Back to Top

Facebook kantoren inmiddels over de hele wereld gevestigd - androidtoestel.nl

Facebook is momenteel de grootste social network site. Het hoofdkantoor staat in California, inmiddels heeft het wereldwijd diverse kantoren. Zo blijkt het Nederlandse kantoor zelfs een van de mooiste gebouwen te zijn. Ontdek vanuit welke steden Facebook actief is.

Dit gebeurt er op een Facebook kantoor

Waar zijn al die Facebook kantoren wereldwijd goed voor? Hier ontstaan creatieve ideeën. Op het kantoor is de programmeur, marketing specialist, mobiele software engineer of de onderzoek wetenschapper werkzaam. Er is zoveel te doen binnen dit mega bedrijf, dat we niet alle functies op kunnen noemen. Het kantoor dient echter niet als klantenservice. Voor vragen of klachten moet je toch echt bij het online helpcentrum terecht.

Tip: Losse smartphones - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met smartphone vergelijken

Mooiste Nederlandse kantoor: het Facebook gebouw

Het Facebook Benelux kantoor staat in Amsterdam en is een kleinere versie van het Amerikaanse hoofdkantoor. Aan creativiteit geen gebrek: alles in het gebouw verwijst naar de Nederlandse cultuur. Zo is er een oranje hoekje, mini bruin kroegje en een Instagram wall met oer-Hollandse fiets. Het kantoor is gevestigd aan de Jollemanhof 15 in de Nederlandse hoofdstad.

Facebook kantoor Brussel (België)

Voorheen vonden de Belgische Facebook activiteiten vanuit Nederland plaats. Sinds 2012 heeft België zijn eigen Facebook kantoor. Dit staat in Brussel. In 2017 werd bekend dat Facebook zich in het nieuwe kantoor in Regent Park zou vestigen. Dit is het duurste huurpand van heel Brussel, en bevindt zich vlak bij het Europees Parlement. Op het Belgische kantoor vinden dezelfde activiteiten als in Nederland plaats, alleen dan op Belgische Facebook gebruikers gericht.

Facebook kantoren wereldwijd

Midden in het centrum van Londen staat het Brits hoofdkantoor van Facebook. Hier zijn ruim 2300 techneuten, marketing managers en sales mensen aan het werk.

Het Australische kantoor staat in Sydney. Hier houdt men zich bezig met business development, juridische zaken, financiën en nog veel meer.

Overige Facebook kantoren wereldwijd staan in Vancouver (Canada), Dallas, Pittsburgh en overige steden in Noord Amerika. In Latijns-Amerika heeft het kantoren in Mexico City, Brazilië, Argentinië en Colombia. Kijken we naar Europa, dan is Facebook onder andere gevestigd in Italië, Zwitserland, Zweden en nog veel meer. In Azië is dit social netwerk actief in Thailand, India, Zuid-Korea en overige Aziatische landen. Facebook laat zien dat het een multinationaal bedrijf is met ruim 2 miljard actieve gebruikers. Hier kan geen andere website tegenop.

Contact met een van de Facebook kantoren

Heb je een vraag over Facebook of wil je meer weten? De kantoren zijn niet bedoeld als algemene klantenservice. Gelukkig beschikt Facebook over een uitgebreid online helpcentrum. Daarnaast is er een community, waar gelijkgestemde mensen jou helpen met je vraag of probleem.

Werken bij Facebook? Ga naar www.facebook.com/careers/jobs. Hier vind je de nieuwste vacatures wereldwijd. Je kunt ook op locatie filteren. Heb je de skills, dan is het zeker een aanrader om bij Facebook te solliciteren. Vanwege de uitstekende arbeidsvoorwaarden en het hoger salaris is Facebook uitgeroepen tot de beste werkgever van de Verenigde Staten.

© Copyright 2009 - 2023 AndroidToestel.nl - www.androidtoestel.nl | Realisatie: AASHQ