Back to Top

Facebook contacten blokkeren of deblokkeren: zo doe je dat - androidtoestel.nl

Iemand blokkeren op Facebook? Met blokkeren voorkom je dat hij of zij jouw berichten ziet of contact met jou kan opnemen. Bovendien kan deze persoon jou niet taggen of uitnodigen voor een evenement. Ook een vriendschapsverzoek is niet langer mogelijk. We laten je zien hoe je Facebook contacten kan blokkeren of deblokkeren.

Waarom iemand blokkeren op Facebook

Je vindt hem of haar helemaal niet leuk of hebt er de grootste ruzie mee. Er zijn diverse redenen waarom je iemand op Facebook wel blokkeren:

 • Je hebt tijd voor jezelf nodig: bijvoorbeeld na een flinke ruzie of het verbreken van een relatie
 • Je wilt hem of haar niet meer zien: je hebt helemaal genoeg van je date of vriendschap
 • De ander heeft jouw gekwetst: het doet zoveel pijn dat je diegene liever blokkeert op Facebook

Wat de reden ook is, blokkeren kan vanaf de Facebook website of vanuit de app.

Tip: Losse smartphones - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met smartphone vergelijken

Facebook contacten blokkeren: op pc of in de Facebook app

Een of meerdere Facebook contacten blokkeren kan vanuit de instellingen. Kies vervolgens voor blokkeren en voer de naam in van de contactpersoon die je wilt blokkeren (in de app ga je naar instellingen à privacy à geblokkeerd). Bevestig je keuze. Deze persoon is nu geblokkeerd en kan niet langer contact met jou opnemen of jouw berichten of reacties zien.

Is de persoon die je wilt blokkeren geen contactpersoon? Ga dan naar het profiel van de betreffende persoon en ga naar het menu op de omslagfoto. Hier kun je kiezen voor blokkeren (in de app vind je dit menu onder de profielfoto).

Waarschuwing: met blokkeren ben je niet langer vrienden. Iemand blokkeren op Facebook zonder te verwijderen is niet mogelijk. De persoon in kwestie krijgt geen melding van jouw blokkade.

Iemand blokkeren op Facebook Messenger

Voor Facebook gesprekken maak je gebruik van Messenger. Wil je iemand blokkeren op Facebook Messenger? Open het chatgesprek en tik op de blauwe informatieknop. Scroll omlaag en kies voor blokkeren. Je kunt nu alle chatberichten blokkeren. Kies je ervoor om iemand alleen in Facebook Messenger te blokkeren, dan kan deze nog steeds jouw profiel zien.

Facebook contacten deblokkeren

Is de ruzie bijgelegd of wil je weer opnieuw in contact komen? Met Facebook contacten deblokkeren zet je een deur open. Het deblokkeren werkt als volgt:

 • Ga in de rechterbovenhoek naar instellingen en kies in de linkerkant voor blokkeren
 • Je ziet nu een lijst met alle personen die geblokkeerd zijn. Klik naast de naam op deblokkeren

Maak je gebruik van de Facebook app, ga dan zo te werk:

 • Ga naar instellingen en privacy instellingen
 • Kies onder privacy voor geblokkeerd
 • Tik achter de naam van degene die je wilt deblokkeren

Na het deblokkeren ben je niet automatisch vrienden op Facebook. Wil je dit wel, dan moet je diegene een vriendschapsverzoek sturen. Hij of zij kan dit accepteren, weigeren of negeren.

Het is misschien wel zo netjes om na een periode van blokkade eerst even contact op te nemen met diegene. Leg een ruzie of meningsverschil bij of verklaar waarom je weer vrienden wilt zijn.

Persoon blokkeren op Facebook bedrijfspagina

Heb je naast een persoonlijk profiel ook nog een bedrijfspagina, dan ben je verantwoordelijk voor de inhoud hiervan. Misschien wil je vervelende reacties uitsluiten of personen blokkeren. Dit doe je via de instellingen van je bedrijfspagina:

 • Ga naar instellingen en kies voor personen en andere pagina’s
 • Zoek naar de naam van de persoon die je wilt blokkeren en klik op het tandwieltje
 • Selecteer ‘blokkeren van pagina’ en bevestig je keuze

Iemand blokkeren via een opmerking kan door eerst de opmerking te verbergen en vervolgens te kiezen voor blokkeren van deze persoon. Personen deblokkeren van een Facebook bedrijfspagina kan via de instellingen à personen en andere pagina’s à mensen die deze pagina leuk vinden à geblokkeerde personen en pagina’s.

Een persoon blokkeren van de Facebook bedrijfspagina heeft geen gevolgen voor eventuele vriendschappen op je persoonlijk profiel.

© Copyright 2009 - 2023 AndroidToestel.nl - www.androidtoestel.nl | Realisatie: AASHQ