Back to Top

Huawei Mate 20 en Mate 20 Pro vergelijken: de verschillen - androidtoestel.nl

Benieuwd naar de verschillen tussen Huawei Mate 20 en Mate 20 Pro? Deze smartphones zijn beide in 2018 uitgebracht. Ze hebben interessante specificaties, maar deze moet je wel goed met elkaar vergelijken. Hieronder zie je de belangrijkste verschillen en overeenkomsten.

De Huawei Mate 20 (Pro)

Huawei is een Chinese fabrikant van smartphones. Ze brengen toestellen in verschillende series uit. De Mate-serie bevat verschillende modellen die allen voorzien zijn van Leica lenzen (fotografie). Ben je een echte (hobby) fotograaf of maak je graag de mooiste foto’s, dan zit je met de Huawei Mate Serie altijd goed.

Tip: Losse smartphones - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met smartphone vergelijken

Verschil Huawei Mate 20 en Mate 20 Pro

Een belangrijk verschil tussen Huawei Mate 20 en Mate 20 Pro is de schermgrootte. Je zou denken dat die van de Pro groter is, maar dit klopt niet. De Mate 20 Pro heeft namelijk een 6,39 inch scherm en de Mate 20 een 6,53 inch scherm. Kijk echter niet alleen naar de schermgrootte, want die bij de Mate 20 Pro heeft een hogere pixeldichtheid. Hierdoor zien beelden er veel beter uit. Is bovenstaand verhaal verwarrend? Simpel: de Huawei Mate 20 Pro heeft een iets kleiner scherm maar geeft beelden zeer helder weer.

Over de behuizing en het display

De Huawei Mate 20 en Mate 20 Pro vergelijken doe je door ook naar de buitenkant te kijken. Deze smartphones zijn voorzien van een aluminium frame en een voor- en achterzijde van Gorilla Glass 5. De Mate 20 is ip53 gecertificeerd (stof- en water protectie). De Mate 20 Pro heeft code ip68 en kan gedurende 30 minuten tot 2 meter onder water. Handig wanneer je toestel per ongeluk in het water valt!

Processor en prestaties

Een opvallende overeenkomst tussen Huawei Mate 20 en Huawei Mate 20 Pro is de processor. Deze smartphones zijn voorzien van een Hisilicon Kirin 980 processor. Wel is er een verschil in het werkgeheugen. Zo is de Mate 20 verkrijgbaar met 4 of 6 GB RAM geheugen. Bij de Mate 20 Pro kies je uit 6 of 8 GB RAM geheugen. Een groter werkgeheugen is een pluspunt, vooral wanneer je veel taken tegelijkertijd uitvoert.

Qua prestaties liggen ze op hetzelfde niveau. Op de eindstreep werkt de processor bij de Huawei Mate 20 net iets efficiënter, al scheelt het niet veel.

Dit moet je weten over de camera’s

Misschien wel het meest interessant zijn de camera’s van deze twee toestellen. Laten we beginnen met de Huawei Mate 20. Deze heeft een triple hoofdcamera (3 lenzen). De lenzen hebben een resolutie van 12mp, 8mp en 16mp. Je maakt gebruik van 2x optische zoom. Deze triple camera creëert foto’s met scherptediepte.

De hoofdcamera van de Mate 20 Pro is nog beter. Deze heeft een triple camera met 3x optische zoom. De lenzen hebben een resolutie van 40mp, 8mp en 20mp. Als hobby fotograaf word je hier echt blij van!

Met betrekking tot de selfiecamera niets te klagen: beide toestellen hebben een enkele 24mp selfiecamera met HDR.

Laten we de opslagcapaciteit niet vergeten. Je wilt immers al die mooie foto’s op je smartphone opslaan. De Huawei Mate 20 is uitgerust met een opslagcapaciteit van 64 of 128 GB. Bij de Huawei Mate 20 Pro heb je keuze uit 128 GB of 256 GB opslagruimte. Vind je dit te weinig? Je kunt het geheugen uitbreiden met een nano memorycard. Deze toestellen ondersteunen een uitbreiding tot 256 GB.

Vergelijking: de accu’s

Heb je er ook een hekel aan om je toestel dagelijks op te laden? Kijk dan goed naar batterij specificaties. De Mate 20 heeft een 4000 mAh batterij. Die van de Mate 20 Pro is iets groter: 4200 mAh. je wilt natuurlijk weten hoe lang deze batterijen mee gaat. Hiervoor kijken we naar de 3G gesprekstijd. De batterij van de Mate 20 gaat bijna 23 uur mee. Verbaas je niet, maar de batterij van de Mate 20 Pro gaat in 3G gesprekstijd maar liefst 28 uur mee! Dit is een zeer goede prestatie waar je echt iets aan hebt.

Opladen? Dit doe je met een normale lader of snellader. Overigens kan de Mate 20 Pro sneller laden dan de Mate 20.

De 20 Pro kun je ook als powerbank inzetten. Dit kan bij de Mate 20 helaas niet.

Schermontgrendeling bij deze Huawei smartphones

Nog meer om de Huawei Mate 20 met de Mate 20 Pro te vergelijken: de schermvergrendeling. Hier is gelijk een duidelijk verschil in. De Mate 20 Pro ontgrendel je namelijk met behulp van face ID of vingerafdruk. De Mate 20 kun je alleen met vingerafdruk ontgrendelen.

Verkrijgbare kleuren en prijs

Je kent de verschillen tussen Huawei Mate 20 en Huawei Mate 20 Pro. Heb je al een keuze kunnen maken? Deze smartphones zijn verkrijgbaar in de moderne kleuren: blauw, zwart, groen, rozegoud en paars.

Hoe zit het met de prijs van deze toestellen? Voor de Huawei Mate 20 betaal je in 2019 ongeveer €219 - €239. Het gaat hier om een toestel met 64 GB opslagruimte. De Huawei Mate 20 Pro kost op datzelfde moment ongeveer €549, ook met 64 GB opslagruimte. Hoe meer opslagruimte, hoe duurder het toestel.

Conclusie: Huawei Mate 20 of Mate 20 Pro kopen?

Nu natuurlijk de vraag welke van deze twee toestellen beter is. Kijk je alleen naar de specificaties waaronder de camera en de accu, dan scoort de Mate 20 Pro beduidend beter. Op het gebied van processor/ prestaties is er geen groot verschil.

Met een prijsverschil van ruim €300 is de Mate 20 Pro een stuk duurder. Je weet echter wel wat je hiervoor krijgt: een toestel met een van de beste camera’s uit 2018/ 2019. Vind je dit minder belangrijk en zoek je gewoon een goede smartphone, dan zit je met de Huawei Mate 20 altijd goed.

Beste smartphone deals:

Staat je gewenste abonnement er niet bij? Ga naar de uitgebreide abonnement vergelijker, inclusief filters en zoekwoorden.


© Copyright 2009 - 2019 AndroidToestel.nl - www.androidtoestel.nl | Realisatie: AASHQ