Back to Top

Facebook klantenservice: hoe kun je contact opnemen met Facebook? - androidtoestel.nl

Heb je vragen over Facebook? Via de Facebook klantenservice vind je hulp bij het aanmaken van een account, instellingen en foutmeldingen. Lees meer over het helpcentrum van Facebook, de help community en hoe je contact opneemt met de klantenservice.

Chat, email en telefoonnummer van de Facebook klantenservice

Contact opnemen met Facebook blijkt niet zo eenvoudig te zijn. Er bestaat geen manier om rechtstreeks contact op te nemen met Facebook. De klantenservice heeft geen e-mail of chat. Er is ook geen telefoonnummer (Nederland) bekend. Hierdoor kun je niet bellen met de klantenservice.

Denk je toch een telefoonnummer of e-mailadres van Facebook gevonden te hebben? Er zijn nogal wat niet-officiële klantenservices actief. Deze presenteren zich als de Facebook klantenservice Nederlands. Let erop dat het hier om een onafhankelijk technisch ondersteuningsbedrijf gaat. Vaak zijn er ook kosten verbonden aan de hulp die ze bieden.

Tip: Losse smartphones - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met smartphone vergelijken

Officiële Facebook startpagina

WIl je op de hoogte blijven van alles rondom Facebook, meld je dan aan bij @FacebookNL. Door op vind ik leuk of volgen te klikken, krijg je een melding van alle nieuwe berichten. Via deze pagina vind je meer info over de officiële locaties en overige dingen die je moet weten. @FacebookNL is een geverifieerde pagina, herkenbaar aan het blauwe vinkje naast de naam.

Heeft Facebook een kantoor in Nederland?

Facebook benaderen via een Nederlands kantoor is niet mogelijk. Zoek je Nederlandstalige hulp, dan ben je aangewezen op het Facebook helpcentrum. In duidelijke taal lees je alles over je profiel en instellingen, pagina’s, berichten en nog veel meer. Kijk ook eens bij de help community. Hier krijg je hulp van anderen met vergelijkbare vragen.

Contact opnemen met Facebook via het helpcenter

Binnen het helpcenter vind je veel verschillende onderwerpen en vragen. Het helpcentrum gebruik je zo:

  • Ga naar facebook.com/help
  • Het is niet nodig om je aan te melden bij Facebook
  • Stel in de bovenste balk een vraag of bekijk de diverse categorieën en onderwerpen
  • Klik op het onderwerp van jouw keuze en bekijk alle populaire artikelen over dit onderwerp
  • Zoek eventueel naar gerelateerde onderwerpen

Binnen het helpcentrum van Facebook heb je de keuze uit de categorieën:

  1. Facebook gebruiken
  2. Je account beheren
  3. Privacy en veiligheid
  4. Beleidsregels en een rapportage

Het Facebook helpcentrum is zowel via de desktop versie als de Facebook app bereikbaar.

Een probleem rapporteren

Werkt iets niet op Facebook en wil je hier een melding van maken? Dit kan niet telefonisch of via de e-mail. Wel kun je online een probleem rapporteren. Meld je hiervoor via een computer bij Facebook aan. Klik rechtsboven op het vraagteken. Kies voor een probleem rapporteren en volg de aanwijzingen.

Misbruik of spam rapporteren kan het beste door te klikken op de link rapporteren naast de inhoud zelf. Er opent zich een formulier. Vul dit zo goed mogelijk in. Facebook doet er alles aan om jouw reportage zo goed mogelijk af te handelen. Het team van Facebook kan eventueel contact met je opnemen.

Contact met Facebook beheerder (bedrijfspagina of fanpagina)

Je ziet een leuke of interessante bedrijfspagina of fanpage. Mogelijk heb je aanvullende informatie of zit je met een vraag. Hoe kun je contact opnemen met de paginabeheerder? Zoek via de pagina onder het kopje info naar algemene contactgegevens. Wil je liever rechtstreeks in contact staan met de paginabeheerder, klik dan op bericht versturen. Je hebt nu de mogelijkheid om via Messenger jouw vraag te stellen. Op je mobiel opent zich de Facebook Messenger App. Gebruik deze om contact te leggen.

We hopen dat dit artikel je heeft geholpen met het zoeken naar de Facebook klantenservice.

© Copyright 2009 - 2022 AndroidToestel.nl - www.androidtoestel.nl | Realisatie: AASHQ