Back to Top

WhatsApp: overstappen van iPhone naar Android - androidtoestel.nl

Ben je overgestapt van iOS naar Android en maak je gebruik van WhatsApp? Overstappen van iPhone naar Android betekent in veel gevallen dat WhatsApp gesprekken verloren gaan. Gelukkig is er een manier om deze gesprekken te behouden.

Back-up van WhatsApp gesprekken

Het is belangrijk om altijd een reservekopie (back-up) van je WhatsApp te maken. Zo blijven belangrijke gesprekken bewaard. In veel gevallen staat deze functie binnen WhatsApp ingeschakeld. Hiermee verstuurt WhatsApp regelmatig een back-up naar iCloud. Na één keer instellen hoef je dit niet handmatig te doen.

Voor het maken van een back-up heb je een iCloud account nodig. Zo maak je een back-up:

  • Open de WhatsApp applicatie op de iPhone
  • Ga naar instellingen > chats > reservekopie
  • Selecteer ‘maak nu reservekopie’

Er wordt eenmalige een back-up van de WhatsApp gesprekken gemaakt. Deze is terug te vinden in je iCloud account.

Tip: Losse smartphones - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met smartphone vergelijken

Overstappen van iPhone naar Android: gesprekken overzetten

Android toestellen maken voor een WhatsApp back-up gebruik van Google Drive. voor iPhones is dit iCloud. Helaas werken deze twee opslagdiensten niet samen. Bij overstappen van iPhone naar Android is het dan ook niet mogelijk om de back-up over te zetten. Hier zijn wel een aantal andere methoden voor, waarbij je gebruikt maakt van speciale software.

WhatsApp gesprekken overzetten met iPhone back-up extractor

WhatsApp bewaart alle gesprekken en contacten in een bestand. Wie dit bestand weet te vinden kan dit gemakkelijk naar een Android telefoon overzetten. Hierbij is het belangrijk om eerst een reservekopie in iTunes of op de Mac desktop te maken. Vervolgens download je de iPhone back-up extractor. Deze software vind je via deze website. Klik op de button ‘Download Now’. Je krijgt dan een probeerversie. Wil je deze software vaker gebruiken, dan betaal je tussen de €40 en €79.

Na het downloaden van deze software selecteer je het systeem waar op de computer draait. Vervolgens start het programma op. Ga naar het tabblad ‘expert mode’ en selecteer het bestand. Let erop dat je het juiste bestand selecteert. Klik op ‘extract’ en sla het bestand op de computer op. Doe dit op een logische plaats: je moet het bestand gemakkelijk terug kunnen vinden.

WhatsApp: overstappen van iPhone naar Android

Nu komt het belangrijkste gedeelte: het bestand naar de Android smartphone overbrengen. Installeer eerst de WhatsApp applicatie op het Android toestel. Open de app en ga direct naar instellingen. Selecteer ‘back-up maken van gesprekken’. Nu kun je de applicatie afsluiten en aan de pc koppelen.

Selecteer de extract map op de pc en kopieer deze bestanden naar de root folder van de Android smartphone. Sla het bestand dus niet op de sd-kaart of in een andere map op.

Nu komt de volgende stap: het installeren van WazzapMigrator. Dit is een applicatie die je in de Google Play Store vindt. Mocht je hem hier niet tegengekomen, dan kun je de app ook rechtstreeks van de website downloaden. Let op: het downloaden brengt kosten met zich mee. begin 2019 vraagt de uitgever €5,99 voor WazzapMigrator.

Installeer de app en open deze. WazzapMigrator gaat op zoek naar een archief bestand en zal vragen of je deze wilt verplaatsen. Bevestig je keuze, sluit de applicatie af en verwijder WhatsApp van de smartphone. Ga naar de Google Play Store en installeer WhatsApp opnieuw. bij het opstarten moet je kiezen voor herstellen. De WhatsApp back up van iPhone staat nu op het Android toestel.

Via bovenstaande methode is het heel eenvoudig om met WhatsApp over te stappen van iPhone naar Android.

© Copyright 2009 - 2022 AndroidToestel.nl - www.androidtoestel.nl | Realisatie: AASHQ