Back to Top

Simlockvrij of niet: wat is de beste keuze? - androidtoestel.nl

Wie een smartphone in combinatie met een abonnement koopt, kan rekenen op een toestel met simlock. Hierbij kan alleen een simkaart van de betreffende provider worden gebruikt. Een simlockvrij toestel is juist niet afhankelijk van een provider. Wanneer kies je voor een simlock- of een simlockvrij toestel?

Abonnement inclusief smartphone vaak voordeliger

Wie voor een abonnement inclusief smartphone naar keuze kiest, is op de eindstreep vaak voordeliger uit. Niet dat de smartphone zelf per definitie goedkoper is, deze wordt terugbetaald in maandelijkse termijnen. Wel geven providers vaak een korting op de abonnementskosten. Dit is duidelijk te zien wanneer we sim only en abonnementen inclusief toestel met elkaar vergelijken. Het sim only abonnement met dezelfde specificaties is maandelijks iets duurder. Wie toe is aan een nieuwe smartphone kiest daarom voor het voordelige abonnement inclusief toestel. De provider verstrekt hierbij een smartphone die voorzien is van simlock. Zo wordt de abonnee verplicht om zijn abonnement bij de provider aan te houden.

 

Simlockvrij, zelf provider kiezen

Met een sim only abonnement of prepaidkaart bepalen gebruikers zelf welke smartphone ze aanschaffen. Hoewel sommige toestellen voorzien zijn van simlock, is het in dit geval altijd beter om te kiezen voor een simlock vrij model. Hiermee is de gebruiker niet beperkt tot een provider maar kan desgewenst overstappen.

 

Controleren of het toestel simlockvrij is

Het is niet altijd duidelijk of een smartphone simlockvrij is. Dit is zeer eenvoudig te controleren door te bellen naar #06#. Op het scherm verschijnt het IMEI-nummer. Wie op de website www.imei.info het IMEI-nummer opgeeft, ziet direct of zijn toestel simlockvrij is. Handig bij aankoop van een tweedehands toestel of wanneer de consument wil overstappen op een andere provider.

 

Na een jaar gratis simlock vrij maken

Nederlandse aanbieders bieden smartphonebezitters de mogelijkheid om na een jaar het toestel gratis simlock vrij te maken. De gebruiker moet bij de provider een deblokkeringscode opvragen. Tussentijds simlockvrij maken is mogelijk, de provider zal in veel gevallen wel een vergoeding hiervoor vragen. Het is juridisch toegestaan om een simlock toestel direct na aankoop simlock vrij te maken, er rust immers geen auteursrecht op een simlock of provider lock.

Beste smartphone deals:
Samsung Galaxy Note 9128GB 10 GB 4G eenmalig €0.00 abo €18.00 p.m. toestel €29.00 p.m.
Samsung Galaxy Note 9128GB 5 GB 4G eenmalig €10.00 abo €18.00 p.m. toestel €34.00 p.m.
Samsung Galaxy Note 9128GB 10 GB 4G eenmalig €66.00 abo €27.00 p.m. toestel €30.00 p.m.
Samsung Galaxy Note 9128GB 25 GB 4G eenmalig €0.00 abo €36.00 p.m. toestel €30.00 p.m.
Samsung Galaxy Note 9128GB 1.5 GB 4G eenmalig €292.00 abo €8.00 p.m. toestel €24.00 p.m.

Staat je gewenste abonnement er niet bij? Ga naar de uitgebreide abonnement vergelijker, inclusief filters en zoekwoorden.


© Copyright 2009 - 2018 AndroidToestel.nl - www.androidtoestel.nl | Realisatie: AASHQ