Back to Top

Niet toegankelijk Facebook: vriend blokkeren maar niet verwijderen - androidtoestel.nl

Facebook heeft een aantal handige privacy opties. Zo kun je iemand beperken op Facebook en deze voor jouw berichten afschermen. Dit heet ook wel ‘niet toegankelijk’. We laten je zien hoe je iemand kan blokkeren zonder te ontvrienden. Ook laten we je zien hoe je erachter komt of je zelf op niet toegankelijk staat.

Iemand toevoegen aan de lijst niet toegankelijk

Voordat je iemand toevoegt aan deze lijst,  is het belangrijk om te weten wat hier de gevolgen van zijn. Zet je iemand op deze lijst, dan blijf je hiermee bevriend. Deze persoon kan alleen jouw openbare berichten zien. Deel je een foto met de instelling vrienden, dan is deze niet zichtbaar voor personen op de je niet- toegankelijk lijst.

De Facebook instelling voor niet toegankelijkheid werkt zo:

  • Ga naar het profiel van de persoon die je op de aparte lijst wilt zetten
  • Kies voor het menu ‘vrienden’ en klik op ‘toevoegen aan een andere lijst’
  • Selecteer ‘niet toegankelijk’

Wil je meerdere mensen op deze lijst zetten, dan is het handiger om dit vanuit de instellingen te doen:

  • Ga naar instellingen --> blokkeren
  • Selecteer ‘lijst niet toegankelijk’ en klik op ‘lijst bewerken’
  • Kies in het menu voor de optie ‘vrienden’ en voeg mensen aan de lijst toe door op hun naam te klikken

Via deze optie is het ook mogelijk om op een snelle manier mensen van de lijst af te halen.

Tip: Losse smartphones - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met smartphone vergelijken

Facebook vriend blokkeren maar niet verwijderen

Heb je even helemaal genoeg van een bepaald persoon, dan kun je kiezen uit verschillende opties. Je kunt je Facebook vrienden ontvolgen, verwijderen of blokkeren. Met ontvolgen ontvang je geen geplaatste berichten van deze persoon in je nieuwsoverzicht. Ook krijg je geen meldingen meer van of over deze persoon.

Een vriend verwijderen is een grotere stap, waarbij de contactpersoon uit je lijst verdwijnt. Jullie kunnen elkaar mogelijk nog wel zien, maar zijn niet langer bevriend op Facebook.

Met blokkeren kies je voor het geheel verbreken van het contact. Jullie kunnen elkaars berichten en reacties niet langer zien. Ook is het niet mogelijk om contact op te nemen.

Liever je Facebook vriend blokkeren maar niet verwijderen? Kies dan altijd voor de optie niet toegankelijk. Zo blijf je vrienden maar kan diegene niks meer op jouw tijdlijn zien. Let op: deze persoon ziet wel jouw reacties bij anderen. Plaats je een bericht en tag je een persoon uit je uitsluitingslijst, dan kan deze dit bericht ook zien.

Zo kom je erachter of je op de lijst niet toegankelijk staat

Zet je iemand op de speciale lijst, dan ontvangt deze persoon hier geen melding over. Dit betekent dat je het zelf ook niet direct in de gaten hebt wanneer iemand dit bij jou heeft gedaan. We kunnen ons voorstellen dat je erachter wil komen of je bent toegevoegd aan deze lijst. Hiervoor ga je naar de profielpagina van je vriend:

  1. Zie je alleen openbare berichten, dan zijn privé berichten waarschijnlijk niet zichtbaar voor jou. Let op: sommige Facebookgebruikers plaatsen alleen maar openbare berichten.
  2. Kijk of er berichten ontbreken. Stonden er eerder foto’s van dat leuke feestje maar zijn deze plots verdwenen? Misschien sta je op de lijst voor niet-toegankelijke personen. Het kan ook dat je vriend deze berichten of foto’s heeft verwijderd.
  3. Vraag een wederzijdse vriend om hulp. Kan deze bepaalde berichten en foto’s wel zien terwijl jij ze niet ziet, dan is de kans groot dat je op de ‘zwarte lijst’ staat.
  4. Vraag naar de oorzaak. Soms heeft je vriend je per ongeluk op deze lijst geplaatst. In andere gevallen is er toch meer aan de hand. Een gesprek kan voor veel opheldering zorgen.
© Copyright 2009 - 2023 AndroidToestel.nl - www.androidtoestel.nl | Realisatie: AASHQ