Back to Top

Je Facebook account deactiveren - androidtoestel.nl

Even een pauze met betrekking tot Facebook inlassen? Je Facebook account deactiveren doe je vanaf je smartphone tablet of PC. Ontdek alles over het deactiveren, de gevolgen en wat je moet doen wanneer het niet lukt. Ook leggen we je het verschil tussen deactiveren en verwijderen uit.

De gevolgen van Facebook account deactiveren

Je kunt je account tijdelijk activeren. Hierdoor kom je even helemaal los van dit social media platform. Handig wanneer je even tot rust wilt komen of tijdelijk niks met Facebook doet. Dit zijn de Facebook deactiveren gevolgen:

  • Profiel is voor niemand zichtbaar
  • Profielfoto, berichten op de tijdlijn en reacties bij anderen zijn onzichtbaar
  • Groepsbeheerders zien berichten en opmerkingen nog steeds
  • Chatberichten binnen Messenger blijven zichtbaar
  • Profielfoto blijft zichtbaar in Messenger

Ben je beheerder van een Facebook pagina? Zonder tweede beheerder verdwijnt deze pagina na het deactiveren van je account. Wil je dit niet, dan moet je eerst iemand anders beheerder van de pagina maken.

Tip: Losse smartphones - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met smartphone vergelijken

Facebook deactiveren via app of pc

Een Facebook account tijdelijk deactiveren kan gewoon via de Facebook app. Volg onderstaande stappen:

  • Tik op het menu (drie streepjes onder elkaar)
  • Scrol omlaag tot instellingen en privacy en tik op instellingen
  • Tik op persoonlijke gegevens
  • Selecteer account beheren
  • Tik op deactiveren en volg de instructies
  • Bevestig je keuze

Heb je de Facebook app niet geïnstalleerd maar wil je wel je account deactiveren? Dit doe je via de website van Facebook. Login via je (mobiele) browser.

  • Klik in de rechterbovenhoek op het menu (pijltje)
  • Klik op instellingen à algemeen (linkerkolom)
  • Klik op je account beheren
  • Selecteer je account deactiveren en volg de instructies
  • Bevestig je keuze

Facebook account opnieuw activeren

Je hebt je account gedeactiveerd. Dit kun je op elk gewenst moment weer activeren. Hiervoor hoef je geen speciale stappen te ondernemen. Meld je gewoon aan op Facebook. Dit kan via de app of de website www.facebook.com. Om je account opnieuw te activeren moet je wel toegang hebben tot het mobiele telefoonnummer of e-mailadres dat aan jouw account staat gekoppeld.

Facebook deactiveren lukt niet

Soms ondervind je problemen met het deactiveren. Let erop dat je de juiste stappen volgt. Kijk ook goed naar het verschil tussen deactiveren en verwijderen. Bij het verwijderen van het account gaan al jouw gegevens definitief verloren. Kies je hiervoor, dan is het belangrijk om een back-up te maken. Daarna kun je het account verwijderen. Let op: dit kun je niet ongedaan maken. Twijfel je, kies dan bij voorkeur voor deactiveren.

Lukt het deactiveren niet en heb je alles geprobeerd, neem dan contact op met het Facebook helpcentrum.

Heeft deactiveren gevolgen of raak je vrienden kwijt?

In principe heeft deactiveren geen gevolgen. Jouw vrienden zien jouw naam gewoon nog in hun vriendenlijst staan. Toch kan het voorkomen dat je helemaal niet meer vindbaar bent, ook niet voor vrienden. Het is ook wel eens voorgekomen dat iemand alle gegevens en info kwijtraakte. Is dit het geval en weet je zeker dat je het Facebook account niet per ongeluk verwijderd hebt? Vraag advies aan het Facebook helpcentrum.

© Copyright 2009 - 2021 AndroidToestel.nl - www.androidtoestel.nl | Realisatie: AASHQ