Back to Top

Verschil Huawei P20 Lite en Mate 20 Lite: vergelijking en specificaties - androidtoestel.nl

Ga je voor een Huawei smartphone, dan heb je de keuze uit verschillende modellen. Wat is het verschil tussen Huawei P20 Lite en Mate 20 Lite? Er zijn best wel wat verschillen zoals de schermgrootte, de processor en de accu. We vergelijken deze twee toestellen met elkaar. Ontdek de verschillen en de belangrijkste specificaties.

Het design van de Huawei P20 Lite en Mate 20 Lite

Ze zijn beiden in 2018 uitgebracht en schelen slechts 4 maanden van elkaar. Uiterlijk zijn er grote verschillen. Zo heeft de Mate 20 Lite een 6,3 inch beeldscherm en de P20 Lite een 5,84 inch beeldscherm. Dit laatste model is ruim 10 millimeter kleiner en 27 gram lichter. De P20 Lite is verkrijgbaar in de kleuren blauw, roze en zwart. Bij de Huawei Mate 20 Lite heb je de keuze uit de kleuren zwart, blauw en platinum gold.

Tip: Losse smartphones - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met smartphone vergelijken

Processor: hoe presteren deze toestellen?

De processor is een belangrijk onderdeel van de Huawei smartphone. Dit bepaalt namelijk hoe snel het toestel reageert en verschillende taken uit kan voeren. Ook is de processor verantwoordelijk voor grafische beelden: bijvoorbeeld bij het bekijken van video’s of fotograferen. De Huawei P20 Lite is uitgerust met een Hisilicon Kirin 659 octo-core processor. Deze krijgt ondersteuning van 4GB RAM geheugen.

Bij de Huawei 20 Lite vinden we een Hisilicon Kirin 710 octa-core processor. Deze mag het doen met maar liefst 6GB RAM geheugen. Je bent natuurlijk benieuwd wat het verschil Huawei P20 Lite en Mate 20 Lite op het gebied van prestaties is. In dit opzicht is de Mate 20 Lite toch wat sneller, ondanks dat de maximale kloksnelheid van de processor iets lager ligt. De betere werking is waarschijnlijk te herleiden naar het groter werkgeheugen. Hierdoor kan de processor meerdere taken tegelijk uitvoeren. Niet dat de P20 Lite verkeerd is, maar voor het zware werk als gaming of films bekijken is dit model toch wat minder geschikt.

Foto’s maken met de Huawei P20 Lite en Mate 20 Lite

Nog een belangrijk verschil tussen de Huawei Mate 20 Lite en P20 Lite: de camera’s. Ze hebben beiden een dual hoofdcamera, waarvan de resolutie verschilt. De P20 heeft een 16mp en 2mp camera en de Mate 20 een 20mp en 2mp camera. Op basis hiervan zou je denken dat de hoofdcamera van de P20 Lite beter is: dat klopt niet helemaal. De foto’s van de P20 Lite zien er vooral in zwart-wit tinten wat scherper uit. Op het gebied van kleur is er weinig verschil.

Laten we ook nog even naar de selfiecamera’s kijken. Ook weer allebei een dual selfiecamera waarbij de resolutie van de P20 Lite lager ligt. Het maken van video-opnamen doe je in Full HD kwaliteit.

Accu, accuduur en opladen

Nieuwsgierig naar het verschil Huawei Mate 20 Lite en P20 Lite op het gebied van de accu? De Mate 20 Lite is uitgerust met een 3750 mAh batterij. Deze accu gaat in 3G gesprekstijd ongeveer 24 uur mee. Bij de P20 Lite vind je een 3000 mAh batterij met een 3G gesprekstijd van bijna 17 uur. Dit is toch wel een groot verschil, en belangrijk om mee te nemen bij het maken van een keuze. Opladen kan via de normale manier of snelladen. Draadloos laden is bij beiden toestellen helaas niet mogelijk.

Dit waren de belangrijkste verschillen tussen de Huawei P20 Lite en Mate 20 Lite. Je ziet dat ze qua prestaties en specificaties zeer dicht bij elkaar liggen. Ook qua prijs zit er weinig verschil, de Mate 20 Lite kan enkele tientjes duurder zijn.

© Copyright 2009 - 2021 AndroidToestel.nl - www.androidtoestel.nl | Realisatie: AASHQ