Back to Top

Huawei terugzetten naar fabrieksinstellingen - androidtoestel.nl

Werkt je Huawei smartphone niet meer goed of wil je deze verkopen? Huawei terugzetten naar fabrieksinstellingen helpt je hierbij. Via een hard reset worden al je gegevens en apps gewist. Zo begin je weer met een ‘schoon’ toestel.

Fabrieksinstellingen hard reset

Huawei weer terugzetten naar de fabrieksinstellingen wordt ook wel een hard reset genoemd. Wat gebeurt er dan? Hierbij zet je het hele systeem terug naar de standaardinstellingen, zoals het toestel uit de fabriek kwam. Bij een hard reset raak je alle gedownloade apps en gegevens kwijt. Dit is handig bij:

 • Toestel werkt niet na een software upgrade
 • De batterij raakt snel leeg
 • Het toestel reageert niet meer
 • Ontgrendeling vergeten of werkt niet
 • Verkoop van de smartphone

Let op: voer een hard reset nooit zomaar uit. Maak altijd eerst een back-up van je gegevens! Dit doe je met de handige back-up app (eventueel verkrijgbaar in de Google Play Store). Een back-up maken kan ook door het toestel aan te sluiten op de computer. Haal voor het uitvoeren van een harde reset de simkaart en geheugenkaart uit je toestel. Zo blijven belangrijke gegevens bewaard.

Tip: Losse smartphones - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met smartphone vergelijken

Huawei terugzetten naar fabrieksinstellingen: handleiding

We gaan nu over naar Huawei via hard reset naar fabrieksinstellingen zetten. Zorg dat je de volgende stappen goed uitvoert:

 • Schakel de smartphone uit
 • Houd de volume-omlaag knop ingedrukt
 • Druk op de aan/uit knop
 • Wacht tot de Android afbeelding verschijnt en laat de volume-omlaag knop los
 • Selecteer terug naar fabrieksinstellingen of gegevens wissen

Of je bovenstaande methode gebruikt, hangt af van de leeftijd van je toestel. Heb je een nieuwe Huawei en kun je gewoon bij de instellingen, dan werkt een hard reset op de volgende manier:

 • Ga naar instellingen en selecteer alles
 • Tik op back up en fabrieksinstellingen
 • Tik op terug naar fabrieksinstellingen
 • Tik op telefoon opnieuw instellen
 • Bevestig je keuze

Je toestel gaat nu alles terugzetten naar de fabrieksinstellingen. Houd er rekening mee dat dit enige tijd kan duren. Zorg er daarom voor dat de smartphone voorzien is van voldoende accucapaciteit. Leg het toestel eventueel aan de oplader. Tijdens het terugzetten kun je de Huawei smartphone niet gebruiken. Probeer de hard reset niet te onderbreken, dit kan resulteren in onverwachte fouten.

Huawei gebruiksklaar maken

Huawei terugzetten naar fabrieksinstellingen gelukt? Je bent nog niet helemaal klaar: je moet eerst de Huawei gebruiksklaar maken. Selecteer een wifi-netwerk: dit werkt het snelst bij het gebruiksklaar maken van jouw smartphone. De Huawei smartphone vraagt om een aantal instellingen en gegevens. Doorloop al deze stappen.

Bevind jij je in een andere tijdzone? Pas dan eventueel datum en tijd aan. Doe je dit niet, dan kan dit problemen met bepaalde apps en websites opleveren.

Zo ziet je Huawei er na een hard reset uit

Na het terugzetten naar fabrieksinstellingen lijkt je smartphone weer als nieuw. Alle standaard apps staan geïnstalleerd. Ook met betrekking tot de instellingen is alles heel basic. Eerder geïnstalleerde apps zijn verdwenen. Dit geldt ook voor instellingen en gegevens die op je smartphone waren opgeslagen. Alleen de gegevens op je simkaart zijn nog aanwezig.

Heb je een back-up gemaakt? Dan kun je instellingen en gegevens heel eenvoudig terughalen.

Terugzetten naar fabrieksinstellingen werkt niet

Huawei terugzetten naar fabrieksinstellingen lukt niet: wat te doen? Zorg ervoor dat je alles volgens de handleiding doet. Soms lukt het niet om de knoppen op het juiste moment in te drukken en los te laten. Je Huawei smartphone start dan gewoon op. Zet hem weer uit en probeer het opnieuw.

Wordt de hard reset onderbroken? Bekijk of je smartphone nog voldoende accucapaciteit heeft. Is dit niet het geval, dan kan deze de hard reset niet voltooien.

Werken de knoppen op je toestel niet? Wanneer je niet meer in de smartphone kan (of deze niet opstart), dan kun je ook geen hard reset uitvoeren. Ben je erg gehecht aan je toestel, dan zul je eerst de knoppen moeten laten repareren. Bedenk echter of je dit wil: de reparatiekosten kunnen soms hoog oplopen. Daarnaast heb je nooit de garantie of een hard reset ook het probleem met jou Huawei smartphone oplost.

Helaas: soms is je Huawei smartphone echt overleden. Zelfs een hard reset of terugzetten naar de fabrieksinstellingen helpt hier niet aan. De oplossing? Koop een nieuwe Huawei of ander Android toestel. Er zijn heel veel leuke en moderne smartphones verkrijgbaar. Waarschijnlijk hebben deze ook nog eens veel betere specificaties dan jouw oude model. Denk maar eens aan een krachtige processor, zuinige accu en uitstekende camera.

© Copyright 2009 - 2023 AndroidToestel.nl - www.androidtoestel.nl | Realisatie: AASHQ