Back to Top

De oprichter van een Facebook pagina verwijderen, zo doe je dat - androidtoestel.nl

Ben je beheerder van een Facebookpagina en wil je de oprichter verwijderen? Dit is handig wanneer de oprichter niet meer betrokken is bij het bedrijf of de pagina. Let op: een beheerder kan de originele eigenaar van de pagina tegen zijn wil verwijderen. In dit artikel lees je alle do’s en don’ts.

Verschil tussen oprichter en beheerder Facebook pagina

Een oprichter van een Facebook pagina is de bedenker en tevens de eigenaar. Hij of zij is beheerder en kan leden toevoegen, verwijderen en blokkeren. Ook heeft deze alle mogelijkheden om berichten toe te voegen, aan te passen en te verwijderen. De oprichter kan een beheerder toevoegen. Deze heeft dezelfde rechten als een oprichter, maar is niet de oorspronkelijke eigenaar.

Een Facebook pagina valt mogelijk onder het intellectuele eigendomsrecht waaronder auteursrecht en handelsmerken. Bij schending van het intellectuele eigendom kan de (bedrijfs) pagina worden gesloten. Je raakt in dit geval de toegang tot de pagina kwijt.

Tip: Losse smartphones - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met smartphone vergelijken

Oprichter Facebook pagina verwijderen

Is de oprichter niet meer betrokken bij het bedrijf of de groep? Zijn er andere redenen om de oprichter te verwijderen? In dit geval is het beter om de groep schoon te houden en de oprichter eruit te zetten.

Het is allereerst wel zo netjes om dit in goed overleg te doen. Beheerders hebben namelijk de mogelijkheid om oprichters zonder overleg te verwijderen. Dit kan tot flinke ruzies leiden.

De oprichter Facebook pagina verwijderen doe je zo:

  • Open de (bedrijfs)pagina
  • Ga naar instellingen
  • Selecteer paginarollen
  • Bekijk de pagina beheerder
  • Klik achter de naam op bewerken en kies onderaan voor verwijderen

Na het opslaan van deze keuze is de oprichter verwijderd. Je kunt er ook voor kiezen om deze een andere paginarol te geven zoals redacteur, analist of moderator.

Facebook pagina eigenaar veranderen

Misschien wil je de oprichter niet verwijderen maar gewoon van eigenaar veranderen. Bij een bedrijfspagina is dit niet mogelijk. Er is wel een andere manier om de Facebookpagina eigenaar te veranderen.

Verwijder de originele bedrijfspagina. De nieuwe eigenaar kan nu zijn of haar eigen pagina maken. Een bedrijfsmanager kan meerdere bedrijfspagina’s toevoegen. Zo is het mogelijk om deze vanuit één plaats te beheren.

Let op wie je beheerder maakt

Beheerders helpen de pagina eigenaar met het overzichtelijk houden van de pagina. Zonder beheerder kan iedereen reageren of spam achterlaten. Vooral voor grote (bedrijfs)pagina’s is het belangrijk dat dit dagelijks gecontroleerd wordt. Een beheerder toevoegen aan de Facebookpagina kan via instellingen à paginarollen à een nieuwe paginarol toewijzen. Vervolgens typ je de naam in van de nieuwe beheerder.

Het is wel even opletten met wie je als beheerder toevoegt. Beheerders kunnen jou als oprichter verwijderen. Hierdoor heb je niet langer toegang tot het beheer en kunnen anderen jouw pagina overnemen. Zorg ervoor dat je de nieuwe beheerder 100% vertrouwt.

Is de bedrijfspagina op deze manier overgenomen? Waarschijnlijk ben je hier zelf verantwoordelijk voor. Heb je geen toegang tot de pagina, neem dan contact op met een van de andere pagina beheerders. Vraag of deze je weer kan toevoegen.

Misschien is je persoonlijke account gehackt. Ga in dit geval naar de afdeling gehackte accounts binnen het Facebook helpcentrum.

Ik wil geen beheerder meer zijn op Facebook

Geen zin meer in je rol als beheerder? De eigenaar of een andere beheerder kan jou verwijderen. Dit gaat via instellingen à paginarollen à bewerken. Op dezelfde manier heb je de mogelijkheid om jezelf te verwijderen. Wees zeker van je zaak: dit kun je zelf niet ongedaan maken. Wil je weer opnieuw beheerder worden, neem dan contact op met de eigenaar van de Facebookpagina of een van de andere beheerders.

© Copyright 2009 - 2021 AndroidToestel.nl - www.androidtoestel.nl | Realisatie: AASHQ