Back to Top

Bespaar op de aanschaf van je nieuwe Samsung - androidtoestel.nl

Je bent op zoek naar een nieuwe Samsung smartphone, dan heb je waarschijnlijk naar een nieuw toestel of een duur abonnement gekeken. Maar heb je al een refurbished Samsung overwogen? Het is niet meer van deze tijd om je toestel nieuw te kopen, want wij Nederlanders zijn gek op geld besparen. Zo bespaar je met een refurbished Samsung al snel 30% ten opzichte van een nieuwe Samsung. Bij oudere modellen is dit verschil vaak nog groter. Dit is ook de belangrijkste reden dat de vraag naar refurbished devices de afgelopen jaren sterk toeneemt. Graag vertellen we jou meer over refurbished devices zodat jij de beste beslissing kunt maken.

Kwaliteitsverschil, refurbished of tweedehands Samsung

Een refurbished device wordt altijd grondig door productspecialisten gecontroleerd en waar nodig gereviseerd. De kwaliteit van een tweedehands smartphone die bijvoorbeeld op Marktplaats wordt aangeboden valt vaak te betwisten. Het toestel kan er aan de buitenkant nog zo goed uitzien, inhoudelijk kan er van alles mis mee zijn. Hoelang geeft een Marktplaats aanbieder garantie op zijn gebruikte smartphone? De meeste refurbished aanbieders bieden meestal 1 tot 2 jaar garantie. Als consument kan jij je ook nog beroepen op de wettelijke 14 dagen bedenktijd. Dit zijn de belangrijkste verschillen, een refurbished Samsung is dus betrouwbaarder dan een tweedehands Samsung en goedkoper dan een nieuw toestel.

Kortom, met een refurbished device koop je dus meer zekerheid!

Nieuwe accessoires

Een refurbished Samsung wordt meestal geleverd met nieuwe accessoires. Zo ontvang je bij de meeste leveranciers een nieuwe adapter, oplaadkabel, hoesje en een tempered glass. 

Tip: Losse smartphones - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met smartphone vergelijken

Waarom kiezen voor een refurbished?

Veel mensen associëren refurbished met gebruikt, maar dat is niet het geval. Zo wordt een refurbished iPhones vakkundig gecontroleerd op eventueel beschadigingen, defecten en op eventuele technische mankementen. Zo wordt bijvoorbeeld een refurbished Samsung Galaxy S9 plus van FixjeiPhone wordt op meer dan 50 punten vakkundig gecontroleerd. Zo weet je zeker dat je op de beste kwaliteit kunt rekenen. 

Voordelen van een refurbished Samsung:

  • Goedkoper dan een nieuwe Samsung, je bespaart dus in veel gevallen tot wel 30% op de nieuwprijs
  • Een refurbished device is gecontroleerd en wordt geleverd met 12 maanden garantie
  • Meer zekerheid dan met een tweedehands Samsung
  • Je kunt je refurbished smartphone altijd retourneren, wettelijke bedenktijd is 14 dagen
  • Bijdrage aan een duurzame samenleving, dus een beter milieu

Kies voor een betrouwbare refurbished aanbieder

Om zeker te weten dat je een goede aankoop doet, moet je voor een betrouwbare aanbieder kiezen. Koop niet direct bij de eerste de beste aanbieder, maar doe eerst een onderzoek naar de aanbieder. Zo kan je onder andere controleren of de webshop een webshop keurmerk heeft en kijk eens naar het aantal reviews. Want als je een prijzige aankoop doet, wil je natuurlijk wel weten dat je deze bij een betrouwbare website plaatst.

Met deze informatie in je achterhoofd hopen wij dat je een nog betere keuze kunt maken.

© Copyright 2009 - 2022 AndroidToestel.nl - www.androidtoestel.nl | Realisatie: AASHQ