Back to Top

Spraak app Talkie uitgebracht voor Android - androidtoestel.nl

Erwin Oudshoorn (31) uit Mijdrecht heeft zijn spraak app Talkie voor Android uitgebracht. Erwin is geboren met een Lymfatische Malformatie, waardoor hij moeilijk kan praten. Met behulp van de door hem bedachte app kan hij zichzelf verstaanbaar maken. Voor de iPhone was de Talkie app al beschikbaar, maar sinds vorige maand (maart 2019) is de app ook in de Google Play Store verkrijgbaar. Gebruikers van andere smartphone merken dan Apple kunnen Talkie dus nu ook downloaden en gebruiken.

Drie jaar geleden kwam Erwin op het goede idee om een spraak app te ontwikkelen. Dit was op het moment dat hij een dubbele kaakoperatie onderging in het UMC Utrecht. 8 weken liep hij toen met zijn kaken op elkaar waardoor hij doorlopen niet kon praten.

Tip: Losse smartphones - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met smartphone vergelijken

"Normaal typ ik het altijd in de standaard Notitie app, maar die letters zijn zo klein dat iedereen mijn telefoon uit mijn handen gristen om het te kunnen lezen. Dat werd ik zat dus ik besloot een app te maken waarbij de letters groter waren. Als eerste ontwikkelde hij toen een iPhone versie van de Talkie app en de reacties daarop waren zeer positief. Om die reden besloot hij om ook een Android versie te ontwikkelen van de app, wat dus nu een feit is geworden. Ongeveer 75% van de smartphones maakt gebruik van het besturingssysteem Android, waardoor nu iedereen de app kan gebruiken, ongeacht het merk smartphone.

Erwin stelt: “Het geeft veel voldoening dat mensen veel baat hebben bij de app.” vervolgt hij. “Zo krijg ik regelmatig berichten dat mensen die lijden aan ALS, een infarct hebben gehad of door een andere reden moeilijk of niet kunnen spreken met deze app toch zichzelf verstaanbaar kunnen maken. Ook logopedisten zijn enthousiast over de app.”

Met Talkie is het niet alleen mogelijk om in te typen en woorden uit te spreken, maar je kunt ook tekenen met de app en voorgeprogrammeerde woorden gebruiken met het soundboard. Woorden of zinnen die je veelvuldig gebruikt hoef je dan niet steeds opnieuw te typen. Ook dat is natuurlijk handig en levert tijdsvoordeel op.

Wil je Talkie downloaden en gebruiken? Klik dan op één van de onderstaande links:

Talkie in de Google Play Store

Talkie in de App Store

© Copyright 2009 - 2021 AndroidToestel.nl - www.androidtoestel.nl | Realisatie: AASHQ