Back to Top

Welke provider heb ik? - androidtoestel.nl

Normaal gesproken weet je welke mobiele provider je hebt. Het kan echter voorkomen dat je dit vergeten bent, of de telefoon van iemand anders gebruikt. Welke telefoon provider je hebt is gelukkig gemakkelijk te achterhalen. We laten je zien hoe je de provider van je mobiel ontdekt en hoe je de eigenaar van een mobiel telefoonnummer achterhaalt.

Hoe achterhaal ik mijn provider?

Een telefoon provider verzorgt het telefoonverkeer tussen klanten en het telefoonnetwerk. De meest populaire providers zijn T-Mobile, KPN, Vodafone, Tele2 en Telfort. Daarnaast zijn er nog een aantal andere mobiele providers actief.

Iedere provider hanteert zijn eigen tarieven. Soms krijg je korting wanneer je naar iemand met dezelfde provider belt. Hierdoor kan het handig zijn om te weten bij welke aanbieder je zelf zit, maar ook de aanbieder van degene waar je naartoe belt. Je herkent de provider vaak aan het telefoonnummer. Lees hieronder hoe je dit doet.

Tip: Losse smartphones - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met smartphone vergelijken

Nummerreeks provider herkennen

Alle providers krijgen oorspronkelijk een serie mobiele telefoonnummers toegekend. Dit noemen we ook wel de nummerreeks. Het kan voorkomen dat je een nieuw abonnement afsluit en je huidige telefoonnummer meeneemt naar je nieuwe provider. Hierdoor komt jouw telefoonnummer dat eerst bij Vodafone hoorde, plots bij T Mobile of KPN Telecom terecht (dit is een voorbeeld). Deze methode is dus niet geheel waterdicht. Een complete nummerreeks provider lijst vind je op deze website: http://www.gsmhelpdesk.nl/helpdesk/30/nummerreeksen

Bekijk de lijst en zoek je eigen telefoonnummer of het nummer waar je naartoe wilt bellen. Je ziet een begin en einde nummerreeks. Dit betekent dat alle telefoonnummers die hiertussen zitten ook tot dezelfde provider behoren.

Telefoon provider opzoeken

Er is nog een andere methode om de telefoon provider op te zoeken. Heb je een telefoon in handen waarvan je de provider niet kent, bel dan het algemene voicemailnummer. Bij het bellen van dit nummer hoor je direct met welke voicemailservice (en provider) je verbonden bent. Providers hanteren hetzelfde voicemailnummer. Bel naar: 1233.

Van provider wisselen

Weet je welke provider je hebt,  dan kun je eventueel overstappen naar een ander. Bij een abonnement zal de provider je persoonlijke gegevens verifiëren. Heb je een prepaid kaartje, dan hoef je alleen maar een nieuwe simkaart van een andere provider aan te schaffen. Let op: Dit is alleen mogelijk bij een simlockvrij toestel. Heb je dit niet, bekijk dan de mogelijkheden tot het simlockvrij maken van je smartphone.

Eigenaar mobiel nummer achterhalen

Een mobiel nummer belt je en je wilt graag weten wie dit is. Steeds vaker staan mobiele telefoonnummers geregistreerd in het online telefoonboek. Is dit niet het geval, dan is er nog een andere optie. Voeg het voor jou onbekende nummer toe aan je lijst met contacten. Kies hierbij een willekeurige naam. Ga vervolgens naar WhatsApp en open je lijst met contacten. Selecteer je nieuwe contactpersoon. In sommige gevallen zie je de profielfoto van de onbekende beller. Of dit daadwerkelijk zichtbaar is, hangt af van de privacy instellingen van de ander. Je kunt overigens ook een WhatsApp bericht sturen en vragen wie de persoon is.

Er is nóg een methode om de eigenaar van een mobiel nummer te achterhalen. Kopieer het telefoonnummer in de zoekbalk van Facebook. Soms verschijnt er een profiel bij het onbekende mobiele nummer. Dit werkt alleen wanneer de persoon zijn mobiele nummer aan zijn Facebook account heeft gekoppeld.

© Copyright 2009 - 2022 AndroidToestel.nl - www.androidtoestel.nl | Realisatie: AASHQ