsung smartphone koppelen aan de smart tv. Je hoeft alleen maar de oplaadkabel van je smartphone te nemen. Plug het ene gedeelte in de USB-poort van de televisie en het andere gedeelte in de USB-poort van je smartphone.

Houd er rekening mee dat je via de kabel geen streamingdiensten naar de smart tv kunt streamen. Middels de USB-kabel is het alleen mogelijk om afbeeldingen en video’s die op je smartphone staan op de televisie te bekijken.

Zoek altijd naar de bijbehorende app

Fabrikanten van smart tv’s ontwikkelen applicaties voor smartphones en tablets. Deze bijbehorende app vind je via de Google Play Store. Vaak staat het type app in de handleiding van de tv, maar je kunt het ook zelf opzoeken. Zoek in dit geval op het merk van je televisie, dus niet van je smartphone.

Een bijbehorende app is altijd praktisch. Zo kun je de smartphone als afstandsbediening gebruiken. Maar je kunt ook je telefoonscherm op je televisie weergeven. Of het scherm spiegelen, ook dat is mogelijk. Zorg ervoor dat zowel de smartphone als de televisie in hetzelfde thuisnetwerk zitten.

Samsung smartphone koppelen aan de smart tv lukt niet

Soms lukt het niet om de Samsung smartphone aan de smart tv te koppelen. Dit kan diverse oorzaken hebben, wat weer afhangt van de methode die je gebruikt.

Maak je gebruik van een app, zorg er dan voor dat er een goede draadloze verbinding is. Zowel je smartphone als de televisie moeten verbinding maken met hetzelfde netwerk, anders werkt het niet. Wanneer de draadloze verbinding problemen blijft opleveren dan kun je gebruik maken van een HDMI-adapter. Maar je kunt ook de smartphone rechtstreeks via de USB-poort op de smart tv aansluiten. Kijk even wat van toepassing is.

Maak je gebruik van Google Chromecast? Verbreek de verbinding tussen de smartphone en de Chromecast. Het beste kun je de app even helemaal afsluiten, opnieuw opstarten en weer een nieuwe verbinding leggen.

Wanneer dit niet werkt is het aan te raden om de USB-stekker uit de Chromecast te halen. Wacht een paar seconden en steek de stekker er weer in. De Chromecast zal zich automatisch resetten. Houd er rekening mee dat je het apparaat hierna opnieuw moet installeren. Ook moet je het wifi netwerk opnieuw kiezen. Wanneer zelfs dit niet werkt dan is de Chromecast mogelijk kapot.

Screen Mirroring werkt niet

Veel mensen hebben naast een Samsung smartphone ook een Samsung Smart tv. Hierdoor kun je eenvoudig gebruikmaken van Screen Mirroring. Dit betekent dat het scherm van je smartphone wordt weergegeven op het scherm van je televisie. Werkt Screen Mirroring niet? Het kan dat je televisie of de smartphone deze functie niet ondersteunt. Dit gebeurt wanneer een van deze apparaten te oud is.

Ben je toe aan een nieuwe smart tv of Samsung smartphone? De nieuwste modellen ondersteunen al deze functies wel. Koop daarom nooit een oud tweedehands apparaat, mogelijk mis je dan al deze geweldige functionaliteiten.

© Copyright 2009 - 2024 AndroidToestel.nl - www.androidtoestel.nl | Realisatie: AASHQ