Back to Top

Smartphone met styluspen werkt tóch beter - androidtoestel.nl

Tot het jaar 2007 was een smartphone met styluspen de normaalste zaak van de wereld. Daar kwam verandering in toen Steve Jobs, medeoprichter van Apple, bedacht dat er betere opties waren. Hij doelde hiermee op het gebruik van de vingers. De styluspen verdween, maar zijn we daar achteraf wel zo blij mee?

Steeds meer mensen kopen een losse styluspen. Dit is bekende telefoonmerken als Apple en Samsung niet ontgaan: zij introduceren opnieuw apparaten met geïntegreerde stylus.

Steve Jobs wist het in 2007 zo mooi te brengen: de stylus was onhandig en je raakte ze kwijt. “Niemand wil een stylus”, zo verklaarde Jobs. Apple introduceerde hierop de mobiele telefoon die gebruik maakt van veegbewegingen met de vingers. Apple is ruim 10 jaar lang achter hun idee blijven staan, tot aan de introductie van de iPad Pro. Hoewel het bij dit apparaat nog steeds om gebruik met de vingers draait, wordt deze ook geleverd met een stylus. De iPad Pro met Apple pencil is zeer geschikt voor ontwerpers die de tablet voor hun werk gebruiken.

Niet alleen Apple heeft apparaten met de styluspen. Samsung heeft de styluspen altijd behouden bij de Samsung Galaxy Note. Ook bij de nieuwste Note 8 zit standaard een stylus. Dit is extra handig bij het maken van notities, vertalen van teksten of het bewerken van een foto.

Tip: Losse smartphones - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met smartphone vergelijken

Styluspen voor het fijne werk

We zijn zo gewend aan veegbewegingen met de vinger dat we er niet direct bij stilstaan dat een styluspen ook heel handig kan zijn. Sommigen werken er al dagelijks mee, zowel voor professioneel als hobbymatig gebruik. Wie het nog niet ontdekt heeft moet de styluspen echt eens proberen. Deze aangepaste pen is voorzien van een speciale tip waarop de touchscreen reageert. Hiermee ben je in staat om veel nauwkeuriger te werken. Bovendien ontstaan er geen vingervlekken op het scherm. Let erop dat niet elke styluspen geschikt is voor het apparaat. Zo werkt een styluspen voor de PDA niet op de moderne smartphone. Bovendien is de stylus pen van de Tablet PC uitgerust met elektronica.

Heb je de styluspen liever altijd binnen handbereik, kies dan voor een smartphone of tablet met geïntegreerde stylus. Hierbij wordt de pen in een speciale ruimte in de smartphone zelf opgeborgen. Van de buitenkant zie je niet dat er een stylus pen aanwezig is. Smartphones met geïntegreerde stylus zijn onder andere de Samsung Note 8  en de LG G Stylo.

© Copyright 2009 - 2023 AndroidToestel.nl - www.androidtoestel.nl | Realisatie: AASHQ