Back to Top

5 goede tips voor het afsluiten van een Sim Only abonnement - androidtoestel.nl

Sta je op het punt om een Sim Only abonnement af te sluiten, dan doe je er goed aan om op een aantal zaken te letten. Door vooraf wat onderzoek te doen kun je een Sim Only contract afsluiten dat beter voldoet aan je wensen en eisen, en bovendien kun je op deze manier geld besparen. Hieronder geven we je nu 5 goede tips om goed beslagen ten ijs te komen bij het uitzoeken van een nieuw Sim Only abonnement, zowel als je wilt overstappen naar een nieuwe provider, als wanneer je wilt verlengen bij je huidige provider.

1. Kies de juiste provider

Een van de belangrijkste keuzes die je zult moeten maken als je een nieuwe Sim Only wilt hebben, is de keuze qua provider. Er zijn in Nederland 13 aanbieders waar je een Sim Only abonnement kunt afsluiten. Daarbij zijn er kortweg 2 mogelijkheden: verlengen bij je huidige provider, of een nieuw abonnement afsluiten bij een andere, nieuwe provider. Het is goed om na te gaan wat voor jou het beste is, welke provider jou goede condities en mogelijkheden kan bieden, en welke provider het soort abonnement biedt waar je naar op zoek bent. Hoe dan ook geldt dat verlengen bij dezelfde provider in een nieuw contract, of overstappen naar een nieuw contract bij een ander provider, vrijwel altijd gunstiger is dan ‘blijven zitten’ in je huidige abonnement, na de einddatum. Providers verbeteren in de loop der tijd namelijk hun abonnementen, waardoor je bijvoorbeeld meer dataverkeer en/of belminuten krijgt voor hetzelfde, of zelfs voor minder geld per maand!

2. Kies de juiste looptijd

In de markt zijn er voor Sim Only 3 soorten abonnementen te krijgen voor wat betreft de looptijd. De looptijden waar je uit kunt kiezen zijn 2 jaar, 1 jaar of 1 maand. Goed daarbij is om op te merken dat niet alle providers alle soorten looptijden aanbieden. En daarnaast is het belangrijk om te weten dat providers je doorgaans belonen als je langer klant blijft. Met andere woorden, als je kiest voor een contractduur van 2 jaar ben je doorgaans per maand iets goedkoper uit dan met een contractduur van 1 jaar. En voor een maandelijks opzegbare Sim Only betaal je per maand doorgaans een heel klein bedrag extra, ten opzichte van een 1-jarig contract bij dezelfde provider. Wil je flexibel zijn, kies dan voor een maandelijks opzegbare Sim Only, en wil het goedkoopst uit zijn, kies dan voor een 2-jarig contract, of voor een 1-jarig contract, afhankelijk van het aanbod van de gewenste provider.

3. Kies de juiste hoeveelheid data voor mobiel internet

Een van de belangrijkste zaken waar je op moet letten is de hoeveelheid data voor mobiel internet binnen je Sim Only. In de markt zijn er allerlei soorten bundelgroottes, van een aantal honderd MB tot wel 50GB per maand. Het is vooraf goed om een inschatting te maken van je maandelijkse verbruik qua data voor mobiel internet. Zo kies je de juiste databundel, met genoeg data, en niet te veel data. Aangezien data relatief duur is, is het erg belangrijk om de juiste inschatting te maken. Internet je (te vaak) boven je databundel, dan ben je namelijk extra duur uit, maar kies je een databundel die te groot is, dan betaal je maandelijks onnodig voor data die je niet gebruikt. Gelukkig zijn er bij providers zoveel verschillende databundels of abonnementen te krijgen dat er altijd wel een passende datahoeveelheid te vinden is. Een provider als Simpel.nl biedt op het moment (juli 2022) bijvoorbeeld 5 verschillende Sim Only contracten aan, met verschillende datahoeveelheden. Er is de keuze uit een Sim Only met 500MB, 1,5GB, 6GB, 12GB en 14GB aan datahoeveelheid. Internet je maar weinig op je mobiel, kies dan voor 500MB, internet je regelmatig op je mobiel, dan lijkt 1,5GB of 6GB de juiste keuze. Een fervent internetter op je smartphone? Dan biedt de Sim Only met 12GB of 14GB waarschijnlijk de beste uitkomst.

4. Kies de juiste hoeveelheid belminuten

Naast de hoeveelheid data voor internetgebruik zul je na moeten gaan hoeveel maandelijkse belminuten je moet hebben. Vaak bieden providers hiervoor de keuze uit twee of meerdere opties. Dat wil zeggen bijvoorbeeld een contract met 50, 100 of 250 belminuten, of met onbeperkt bellen. In tegenstelling tot vroeger zijn mobiele belminuten tegenwoordig veel goedkoper. Dat maakt het vaak aantrekkelijk om te kiezen voor onbeperkt bellen bij een Sim Only, omdat dit vaak maar een heel klein bedrag extra kost per maand. Dit ten opzichte van een contract met een vooraf vastgesteld aantal belminuten.

5. Kies voor een Sim Only provider

Ben je al bekend met de term ‘Sim Only provider’? Dit zijn providers die uitsluitend abonnementen zonder toestel aanbieden. Deze providers zijn over het algemeen goedkoper dan de bekende grote providers zoals KPN, T-Mobile en Vodafone, die ook abonnementen met toestel aanbieden. Simpel.nl is een goed voorbeeld van een Sim Only provider. Sim Only providers bieden vaak ook Sim Only abonnementen aan met kleinere databundels, en zonder opsmuk. Al bij al brengt dat lagere maandelijkse lasten met zich mee; wie wil dat nou niet?

© Copyright 2009 - 2022 AndroidToestel.nl - www.androidtoestel.nl | Realisatie: AASHQ