Back to Top

Je Facebook en Instagram account koppelen - androidtoestel.nl

Maak je gebruik van Facebook en Instagram en wil je deze twee aan elkaar koppelen? Je kunt best eenvoudig een Instagram account aan je Facebook profiel koppelen of toevoegen aan een Facebook bedrijfspagina. In dit artikel lees je hoe je dit moet doen.

Over Facebook en Instagram

Facebook is een social netwerk dat al sinds 2004 bestaat. Het is in 153 talen beschikbaar. Instagram is wat minder oud en bestaat sinds 2010. In 2012 is Instagram overgenomen door Facebook. Hierdoor is het heel gemakkelijk om deze twee aan elkaar te koppelen.

Het koppelen is vooral handig wanneer je veel foto’s op Instagram deelt en deze graag doorplaatst naar Facebook. Hierdoor hoef je niet beide social media accounts bij te houden. Dit bespaart je een hoop tijd en moeite.

Tip: Losse smartphones - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met smartphone vergelijken

Facebook en Instagram koppelen: zo doe je dat

Deze twee social media aan elkaar koppelen gaat vanaf je Facebook- of Instagramaccount.  Instagram koppelen aan je persoonlijk Facebook profiel lukt alleen via Instagram:

  • Ga naar je Instagram profiel en tik op het menu (drie streepjes onder elkaar)
  • Tik op instellingen à gekoppelde accounts
  • Selecteer Facebook en vul je aanmeldgegevens voor Facebook in

Wil je een Instagram account toevoegen aan een Facebook bedrijfspagina? Dit heeft zeker een voordeel: via Instagram krijg je veel meer statistieken over volgers en geïnteresseerden. Het koppelen aan een zakelijke pagina kan alleen wanneer je hier beheerder of editor van bent:

  • Ga naar de Facebookpagina en klik rechtsboven op instellingen

Tik op ‘Instagram advertenties’ en selecteer ‘een account toevoegen’

  • Vul de aanmeldgegevens van het Instagram account in en klik op bevestigen

Instagram koppelen aan Facebook lukt niet

Lukt het niet om je Instagram account aan Facebook te koppelen? Probeer eens beide apps te verwijderen en installeer ze vervolgens opnieuw. Vaak verhelpt dit het probleem. Mocht het nog steeds niet lukken, koppel dan beide accounts via een desktop pc.

Het koppelen van Instagram aan een zakelijke Facebook pagina lukt alleen wanneer je beheerdersrechten hebt. Is dit niet het geval, regel dit dan als eerst.

Aan de slag: Instagram delen op Facebook

Bij Instagram heb je de mogelijkheid om foto’s en video’s via Facebook te delen. Hierdoor wordt media op jouw Facebook tijdlijn weergegeven. Dit gebeurt geheel automatisch. Staat jouw Instagram profiel afgeschermd voor anderen? Gedeelde foto’s en video’s zijn wél via Facebook zichtbaar. Even goed opletten met de privacy instellingen! Ga hiervoor naar Facebook en bepaal wie jouw berichten kan zien. Deze instelling geldt ook voor doorgeplaatste berichten vanuit Instagram.

Je kunt Facebook berichten promoten op Instagram. Dit is vooral handig voor de zakelijke Facebook pagina. Plaats een bericht en kies voor ‘bericht promoten’. Je ziet een voorbeeld van de promotie op Instagram. Dit gebeurt alleen wanneer Facebook en Instagram aan elkaar gekoppeld zijn. Wil je dit niet, dan moet je de accounts van elkaar loskoppelen.

 

Facebook en Instagram account ontkoppelen

Ben je niet tevreden over de koppeling of wil je om een andere reden Facebook en Instagram ontkoppelen? Dit kan heel eenvoudig via dezelfde methode als het koppelen.

  • Ga naar je profiel en tik op het menu icoontje
  • Ga vervolgens naar instellingen à gekoppeld account à Facebook à koppeling met account verwijderen

Je hebt deze twee social media websites nu van elkaar losgekoppeld.

© Copyright 2009 - 2021 AndroidToestel.nl - www.androidtoestel.nl | Realisatie: AASHQ