Back to Top

Welke telefoon is beter: Samsung of Huawei? - androidtoestel.nl

Kijken we naar de wereldwijde verkoop van Android smartphones, dan scoren Samsung en Huawei als beste. De keuze voor een nieuwe smartphone is dan ook snel gemaakt: het wordt een van deze twee merken. Maar welke telefoon is beter, Samsung of Huawei? We zochten het voor jou uit.

Samsung versus Huawei

Zowel Samsung als Huawei zijn Aziatische smartphonefabrikanten met een groot aanbod. Op het gebied van kwaliteit concurreren ze sterk met elkaar. Toch zijn er een aantal duidelijke verschillen tussen deze merken. Deze vinden we vooral terug in de behuizing, camera en processor. Ook is er een groot prijsverschil tussen deze twee smartphone merken.

Tip: Losse smartphones - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met smartphone vergelijken

Behuizing van Samsung en Huawei toestellen

De behuizing van Samsung smartphones staan voor kwaliteit. Alle modellen uit de S-, A- en Note-serie zijn uitgerust met een aluminium behuizing. Sommige toestellen uit de J-serie hebben een kunststof behuizing. De S- smartphones zijn stof- en waterdicht. Zo is de Samsung Galaxy S5 ip67 gecertificeerd en vanaf Galaxy S7 zelfs ip68 gecertificeerd.

De smartphones van Huawei zijn over het algemeen uitgerust met een aluminium frame. De Huawei Mate 20 Pro is ip68 en de 20 Pro zijn ip67 gecertificeerd. Alle overige toestellen zijn ten hoogste stof- en spatbestendig. Best wel een verschil wanneer je onzorgvuldig met je toestel omgaat.

Huawei vs Samsung camera

Schiet je graag de mooiste plaatjes, dan zit je bij Samsung altijd goed. Dit merk staat bekend om de goede camera’s en uitstekende video opnamekwaliteit. Het beste resultaat behaal je met een toestel uit de S-serie. De Huawei camera’s zijn iets minder goed en bevatten ook wat minder functies. Voor een eerlijke vergelijking bekijken we de Huawei P20 Pro vs Samsung S9 Plus camera:

  • Beide toestellen zijn uitgebracht in februari/ maart 2018.
  • Deze twee smartphones zijn voorzien van aluminium frame, ip67/ ip68 en 6,1/ 6,2 inch groot.
  • De Samsung Galaxy S9 Plus is uitgerust met een dual 12mp en 12mp camera met 2 x optische zoom.
  • De Huawei P20 Pro heeft een tripple 40mp, 20mp en 8mp camera met 3x optische zoom.
  • Op het onderdeel fotograferen is de Huawei p20 Pro de winnaar.
  • Kijken we naar opnamekwaliteit, dan scoort de Galaxy S9 Plus een stuk beter. Dit geldt ook voor het maken van selfies, ondanks dat de Galaxy S9 Plus een lagere resolutie heeft.

Processor van Samsung en Huawei smartphones

Samsung maakt gebruik van de Qualcomm Snapdragon processors. Deze mobiele processors staan bekend om hun klein ontwerp, snelheid, kracht en energie-efficiëntie. Hierbij kiest Samsung voor de nieuwste toestellen uit de S-serie altijd voor de betere processors.

Binnen Huawei smartphones vinden we de Hisilicon Kirin processors. Deze chips voor mobiele telefoons zijn gebouwd met de meest geavanceerde procestechnologie. We moeten er wel bij vermelden dat Hisilicon in volledig eigendom is van Huawei: dat verklaart ook gelijk de keuze voor deze mobiele processors.

Samsung toestellen uit de S-serie, met name de nieuwere modellen, werken zeer snel en efficiënt. De nieuwste Huawei smartphones volgen op de voet. Kijken we naar prestaties van de nieuwste smartphones van deze merken, dan liggen deze zeer dicht bij elkaar.

Eindconclusie: is Huawei of Samsung beter?

Moet jouw telefoon tegen een stootje kunnen en vind je het maken van goede foto’s belangrijk, dan bevelen we een Samsung Galaxy uit de S-serie aan. Op alle andere gebieden kom je goed weg met een Huawei toestel.

Het prijsverschil is duidelijk aanwezig. Samsung S toestellen zijn over het algemeen hoger geprijsd dan Huawei smartphones. Alleen de Huawei P20 Pro en Mate 20 Pro zijn voor Huawei begrippen stevig geprijsd.

© Copyright 2009 - 2023 AndroidToestel.nl - www.androidtoestel.nl | Realisatie: AASHQ