Back to Top

Wachtwoord schermvergrendeling vergeten van je Samsung smartphone - androidtoestel.nl

Je bent je Samsung Galaxy wachtwoord vergeten. Dit betekent dat de schermvergrendeling geblokkeerd is. Hierdoor kun je geen gebruik maken van je smartphone. Ontdek hoe je een vergeten wachtwoord of patroon schermvergrendeling omzeilt en je mobiel apparaat toch ontgrendelt. Dit geldt voor alle Samsung toestellen.

Oplossing 1: Terugzetten naar fabrieksinstellingen

Ben je het wachtwoord schermvergrendeling vergeten en staan er geen belangrijke gegevens op je smartphone? Kies dan voor het resetten naar fabrieksinstellingen. Alle gegevens op het toestel gaan verloren, media en bestanden op een sd-kaart blijven behouden.

Schakel het Samsung toestel uit. Houd de volume omhoog en volume omlaag toetsen tegelijkertijd ingedrukt. Houd vervolgens ook de uitknop ingedrukt totdat er een tekst op het scherm verschijnt. Dit kan tot 20 seconden duren. Let op, deze laatste handeling is afhankelijk van het model. Navigeer met de volume omlaag toets zodat je aankomt bij ‘factory reset’ of ‘terugzetten naar fabrieksinstellingen’. Met de volume omhoog knop selecteer je deze actie.

Tip: Losse smartphones - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met smartphone vergelijken

Oplossing 2: scherm ontgrendelen met Google account

Ben je het wachtwoord of patroon schermvergrendeling vergeten, dan kun je het apparaat resetten via het Google account. Zorg dat de Samsung smartphone aanstaat en verbinding heeft met het internet. De smartphone moet zijn ingelogd met een Google account. Voer meerdere malen een fout patroon of wachtwoord in. Na een aantal maal verschijnt rechtsonder in beeld de tekst ‘patroon vergeten’. Selecteer dit en kies voor ontgrendelen via je Google account. Voer je gebruikersnaam en wachtwoord in en kies een nieuwe schermvergrendeling.

Oplossing 3: herstellen met Dr.Fone

Dr.Fone is dataherstel software speciaal voor Android smartphones. Bij verloren data, een vergeten wachtwoord schermvergrendeling of een niet reagerend toestel kan Dr.Fone verwijderde bestanden herstellen. Download de software voor Windows en verbind de Samsung smartphone met de pc. Open het programma en kies de optie ontgrendelen/ unlock. Schakel de download modus op de smartphone in. Dit doe je door het tegelijkertijd indrukken van de homeknop, powerknop en volume omlaag knop. Gebruik de volume omhoog knop om te starten in de download modus. Start de Android lock scherm procedure. Volg de stappen op het scherm. Als het goed is kun je nu weer gebruik maken van de Samsung smartphone. Met Dr.Fone blijft alle data behouden. Dit is niet het geval wanneer je kiest voor reset naar fabrieksinstellingen.

Zorg voor een back-up van gegevens en instellingen

Het kan altijd voorkomen dat je het wachtwoord voor schermvergrendeling vergeten bent en je toestel moet resetten. Zorg daarom altijd voor een back-up van gegevens en instellingen. Gebruik hiervoor je Samsung account.

Ga op de smartphone naar apps à instellingen à accounts, Samsung account. Selecteer je e-mailadres en vink alles aan dat je wilt synchroniseren. De smartphone maakt een back-up van alle aangevinkte gegevens en instellingen. Bij het resetten van je toestel zet je eenvoudig alles terug via je Samsung account. Dit werkt hetzelfde met een back-up via een Google account of Dropbox. Deze laatste is als applicatie te downloaden via de Google Play Store.

© Copyright 2009 - 2021 AndroidToestel.nl - www.androidtoestel.nl | Realisatie: AASHQ