Back to Top

Duurzame trends onder consumenten in de telecombranche - androidtoestel.nl

Consumenten hechten tegenwoordig meer waarde aan duurzaamheid. Steeds vaker kiezen overheden, consumenten en bedrijven voor een milieuvriendelijke aanpak. Nu milieuproblemen meer in het nieuws komen beseffen consumenten dat een duurzame levensstijl kan helpen. Ook in de telecombranche wordt er voor duurzaamheid gekozen. Ben jij benieuwd naar welke duurzame trends er op dit moment spelen? Hieronder lees je meer over de laatste ontwikkelingen.

Refurbished telefoons

De laatste jaren wordt er meer dan ooit voor een refurbished toestel gekozen. Dit zijn tweedehands telefoons die helemaal zijn hersteld, zodat deze er weer als nieuw uitzien. De telefoons zien er niet alleen als nieuw uit, maar functioneren ook nog eens zo. Het is goed dat consumenten steeds vaker telefoons herbruiken, want de fabricage van deze toestellen is belastend voor het milieu. Jouw oude telefoon kan nog altijd omgetoverd worden in een prachtig refurbished toestel.

De trend van refurbished telefoons is een positieve ontwikkeling voor veel partijen. Zo kunnen consumenten een deel van het aankoopbedrag terugkrijgen door hun ‘oude’ telefoon te verkopen aan een bedrijf. Deze bedrijven kunnen daarna deze mobieltjes opknappen en doorverkopen. Vervolgens koopt een nieuwe gebruiker deze opgeknapte telefoon tegen een lage prijs. Tot slot profiteert het milieu hier ook van, wat leidt tot een win-win situatie.

Tip: Losse smartphones - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met smartphone vergelijken

Prepaid of Sim Only?

Na de aanschaf van een refurbished toestel zal deze voorzien moeten worden van belminuten, smsjes en data. Dit kan in de vorm van een Sim Only abonnement, of een prepaid simkaart. Deze vormen lijken vrij veel op elkaar. Bij een prepaid simkaart betaal je vooraf en kun je gebruik maken van de diensten van een provider tot dat het bestelde tegoed op is. De diensten werken dan niet meer en zullen pas weer gaan werken als dit tegoed wordt opgewaardeerd. Bij een Sim Only abonnement is het de bedoeling dat je van te voor een bepaald aantal belminuten, sms’jes en hoeveelheid data kiest, voor deze selectie krijgt een consument iedere maand een rekening. Mocht de consument buiten zijn bundel gaan en de limieten overschrijden, dan krijgt deze persoon een hogere rekening.

Een populaire provider van het prepaid model is Simyo. Zo heeft Simyo de prijs van het meest klantvriendelijke bedrijf in Nederland mogen ontvangen. Daarnaast is prepaid internet van Simyo van uitstekende kwaliteit.

Recyclen

Zoals we net hebben gelezen worden veel ‘oude telefoons’ doorverkocht als refurbished telefoons. Dit is een mooie ontwikkeling voor telefoons die nog gewild zijn. Natuurlijk zijn er ook oudere telefoons die niet meer zo gewild zijn. Deze telefoons kunnen geryceld worden.

Mobiele telefoons bestaan uit een aantal schaarse materialen. Denk bijvoorbeeld aan goud en mineralen die afkomstig zijn uit mijnen. Door onze oude telefoons te recyclen hoeven er minder van deze mineralen uit de grond worden gehaald. Een aantal van dit soort grondstoffen zal in de toekomst zo schaars worden dat deze op gegeven moment opraken. Door telefoons milieubewust te recyclen kunnen we dit uitstellen en in de tussentijd naar alternatieven zoeken. Een mooi voorbeeld van een telefoon die is ontstaan uit recycelde grondstoffen is de Fairphone, gemaakt door de Nederlandse ondernemer Bas van Abel.

Dit artikel is in samenwerking gemaakt met Simyo

© Copyright 2009 - 2022 AndroidToestel.nl - www.androidtoestel.nl | Realisatie: AASHQ