Back to Top

Closing the Loop wint Circulair Award 2018 - androidtoestel.nl

Het Amsterdamse Closing the Loop heeft de Circulair Award 2018 in de wacht gesleept. Dit bedrijf recycled oude smartphones en vermindert hiermee de uitstoot van CO2. Een goede zaak voor zowel Closing the Loop als het milieu.

Closing the Loop was een van de 140 bedrijven die meededen aan de wedstrijd. De Circulair Award is een initiatief van de Rabobank, in samenwerking met Desko kantoorinrichters. De prijs wordt standaard uitgereikt tijdens de week van de Circulaire Economie. Gekeken wordt naar het meest duurzame ontwerp of product. De hoofdprijs bestaat uit een geldbedrag van €7500. Dit bedrag heeft Closing the Loop uit handen van staatssecretaris Stientje van Veldhoven mogen ontvangen.

Closing the Loop is opgericht door de Nederlander Joost de Kluijver. Het bedrijf heeft al meer dan 200.000 oude telefoons van de stortplaats gered. Onderdelen worden gebruikt voor nieuwe smartphones. Dit alles gebeurt in ontwikkelingslanden, waarmee de inwoners in deze landen een mooi inkomen verkrijgen.

Hergebruik van metalen

Het recyclen van smartphones is een goede business. In iedere telefoon bevinden zich kostbare metalen zoals goud en zilver. Ook aluminium, koper en palladium kunnen hergebruikt worden. Niet alleen bespaart dit een hoop kosten, ook is dit beter voor het milieu.

Waarom het recyclen vooral in ontwikkelingslanden gebeurt? Omdat recycling juist in deze landen niet zo speelt als hier. Jaarlijks belanden meer dan 100 miljoen oude telefoons op de vuilnisbelt. Hierdoor gaan veel grondstoffen verloren, iets dat alleen maar voor extra hoge kosten voor smartphone fabrikanten zorgt.

Afrikaanse landen staan er financieel niet altijd even goed voor. Door grondstoffen uit oude smartphones te halen, levert dit geld op voor inwoners én overheden. Dit gebeurt overigens niet alleen in Afrikaanse maar ook in Aziatische landen.

Is een smartphone met gerecyclede materialen net zo goed? Ja, ook deze toestellen leveren uitstekende prestaties. Metalen zijn herbruikbaar en gaan vele jaren mee. Bovendien kunnen gerecyclede toestellen tegen lagere prijzen worden aangeboden.

De ING draagt actief bij aan een afvalvrije verwijdering. Closing the Loop gebruikt oude telefoons van ING voor de productie van nieuwe toestellen. Dit gebeurt ook met telefoons van Royal Schiphol Group.

Beste Android deals:
Samsung Galaxy A8 (2018)32GB 1.5 GB 4G eenmalig €17.00 abo €8.00 p.m. toestel €11.00 p.m.
Samsung Galaxy S964GB 2 GB 4G eenmalig €0.00 abo €11.00 p.m. toestel €22.00 p.m.
Huawei P20 Lite64GB 1.5 GB 4G eenmalig €0.00 abo €8.00 p.m. toestel €8.00 p.m.
Samsung Galaxy S864GB 2 GB 4G eenmalig €0.00 abo €11.00 p.m. toestel €17.00 p.m.
Samsung Galaxy S9+64GB 2 GB 4G eenmalig €20.00 abo €11.00 p.m. toestel €27.00 p.m.

Staat je gewenste abonnement er niet bij? Ga naar de uitgebreide abonnement vergelijker, inclusief filters en zoekwoorden.


© Copyright 2009 - 2018 AndroidToestel.nl - www.androidtoestel.nl | Realisatie: AASHQ