Back to Top

Hoe speel je Xbox One-games op je Android smartphone? - androidtoestel.nl

Wist jij dat je Xbox-One games gewoon kan spelen op je Android smartphone? Dit wordt mogelijk gemaakt door middel van Xbox Console Streaming. Er zijn wel een aantal voorwaarden waar je rekening mee moet houden. In dit artikel zullen wij je precies uitleggen hoe ook jij Xbox One-games op je Android smartphone kunt spelen. Nieuwsgierig? Lees dan vooral verder!

Wees voorzichtig met je Android smartphone

Voordat je allerlei Xbox One-games op je Android smartphone gaat spelen, is het belangrijk dat je zorgt voor een goede voorbereiding. Je zit immers niet te wachten op een kapotte telefoon of lege accu. Wat dat betreft, kun je je echter wel goed voorbereiden. Op die manier kom je tijdens het spelen niet voor verrassingen te staan.

Leg van te voren je Android smartphone bijvoorbeeld op een telefoon oplader zonder kabel, waardoor je voldoende accu hebt voor het spelen van Xbox One-games. Een gewone lader werkt natuurlijk ook gewoon. Daarnaast is het ook belangrijk je Android smartphone te beschermen tegen schokken en stoten, voor als het toestel tijdens het spelen per ongeluk uit je handen valt. Dit kun je heel goed doen door middel van een telefoonhoesje. Die zal jouw Android smartphone optimaal beschermen tijdens het gamen.

Xbox Console Streaming-bèta

Als sinds oktober 2019 is het streaming programma in bèta actief, maar toentertijd was deze functie alleen maar beschikbaar voor de Verenigde Staten en Groot-Brittanië. Een tijdje geleden werd dit programma ook actief in Nederland en dus kan ook jij nu meedoen. Doorloop de onderstaande stappen om te beginnen met streamen:

  1. Ga naar de “Google Play Store”
  2. Download de applicatie “Xbox Game Streaming” op je Android smartphone
  3. Open de applicatie en volg de stappen om je console met je telefoon te koppelen. Hier ben je waarschijnlijk wel eventjes zoet mee.
  4. Als je alle stappen hebt doorlopen, kun je beginnen met Xbox Console Streaming.

Zoals je eerder al hebt kunnen lezen, zijn er helaas wel voorwaarden verbonden aan dit testprogramma. Zo moet je onder andere een zogeheten Xbox Insider zijn. Wanneer je je als zo een  Xbox Insider registreert, kun je vrijwel als eerste beginnen met het uittesten van nieuwe functies voor Xbox.

Deelnemen aan het Xbox Insider-programma

Als je mee wilt doen aan het Xbox Insider-programma, dan moet je ook nog de volgende stappen doorlopen:

  1. Ga naar de “Microsoft Store” via je Xbox One of je PC
  2. Klik op de zoekbalk en zoek “Xbox Insider Hub” op
  3. Als je de applicatie hebt gevonden, klik dan op “Download” om Xbox Insider Hub te downloaden
  4. Volg de instructies om Xbox Insider Hub te installeren.

Nadat je Xbox Insider Hub hebt geïnstalleerd, ga je naar “Insider Content” om je aan te melden voor het testprogramma. Als je dit hebt gedaan, dan kun je je aanmelden voor nieuwe bèta-programma’s. Bij de “Alpha- en de Alpha Skip Ahead-programma’s” kan je alleen maar op uitnodiging meedoen, omdat Microsoft deze groepen personen gebruikt om erg vroege versies van apps en/of software te testen.

Verder moet jouw toestel tenminste Android 6.0 (Marshmallow) hebben om de applicatie te kunnen draaien. Daarnaast wordt een snelle internetverbinding uiteraard ook aangeraden.

© Copyright 2009 - 2021 AndroidToestel.nl - www.androidtoestel.nl | Realisatie: AASHQ