Back to Top

Werkgever op Facebook toevoegen of verwijderen - androidtoestel.nl

Heb je een persoonlijk profiel op Facebook, dan kun je hier eenvoudig een werkgever of bedrijfsinformatie aan koppelen. Soms krijg je hierbij de melding ‘de ingevoerde werkgever is ongeldig’. We laten je zien hoe een werkgever toevoegen of weer verwijderen werkt.

Werkgever of bedrijfspagina toevoegen

Werkgever Facebook toevoegen aan je persoonlijke profiel? Handig: zo zien anderen waar je werkzaam bent.

  • Ga naar je persoonlijk profiel en klik op info (in de app staat dit iets onder je profielfoto)
  • Tik op ‘werkervaring toevoegen’ onder of achter het kopje werk
  • Typ een bedrijfsnaam in. Facebook vult dit automatisch aan
  • Vul de informatie aan en tik op opslaan

Let op: bovenstaande methode werkt alleen wanneer de bedrijfspagina daadwerkelijk bestaat. Is dit niet het geval en ben je zelf werkgever, maak dan een nieuwe bedrijfspagina aan.

Tip: Losse smartphones - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met smartphone vergelijken

Facebook: de ingevoerde werkgever is ongeldig

Soms kan Facebook de werkgever of bedrijfsnaam niet vinden. Hierdoor is het ook niet mogelijk om deze aan het persoonlijk profiel te koppelen. Er zijn een aantal oorzaken waarom Facebook de werkgever niet kan vinden:

  • Er is geen (bedrijfs)pagina van de werkgever aangemaakt
  • De betreffende pagina is nog niet opgenomen in de zoekresultaten

Krijg je de melding: ‘de ingevoerde werkgever is ongeldig’? Ben je beheerder van de pagina, kijk dan eerst of deze gepubliceerd is. Facebook vraagt verder ook om wat extra gegevens zoals het adres van de vestiging. Dit kan helpen om de bedrijfspagina zichtbaar te maken. Lukt het toevoegen van de werkgever echt niet, dan is er nog een omslachtige methode: via Firefox en een webdeveloper extensie. Aangezien deze methode al een aantal jaar oud is en niet altijd meer werkt, lijkt het ons niet zinvol om hier dieper op in te gaan. Het is beter om contact op te nemen met het Facebook helpcentrum.

Werkgever verwijderen van Facebook profiel

Je hebt een nieuwe baan of bent niet langer werkzaam bij de oude werkgever: je kunt deze werkgever verwijderen van je Facebook profiel. Dit doe je net als bij toevoegen vanuit je eigen profiel. Ga naar info en bekijk het overzicht onder het submenu werk. Hier kun je gegevens bewerken of verwijderen. Houd je gegevens actueel en controleer regelmatig of werk, opleiding of andere informatie nog klopt. Dit doe je allemaal via profiel à info.

Je baas toevoegen als Facebook vriend

Heb jij een goede band met je werkgever en wil je deze als Facebook vriend toevoegen? Dit kan natuurlijk, maar brengt wel een aantal nadelen met zich mee. Zo kun je onder werktijd niet zomaar een bericht of foto posten, omdat je werkgever dan gelijk ziet dat je niet met werk gerelateerde zaken bezig bent. Zit je in de ziektewet, kijk dan ook uit met het inchecken bij (bijvoorbeeld) een pretpark. Je baas kijk onopgemerkt mee.

Afhankelijk van je instellingen zijn je posts voor al je vrienden of bepaalde contacten zichtbaar. Sluit je werkgever uit van toekomstige berichten. Dit doe je via het menu of via het opstellen van een nieuw bericht: standaard deel je het bericht met al je vrienden. Tik op deze melding en ga naar (meer) à vrienden, behalve. Typ de naam van je werkgever in. Deze ziet niet langer toekomstige berichten van jou, tenzij je een bericht openbaar plaatst.

 

© Copyright 2009 - 2023 AndroidToestel.nl - www.androidtoestel.nl | Realisatie: AASHQ